Vila Real

Palacio de Mateus in Vila Real
Palacio de Mateus in Vila Real

Vila Real ligt in het noorden van Portugal. In de stad heeft de handel van wijn en port altijd een grote rol gespeeld. Het is de hoofdstad van Trás-os-Montes, de streek in het uiterste noordoosten van Portugal. De stad is gelegen tussen de rivieren Corgo en Cabril en heeft een eigen karakter. Van de 17e tot de 19e eeuw woonden vele adellijke families in dit stadje en hun huizen zijn in het straatbeeld nog volop aanwezig. Ook vandaag de dag nog worden vele gevels versierd met uit steen gehouwen familiewapens. Palácio de Mateus ligt ongeveer 3 km ten zuiden van Vila Real en is een bezoek waard. Het 18-eeuwse landhuis is gebouwd in de Portugese barokstijl en is tot op de dag van vandaag in familiebezit. Gedeelten van het paleis kunnen worden bezocht door toeristen, waaronder het museum dat is ondergebracht in het landhuis.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Portugal? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Vila Real

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Vila Real

Igreja de São Pedro (Vila Real)

De Igreja de São Pedro is een kerk uit de 16e eeuw en het interieur is rijk aan vele beelden en tegelwerk.

Palácio de Mateus (Vila Real)

Palácio de Mateus
Palácio de Mateus

Palácio de Mateus in Vila Real wordt omringd door prachtige tuinen. Bijzonder zijn de bewerkte houten plafonds, de meubelstukken uit verschillende periodes, de 17e en 18e-eeuwse schilderingen en een bibliotheek die een bijzondere uitgave van "Os Lusíadas" van de schrijver Camões bewaart. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse Nicolau Nasoni.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

Vervoer

Op ongeveer 4 km buiten de stad ligt de nationale luchthaven Vila Real Airport, die je vanuit Lissabon en Bragança per vlucht kunt bereiken. Vanuit Schiphol Airport en Eindhoven vertrekken er dagelijks vluchten naar Lissabon. Vila Real is ook per auto goed te bereiken. Langs de stad lopen de snelwegen A24 en IP4. De afstand tussen Utrecht en Vila Real is een klein 2.000 km, waar je zonder pauze ongeveer 18 uur over rijdt. In de stad zelf kun je gebruik maken van de busdienst van Corgobus. Ook is er een treinstation in het stadje, zodat je per trein gemakkelijk omliggende steden kunt bereiken.

Geschiedenis

De stad Vila Real werd in de 13e eeuw gesticht door de toenmalige koning Dom Dinis. De handel van wijn en port heeft altijd voor een belangrijk gedeelte van de inkomsten gezorgd in deze handelsstad. Vila Real is namelijk altijd al een druk landbouw- en commercieel centrum geweest, waarbij de handel in port en wijn de voornaamste activiteit was. 

Heb je interesse in een reis naar Vila Real? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Vila Real, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Portugal? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Portugal, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Vila Real