Santiago

Santiago is het grootste eiland van KaapverdiŽ
Santiago is het grootste eiland van KaapverdiŽ

Santiago hoort bij de Sotavento eilanden en ligt in het zuiden van Kaapverdië. Het is het grootste eiland van de Kaapverdische eilanden. Tevens ligt de hoofdstad Praia op het eiland. Het eiland Santiago doet heel Afrikaans aan. De mensen hebben er een Afrikaans uiterlijk, onder andere door de kleurige doeken om de middels van de vrouwen. Ook lijkt het eiland veel op Afrika door het landschap. Er zijn bergachtige gebieden, groene valleien maar ook diverse bananenplantages aan de oostkust. Dit ondanks dat het eiland van vulkanische oorsprong is. De hoogste berg is de Pico da Antónia en is 1.394 meter hoog. Er valt relatief veel regen in het bergachtige midden van Santiago. Hierdoor is het echter wel het meest vruchtbare gebied van de hele archipel. 

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Santiago

Ervaringen

Thea en Annette op 12 februari 2017 plaats: Santiago, reisperiode: december 2016

Op Santiago hebben we genoten van de prachtige natuur in het binnenland en de kleurige markten. Het eiland Fogo met de vulkaan was adembenemend mooi en bijzonder.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santiago

Cidade Velha (Santiago)

Cidade Velha
Cidade Velha

Cidade Velha is een stad van bijna 500 jaar oud, gelegen op Santiago. De letterlijke betekenis van de naam Cidade Velha is 'Oude stad'. Het plaatsje ligt op 15 kilometer afstand van de stad Praia en het is het stadje met de meeste histotie van de hele archipel. Je vindt er onder andere vele ruïnes, kerken en natuurlijk Forte Real de São Filipe. Dit fort is gebouwd in 1590 om de Portugese kolonie te verdedigen tegen aanvallen van de Fransen en de Engelsen. Naast veel historie heeft Cidade Velha ook een baai die zeker een bezoek waard is. De plaats staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Markt in Assomada (Santiago)

Markt in Assomada
Markt in Assomada

De markt in Assomada op het eiland Santiago is echt een aanrader. Het is de grootste markt op het eiland en je vindt er verschillende ambachtelijke- en landbouwproducten. Mensen komen van heinde en verre op de markt af, omdat het veel keus heeft en producten van goede kwaliteit. Het is een erg kleurrijke markt, het is er druk, maar wel gezellig. De markt is vooral consumentgericht, maar een groot deel van de handel gaat ook naar de grotere nationale en internationale markten.

Museu da Tabanka (Santiago)

Museu da Tabanka
Museu da Tabanka

Museu da Tabanka is een museum in het centrum van de stad Assomada. In dit museum kom je meer te weten over de muziek op Kaapverdië en dan voornamelijk over de tabanka. Dit is een traditionele dans- en muzieksoort in Kaapverdië. Dit museum staat ook wel bekend als het Cultureel Centrum van Assomada. Het gebouw is gebouwd door Repartição da Fazenda e dos Correios en wordt beschouwd als een cultureel en historisch erfgoed.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

Vervoer

Het vliegveld ligt in Praia, de hoofdstad van Santiago. Rondom Praia ligt een nieuwe rondweg, maar die is nog niet echt gelijkvloers. Daarnaast zijn er op de rest van het eiland verharde wegen te vinden en de binnenlandroute van Santiago wordt dan ook als spectaculair ervaren. De onverharde wegen vind je vooral in sloppenwijken rondom Praia.

Geschiedenis

Kaapverdië was onbewoond tot 1460 toen de Portugezen Diego Gomes en Antonio Nolas de eilanden bereikten. Ze maakten Kaapverdië deel van het Portugese rijk. In 1462 vestigden de Portugezen zich in Santiago. Later vormden de eilanden een belangrijke locatie voor de slavenhandel. De bevolking uit Kaapverdië is ontstaan uit een mix van Afrikaanse slaven en Portugese kolonisten. Schepen die op weg waren vanuit Europa meerden hier af en sloegen fruit, gevogelte en water in. In ruil hiervoor gaf de bemanning rookartikelen zoals tabak en pijpen aan de Kaapverdiërs maar ook gaven ze kleding. Kaapverdië werd op 5 juli 1975 onafhankelijk van Portugal.

Heb je interesse in een reis naar Santiago? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Santiago, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar KaapverdiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Santiago