Viseu

Kerk van Misericordia in Viseu
Kerk van Misericordia in Viseu

Viseu is een stad en tevens een district in Portugal. Viseu heeft een grote economische groei ondergaan met name op het gebied van telecommunicatie, industrie, handel en onderwijs. Viseu ligt in het noorden van Portugal en is het kruispunt tussen de zeehaven van Aveiro in de Atlantische kust en Salamanca. Wijn is een belangrijk product in deze regio. De stad is rijk aan kloosters, kapellen en kerken en heeft een historische wijk, Centro Historico. Deze wijk heeft smalle straatjes, verborgen steegjes en prachtige trappen. Naast de belangrijke kathedraal zijn er nog 6 belangrijke kerken, 4 kapellen, 2 kloosters en een bisschoppelijk paleis. In de stad kun je ook een museum met heilige kunst vinden. Viseu is de geboorteplaats van een van de grootste Portugese schilders uit de 16e eeuw, Vasco Fernandes, beter bekend als Grão Vasco. Er is in Viseu een museum vernoemd naar Vasco waar de meeste schilderijen van hem hangen. Het museum is gevestigd in een oud bisschoppelijk paleis en toont enkele van zijn meesterwerken en schilderijen van andere schilders.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Viseu
Plaatsen in de buurt van Viseu (Portugal) :
 • Guarda (57 km)
 • Aveiro (62 km)
 • Coimbra (65 km)
 • Vila Real (72 km)
 • Porto (80 km)
 • Castelo Branco (99 km)
 • Braga (108 km)
 • Viana do Castelo (139 km)
 • Nazaré (153 km)
 • Portalegre (157 km)
 • Ervaringen

  op 1 maart 2014 plaats: Viseu, reisperiode: november 1913

  We hebben de HOOGSTE bergen in Portugal gezien Fatima bezocht .Het was in een woord GEWELDIG

  • Algemeen 9
  op 17 november 2012 plaats: Viseu, reisperiode: september 2012

  Viseu is een mooie plaats en gezellig. Portugal is ook een erg mooi land.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Viseu

  Abel en João de Lacerda Musea (Viseu)

  Abel en João de Lacerda Musea is een interessante bezienswaardigheid. De twee broes Abel en João de Lacerda richtten in de jaren '50 een bijzonder museum op. Abel de Lacerda had een passie voor kunst, gebouwen met moderne concepten, beeldhouwkunst, meubels, keramiek wandtapijten en schilderkunst, variërend van de Romeinse tijd tot Picasso. João de Lacerda had een passie voor de eerste ontworpen auto's en motoren. Hij wilde weten hoelang de auto's en motoren meegingen en hoe de bouw was van de voertuigen. Na de dood van Abel de Lacerda in 1957 werd er een stichting opgezet de Stichting Abel de Lacerda. Tegenwoordig heet het de Stichting Abel en João de Lacerda. De stichting is eigenaar van de twee musea van kunst en auto's. De musea zijn te vinden in Caramulo, dat ligt ongeveer 35 km van Viseu af.

  Cava Viriato (Viseu)

  De Cava Viriato is een van de grootste archeologische raadsels van Portugal, omdat niemand weet wanneer het park is gebouwd. Men vermoedt dat het park uit de eerste of tweede eeuw komt. Het is wel bekend dat het park is gebouwd door de Romeinen en waarschijnlijk diende als Romeins fort. De grachten rond het park waren verbonden met de Pavia en de stroom van Santiago. Op het terrein waren veel putten en wateropslagtanks van het Romeinse leger. Het park heeft een 8-hoekige vorm en is omringd met muren. De krijger Viriathus kwam hier in opstand tegen de Romeinen.

  Museu Grão Vansco (Viseu)

  Het Museu Grão Vansco werd in 1916 opgericht, maar pas in 1938 verplaatst naar het huidige gebouw. Het museum is vernoemd naar een van de belangrijkste Portugese schilders die zijn werkplaats in Viseu had, Vasco Fernandes. De belangrijkste voorwerpen van het museum zijn de geschilderde altaarstukken die voor de kathedraal van Viseu gemaakt zijn tijdens de Renaissance.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Viseu heeft een eigen luchthaven, wat op ongeveer 7 km afstand van het centrum ligt. In Viseu kun je overal fietsen en er liggen mooie fietsroutes rond de stad. Je kunt ook een auto of motor huren.

  Geschiedenis

  De naam van de stad gaat terug tot het einde van het Romeinse Rijk. De naam is afgeleid van de Romeinse term 'viso' wat 'een mooi uitzicht' betekent. Viriathus woonde in Viseu en was een legendarische krijger en nationale held. Hij vocht tegen de binnenvallende Romeinen. Hij wordt geëerd met een standbeeld, gemaakt door de beeldhouwer Mariano Benlliure. In 714 werd Viseu veroverd door de Moren. Alfonso II van Asturië veroverde in 791 de stad, maar in 930 veroverden de Moren de stad weer terug. De stad werd in 1058 als laatste veroverd door Ferdinand I van León. Toen Alfonso II van Asturië Viseu veroverde werd er een graf gevonden met daarop de vermelding: 'Hic requiescit Rudericus rex gothorum' (hier ligt Rodrigo de gotische koning). Rodrigo was de laatste Visigotische koning voor de Islamitische invasie van Iberia. Hij zou zijn overleden tijdens de Slag bij Guadalete, maar zijn lichaam is nooit gevonden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Viseu