Praia

Het eiland Praia op KaapverdiŽ
Het eiland Praia op KaapverdiŽ

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia. Deze plaats ligt op het eiland Santiago in de Atlantische oceaan. Het is dan ook de grootste stad van Kaapverdië, met zijn 62.000 inwoners. Er wordt van dit eiland, en deze plaats, gezegd dat het veel op Afrika lijkt. Als je in het centrum en de haven bij Praia komt zie je ook een typische, levendige Afrikaanse stad met op iedere hoek livemuziek en kleurrijke markten. Het eiland zelf is erg bergachtig, met groene valleien. Ook zijn er aan de oostkust, niet ver van Praia, veel bananenplantages.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Praia
Plaatsen in de buurt van Praia (KaapverdiŽ) :
 • Santiago (22 km)
 • Sotavento (23 km)
 • Maio (50 km)
 • Fogo (95 km)
 • Brava (127 km)
 • Barlavento (144 km)
 • Boa Vista (151 km)
 • Sal Rei (155 km)
 • Santa Maria (198 km)
 • S„o Nicolau (203 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Praia

  Fort Real de S„o Felipe (Praia)

  Fort Real de S„o Felipe
  Fort Real de S„o Felipe
  Kaart met locatie Fort Real de S„o Felipe

  Ongeveer 10 kilometer ten westen van de hoofdstad Praia ligt het Fort Real de São Felipe in Cidade Velha. Hier vestigden de Portugezen zich lang geleden en het werd gebouwd in 1590. Het fort diende destijds ter verdediging tegen de aanvallen van de Fransen en de Engelsen. Met name in 1585 was het fort belangrijk, toen het werd aangevallen. Tegenwoordig kan je het Fort van Real de São Felipe nog steeds te bewonderen. Het fort had tevens een rol in de slavenhandel. De slavenhandelsposten zijn hier nog steeds te zien.

  Kriol Jazz Festival (Praia)

  Het Kriol Jazz Festival wordt sinds 2009 ieder jaar gehouden in de hoofdstad van Kaapverdië. De straten in Praia zijn dan het hoofddecor voor een muzikaal festival. Tijdens het festival maak je kennis met creoolse muzikanten. Het belangrijkste doel van het festival is om de creools geïnspireerde muziek populairder te maken op alle eilanden en omliggende landen. In de maand april wordt het festival gehouden en het duurt in totaal drie dagen. Zowel lokale als buitenlandse bezoekers komen op het festival af.

  Oude centrum Praia (Praia)

  Oude centrum Praia
  Oude centrum Praia
  Kaart met locatie Oude centrum Praia

  In Praia zijn een aantal bezienswaardigheden. Zo heb je het Oude Stadhuis, de Albuquerque Square en het Presidentieel Paleis. Dit werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Daarnaast heeft de stad ook verschillende musea. Zo heb je het Nationaal Historisch Archief, het Etnográfico Museum en het scheepvaartmuseum. Er wordt tevens regelmatig een markt gehouden in Praia, wat je een goed beeld geeft van hoe de mensen hier leven.

  Scheepvaartmuseum (Praia)

  Scheepvaartmuseum
  Scheepvaartmuseum
  Kaart met locatie Scheepvaartmuseum

  In de hoofdstad van Kaapverdië, Praia, ligt het scheepvaartmuseum. Hier ligt een zeer interessante verzameling van allerlei archeologische schatten. Ook zijn er verschillende stukken van wrakken te zien die voor de kust van de eilanden gevonden zijn. Een belangrijke vondst is de zeemans-astrolabium (een vroeg navigatiesysteem) dat gevonden werd in 1999 door een Portugees bergingsbedrijf. In het scheepvaartmuseum leer je meer over het maritieme verleden van Kaapverdië.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  In Praia is een vliegveld, waar je onder andere vanaf Amsterdam en Düsseldorf naar toe kunt vliegen. Als je eenmaal in Praia bent, is het wegennet best goed. Rondom Praia ligt een nieuwe rondweg, maar die is nog niet echt gelijkvloers. Daarnaast zijn er op de rest van het eiland verharde wegen te vinden en de route door het binnenland van Santiago wordt dan ook als spectaculair ervaren. De onverharde wegen vind je vooral in sloppenwijken rondom Praia.

  Geschiedenis

  De eilanden van Kaapverdië waren tot 1975 van een Portugese kolonie. Praia is sinds 1770 al wel de hoofdstad van het land. Sinds de 15e eeuw gaan schepen voor Praia al voor anker. Ze doen dit als tussenstop tijdens hun lange tochten naar het Verre Oosten of Brazilië. Praia is echt het handelscentrum van Kaapverdië. De Mechelse reiziger Jean François Michel zei in 1752 dat de bodem bij Praia erg zanderig is, terwijl de rest van het eiland eigenlijk meer uit slib bestaat.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Praia