Vila Real

Palacio de Mateus in Vila Real
Palacio de Mateus in Vila Real

Vila Real ligt in het noorden van Portugal. In de stad heeft de handel van wijn en port altijd een grote rol gespeeld. Het is de hoofdstad van Trás-os-Montes, de streek in het uiterste noordoosten van Portugal. De stad is gelegen tussen de rivieren Corgo en Cabril en heeft een eigen karakter. Van de 17e tot de 19e eeuw woonden vele adellijke families in dit stadje en hun huizen zijn in het straatbeeld nog volop aanwezig. Ook vandaag de dag nog worden vele gevels versierd met uit steen gehouwen familiewapens. Palácio de Mateus ligt ongeveer 3 km ten zuiden van Vila Real en is een bezoek waard. Het 18-eeuwse landhuis is gebouwd in de Portugese barokstijl en is tot op de dag van vandaag in familiebezit. Gedeelten van het paleis kunnen worden bezocht door toeristen, waaronder het museum dat is ondergebracht in het landhuis.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Vila Real
Plaatsen in de buurt van Vila Real (Portugal) :
 • Braga (64 km)
 • Viseu (72 km)
 • Porto (74 km)
 • Guarda (93 km)
 • Viana do Castelo (100 km)
 • Bragança (100 km)
 • Aveiro (105 km)
 • Coimbra (133 km)
 • Castelo Branco (165 km)
 • Nazaré (219 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Vila Real

  Igreja de São Pedro (Vila Real)

  De Igreja de São Pedro is een kerk uit de 16e eeuw en het interieur is rijk aan vele beelden en tegelwerk.

  Palácio de Mateus (Vila Real)

  Palácio de Mateus
  Palácio de Mateus
  Kaart met locatie Palácio de Mateus

  Palácio de Mateus in Vila Real wordt omringd door prachtige tuinen. Bijzonder zijn de bewerkte houten plafonds, de meubelstukken uit verschillende periodes, de 17e en 18e-eeuwse schilderingen en een bibliotheek die een bijzondere uitgave van "Os Lusíadas" van de schrijver Camões bewaart. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse Nicolau Nasoni.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Op ongeveer 4 km buiten de stad ligt de nationale luchthaven Vila Real Airport, die je vanuit Lissabon en Bragança per vlucht kunt bereiken. Vanuit Schiphol Airport en Eindhoven vertrekken er dagelijks vluchten naar Lissabon. Vila Real is ook per auto goed te bereiken. Langs de stad lopen de snelwegen A24 en IP4. De afstand tussen Utrecht en Vila Real is een klein 2.000 km, waar je zonder pauze ongeveer 18 uur over rijdt. In de stad zelf kun je gebruik maken van de busdienst van Corgobus. Ook is er een treinstation in het stadje, zodat je per trein gemakkelijk omliggende steden kunt bereiken.

  Geschiedenis

  De stad Vila Real werd in de 13e eeuw gesticht door de toenmalige koning Dom Dinis. De handel van wijn en port heeft altijd voor een belangrijk gedeelte van de inkomsten gezorgd in deze handelsstad. Vila Real is namelijk altijd al een druk landbouw- en commercieel centrum geweest, waarbij de handel in port en wijn de voornaamste activiteit was. 

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Vila Real