Viana do Castelo

Santa Luza basiliek, Viana do Castelo, Portugal
Santa Luza basiliek, Viana do Castelo, Portugal

Viana do Castelo ligt in het noordwesten van Portugal, ongeveer 70 km ten noorden van de stad Porto en 30 km ten zuiden van de Spaanse grens. De omgeving van Viana do Castelo kenmerkt zich door een prachtig groene natuur, historische steden als Braga, vele kastelen en andere bezienswaardigheden en natuurlijk talloze mooie stranden. Viana do Castelo is bekend om de Santa Lucia kerk. Vanuit hier heb je een weids uitzicht over Viana en de monding van de Lima. Het centrum heeft imposante herenhuizen, winkeltjes, restaurantjes en een gezellig plein met talloze terrasjes. Leuke stranden even ten noorden van Viana do Castelo zijn Afife en Vila Praia de Áncora.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Viana do Castelo
Plaatsen in de buurt van Viana do Castelo:
 • Braga (37 km)
 • Ervaringen

  Esther van Ham op 14 december 2016 plaats: Viana do Castelo, reisperiode: december 2016

  Viana heeft cultuur mooi oud centrum,leuke koffietentjes en restaurants. Mooie kerk bovenop de berg. Puur genieten!!

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  Pietersen op 8 september 2016 plaats: Viana do Castelo, reisperiode: september 2016

  Aan de overkant ligt een lang zandstrand maar aan de andere kant een industrie gebied.op het strand heb je er geen last van.een mooi plaatsje met mooie gebouwen.je kunt nog echt goedkoop eten. Weet niet of er echte uitgaansgelegenheden zijn hebben daar geen gebruik van gemaakt. goede uitvalsbasisom Braga en omstreken te bezoeken

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Viana do Castelo

  Praša da Rep˙blica (Viana do Castelo)

  Praša da Rep˙blica
  Praša da Rep˙blica

  Praça da República, oftewel het Plein van de Republiek, staat vol met de meest indrukwekkend versierde gebouwen waarbij het voormalige stadhuis en het paleis van de Sá-familie tot de meest bekende behoren.

  Santa Luza basiliek (Viana do Castelo)

  Santa Luza basiliek
  Santa Luza basiliek

  Vanaf de Santa Luza basiliek heb je een weids uitzicht over Viana en de monding van de Lima. In de basiliek zelf vind je prachtige muur- en plafondschilderingen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Geschiedenis

  Viana do Castelo is prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Lima. Vroeger was het een belangrijk centrum voor visserij en leverde men schepen en zeelui voor de grote ontdekkingsreizen van de 16e eeuw. De handel met Europa en Brazilië bracht welvaart. Nog steeds heeft Viana do Castelo een flinke vissershaven. Aan de monding van de Lima rivier staat het kasteel São Tiago. Vanaf de brug over de brede rivier zie je op de heuvel de bedevaartkerk St. Luzia liggen, dat een soort replica is van de Parijse Sacré-Coeur. Boven de stad verheft zich de Monte Santa Lucia, een neobyzantijnse bedevaartplaats, maar Viana do Castelo wordt meestal bezocht vanwege de Keltisch-Iberische Citania en met name vanwege het aldaar te bewonderen uitzicht over de stad. De Romeinen noemden haar al 'de mooie stad'. Je kijkt uit over de lange ijzeren brug met twee verdiepingen, over de haven die voor de rijkdom heeft gezorgd en over de rode daken van de granieten stad met haar trotse bouwwerken en mooie herenhuizen uit de 'Gouden Eeuw'.

  Heb je interesse in een reis naar Viana do Castelo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Viana do Castelo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Portugal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Viana do Castelo