Braga

Trappen van Bom Jesus do Monto kerk bij Braga
Trappen van Bom Jesus do Monto kerk bij Braga

Braga ligt in het noorden van Portugal en is een van de oudste steden van het land. Daarnaast wordt de stad gezien als de meest heilige stad, waardoor het ook wel 'het Rome van Portugal' wordt genoemd. De diverse kerken, kloosters en architectuur doen de stad zeker lijken op Rome. Daarnaast is de stad sterk toegewijd aan religie, wat het heilige karakter van de stad versterkt. De kathedraal Sé is de oudste van Portugal en is een ware bezienswaardigheid. Deze kathedraal is gebouwd in opdracht van de eerste koning van Portugal, die hier ook begraven ligt met zijn vrouw. Voor culturele bezienswaardigheden kun je dus erg goed terecht in deze Portugese stad. Daarnaast ligt het meest spectaculaire heiligdom van Portugal, genaamd Bom Jesus do Monte, ongeveer 5 km buiten de stad. Dit bedevaartsoord is gebouwd op een heuvel. Door middel van de bijzondere trappen kun je de top bereiken, waar zich een kerk bevindt. Je kunt de top per voet of per kabelbaan bereiken. Deze kabelbaan is tevens de oudste van Europa.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Braga
Plaatsen in de buurt van Braga (Portugal) :
 • Viana do Castelo (37 km)
 • Porto (47 km)
 • Vila Real (64 km)
 • Aveiro (103 km)
 • Viseu (108 km)
 • Bragança (142 km)
 • Guarda (149 km)
 • Coimbra (149 km)
 • Castelo Branco (208 km)
 • Nazaré (223 km)
 • Ervaringen

  op 12 september 2017 plaats: Braga, reisperiode: augustus 2017

  Rond haar prachtige klooster is Cabeceiros do Basto vooral een niet-toeristische rustige plaats waar ook de lokale bevolking naar toe gaat om elkaar te ontmoeten op een terras met een drankje

  • Algemeen 10
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Braga

  Bom Jesús do Monte (Braga)

  Bom Jesús do Monte
  Bom Jesús do Monte
  Kaart met locatie Bom Jesús do Monte

  Bom Jesús do Monte is een belangrijk heiligdom in de omgeving van Braga. De eerste vermelding van dit heiligdom stamt al uit 1373, toen er een kapel op de heuveltop werd gebouwd. Deze kapel was gewijd aan het Heilige Kruis. In de 15e en 16e eeuw werd de kapel herbouwd. In 1629 werd er een bedevaartskerk gebouwd gewijd aan de Bom Jesús. Bom Jesús do Monte betekent ‘Goede Jezus op de Berg’.

  Rondom Bom Jesús do Monte ligt het Parque do Bom Jesús met de schaduwrijke bomen, fonteinen en een kunstmatig meer. De Elevador do Bom Jesús (Kabeltrein van Bom Jesús) is een kabeltrein die je in 4 minuten de heuvel op brengt, naar de Bom Jesús kerk.

  Kathedraal Sé de Braga (Braga)

  Kathedraal Sé de Braga
  Kathedraal Sé de Braga
  Kaart met locatie Kathedraal Sé de Braga

  De uit de 12e eeuw stammende kathedraal Sé de Braga is het meest belangrijke monument van de stad. De bouwstijl van deze kerk heeft vele kerken en kloosters uit Portugal beïnvloed. De Sé werd gebouwd in de 12e eeuw in opdracht van D. Henrique en zijn vrouw D. Teresa, hun tombes liggen in de kloostergang.

  Musea in Braga (Braga)

  Er bevinden zich een aantal interessante musea in de stad zoals Museum Medina met verschillende werken van de kunstenaar Henrique Medina. In het Biscainhos Museum kun je permanente tentoonstellingen bewonderen van Europees glaswerk, porselein, horloges en klokken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Braga heeft een eigen vliegveld, genaamd Aeródromo Municipal de Braga. Onder andere vanaf Schiphol en Eindhoven vertrekken vluchten richting deze luchthaven. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Daarnaast is Braga ook goed te bereiken per trein, omdat de het treinstation van de stad ligt aan het traject van de hogesnelheidstrein is aangesloten. Op deze manier zijn andere grote, Portugese steden, zoals Porto, Coimbra en Lissabon ook goed bereikbaar vanuit Braga. Ook met de bus kun je gemakkelijk en goedkoop rondreizen in Portugal.

  Geschiedenis

  De regio van Braga kent een lange geschiedenis, er zijn sporen gevonden die uitwijzen dat het gebied al sinds de prehistorie wordt bewoond. In het jaar 16 voor Christus werd er een stad gesticht door de Romeinen, die in die tijd Bracara Augustus heette. De stad speelde een belangrijke rol in het Romeinse Rijk door de strategische ligging. Vanuit Bracara Augustus werd veel handel gevoerd en de stad van de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia van Romeins Spanje. Daarnaast is de stad in het verleden ook onder de macht van de Sueven, Visigoten en de moslims geweest. Sinds de 12e eeuw na Christus is Braga de religieuze hoofdstad van Portugal. Daarnaast is het de plek van de zetel van de Portugese aartsbisschop. Tegenwoordig heeft de stad minder aanzien als religieuze hoofdstad, maar worden de Bom Jesus do Monte en Sameiro nog wel druk bezocht door toeristen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Braga