Rantepao

Rantepao in IndonesiŽ
Rantepao in IndonesiŽ

Het commerciële centrum voor de bekendste etnische groep in Sulawesi is Rantepao. Deze etnische groep, de Toraja, woont hier al eeuwen. Hierdoor kan je veel te weten komen over de Toraja in de Torajadorpen en in Rantepao. Ook is het mogelijk om de traditionele Torajarituelen te bekijken. Hierdoor wordt Rantepao ook wel de toeristische hoofdstad van Tanatoraja genoemd. Je kunt er tevens prachtige wandelingen maken door de felgroene rijstvelden, prachtige heuvellandschappen en traditionele dorpjes. Rantepao bestaat uit 26.000 inwoners. In het hoogseizoen wordt dit overkoepeld door de overvolle bussen met toeristen. De stad heeft prachtige rijstgebieden en prachtige heuvellandschappen om te ontdekken.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Rantepao
Plaatsen in de buurt van Rantepao (IndonesiŽ) :
 • Makassar (247 km)
 • Sulawesi (259 km)
 • Samarinda (411 km)
 • Kalimantan (595 km)
 • Menado (741 km)
 • Bali (809 km)
 • Denpasar (816 km)
 • Sanur (816 km)
 • Tanjung Benoa (824 km)
 • Kuta (825 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Qua activiteiten is het wildwatervaren wel echt een unieke ervaring. Dit is tegelijkertijd een hele mooie bezienswaardigheid waar je de prachtige natuur van Indonesië ontdekt. Vanaf Rantepao worden vlottochten georganiseerd over de prachtige Maulurivier. De stroomversnellingen die tijdens het wildwatervaren tegenkomt zijn goed te overzien en vallen onder categorie 3. Er worden wel zwaardere wildwatertochten georganiseerd over de Sa'danriver.

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Rantepao

  Kete Kesu Village (Rantepao)

  Kete Kesu Village
  Kete Kesu Village
  Kaart met locatie Kete Kesu Village

  Op zo'n vijf kilometer afstand van Rantepao ligt het Kete Kesu Village. Het dorp, gelegen in Bonoran, staat bekend om zijn geweldige houtsnijwerken, schilderkunsten en beeldhouwkunsten gemaakt met de hand. Het dorp geeft je een perfect beeld van de leeftradities van de Tana Toraja bevolking. Het dorp staat volgebouwd met vele Tongkonan huizen. Deze huizen zijn van de Tana Toraja bevolking. Je herkent de huizen door de omgekeerde deur, het dak bedekt met zwarte palmen en de vorm lijkt op een naar beneden gericht schip. Daarnaast moet een Tongkonan gebouwd worden op het noorden. Van juni tot december zijn hier diverse traditionele ceremonies die je kunt bezoeken. Wel is het belangrijk om de regels en de lokale bevolking te respecteren. 


  Markt Rantepao (Rantepao)

  Markt Rantepao
  Markt Rantepao
  Kaart met locatie Markt Rantepao

  De souvenirwinkeltjes in Rantepao zijn erg leuk om te bezoeken. Ze verkopen hier namelijk allerlei traditionele voorwerpen die de bevolking zelf ook gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn houtsnijwerken, bamboekokers, sieraden, ikats, kleine tongkonans en andere leuke souvenirs. In sommige winkeltjes verkopen ze zelfs schedels van de beschermde en zeldzame babiroesa, wat een hertenzwijn is. Pas dus op met het kopen van souvenirs dat je geen beschermde diersoorten mee naar huis neemt.

  Pasar Bolu (Rantepao)

  Pasar Bolu
  Pasar Bolu
  Kaart met locatie Pasar Bolu

  De kleurrijke en traditionele markt ‘Pasar Bolu’ in Rantepao is voor toeristen erg leuk. Het is een markt waar je onder andere Toraja koffiebonen kunt krijgen zoals de Arabica en de Robusta. Bovendien zijn er ook prachtige kettingen van antieke kralen te koop. Tijdens de weekmarkt worden er zelfs buffels en varkens geveild, wat een erg bijzondere ervaring is. Ook al is het niet zo praktisch om een buffel of varken te kopen, het is zeker een interessant gebeuren om hier te gaan kijken.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

  Vervoer

  Wandelen kan je in Rantepao zeer goed, alles is namelijk zeer goed te voet te bereiken. Als je de toeristische trekpleisters van het gebied wilt bezoeken kan dat met kleine busjes die je naar de traditionele dorpen rondom de stad brengen. Ook is het mogelijk om zelf een auto, motor of busje te huren. Fietsen in de omgeving is ook erg leuk. Er zijn verschillende plekken waar je mountainbikes kunt huren waarmee je door het prachtige landschap kan fietsen.

  Geschiedenis

  In 1905 vond de Nederlandse expansie plaats in Tanatoraja, waardoor veel cultuur van de Toraja verloren is gegaan. Ook de Tweede Wereldoorlog en het latere toerisme hebben de traditionele Torajaceremonies geen goed gedaan. Ze zijn eigenlijk in vergetelheid geraakt. Rantepao is uitgegroeid tot een van de grootste plaatsen in de regio waar veel commerciële activiteiten plaatsvinden en toerisme een zeer belangrijke inkomstenbron is voor de bevolking.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Rantepao