Bezienswaardigheden Los Angeles

Skyline Los Angeles
Skyline Los Angeles

Los Angeles is één van de vele grote en bekende steden die de Verenigde staten rijk is. Het is de grootste stad in de staat Californië, de op één na grootste staat van de Verenigde Staten gelegen aan de westkust van het land. De naam van de stad wordt vaak afgekort tot L.A. en heeft als bijnaam 'The City of Angels' (Stad der Engelen).

In Los Angeles zelf wonen een kleine 4 miljoen mensen. Het Los Angeles metropolitan area, dat wordt gevormd door de plaatsen Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura en Orange, heeft in totaal bijna 13 miljoen inwoners met uiteenlopende etnische, culturele en economische achtergronden. De stad is ontstaan aan de Los Angeles River en de Spanjaarden noemden de stad 'El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles del Río de Porciúncula', wat 'Het Dorp van Onze Vrouwe de Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula' betekent.

De stad Los Angeles is bij velen onlosmakelijk verbonden met een aantal andere bekende begrippen. Als je Los Angeles zegt, zeg je over het algemeen al gauw Hollywood, Beverly Hills, Sunset Boulevard en Universal Studios. Dit zijn toch wel bekende kenmerken van 'The City Of Angels'.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

What not to miss bij een bezoek aan L.A?

Bij een bezoek aan L.A. zijn er een aantal bezienswaardigheden die absoluut niet mogen worden overgeslagen;

The Hollywood Sign

De negen grote witte letters op de heuvels van Mount Lee zijn hét herkenningsteken van Hollywood. Dit woord is wat Hollywood tot Hollywood maakt. Het woord dat er oorspronkelijk stond, is Hollywoodland. Maar door ontzettend veel verval en een aardverschuiving werd het beroemde logo ingekort en kwam er uiteindelijk Hollywood te staan. Het beste zicht op de letters heb je als je op de hoek van Sunset Boulevard en Bronson Avenue gaat staan. Om het beroemde woord van dichterbij te bekijken, moet je een tocht van enkele kilometers over de Brush Canyon Trail in Griffith Park maken.

het Hollywood sign in Californië
het Hollywood sign in Californië
Vraag gratis een offerte aan

Hollywood Walk of Fame

Dit is de naam van het trottoir met de lange rij bronzen sterren erin langs de Hollywood Boulevard. Sinds 1960 zijn er al meer dan 2200 beroemdheden die hun eigen ster op de meest beroemde stoep ter wereld hebben gekregen. Elke bronzen medaille op de Hollywood Walk of Fame is een eerbetoon aan een beroemde persoonlijkheid uit de entertainmentindustrie. Vaak zijn dit dus beroemdheden die naam gemaakt hebben op radio of televisie, in een film of het theater of bekend zijn in de platenindustrie.

Universal Studios Hollywood

Universal Studios is de meest indrukwekkende filmstudio ter wereld. Het pretpark van Universal Studios laat populaire tv-programma’s en films tot leven komen in spannende thrillrides en andere adembenemende attracties. Zo kan je in dit pretpark bijvoorbeeld een spannend ritje maken in The Simpsons achtbaan. Wie wil weten hoe de wereld achter de schermen is, kan een tour langs filmsets van onder andere Jurassic Park, Spiderman en War of the Worlds maken met de tram van de attractie Studio Tour.

Universal Studios Hollywood
Universal Studios Hollywood

Sunset Boulevard

Dit is misschien wel de beroemdste boulevard die er in Los Angeles te vinden is. De lange laan loopt vanuit het stadscentrum helemaal tot aan het strand en als je goed om je heen kijkt, terwijl je over deze promenade loopt, zie je vele historische bezienswaardigheden die allemaal wel eens in films en televisieseries te zien zijn geweest. The Sunset Strip is een drie kilometer lang stuk van Sunset Boulevard en de meest bekende en veelbesproken hotels, bars en clubs zijn hier gevestigd. Dit is een plek waar vele grote artiesten ooit zijn begonnen waaronder The Doors, Jimmi Hendrix en Bob Marley.

Los Angeles Zoo

De Los Angeles Zoo is gelegen in het grote stadspark Griffith Park. Deze dierentuin herbergt meer dan 1200 verschillende dieren van over de hele wereld. Een echte trekpleister zijn de koala's en het toppunt zijn de paviljoens met de verschillende soorten apen (zoals gorilla's, zilverruggorilla's en chimpansees) en de paviljoens met de komodovaranen. Ook het Red Ape Rain Forest, waar unieke orang-oetans zijn gehuisvest, is een publiekstrekker. Het Pachyderm Forest is een paviljoen met daarin nijlpaarden en olifanten. In dit paviljoen wordt hun natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nabootst. De L.A. Zoo houdt zich ook veelvuldig bezig met de redding van de Californische condor, want deze soort roofvogel wordt met uitsterven bedreigd.

Beverly Hills

Rijkdom, luxe en beroemdheden zijn allemaal synoniemen voor Beverly Hills. Een groot aantal (film)sterren heeft hier een luxueuze villa en geniet van hun onbezorgde leventje in deze sjieke buurt in het hartje van Hollywood. Tijdens een wandeling door Beverly Hills kun je het stulpje van je favoriete sterren bekijken en de sfeer van rijkdom proeven. Rodeo Drive is de plek waar je heel veel luxe winkels vindt en het hele winkelgebied van Beverly Hills bevindt zich rondom deze beroemde straat. Het is (vanzelfsprekend) één van de duurste en meest exclusieve winkelgebieden ter wereld.

Rodeo Drive Los Angeles
Rodeo Drive Los Angeles

Andere leuke bezienswaardigheden

Naast de hierboven genoemde bekenste bezienswaardigheden zijn er nog genoeg andere dingen te bezichtigen in en rondom Los Angeles. Wat betreft musea zijn het Petersen Automotive Museum en The Hollywood Museum leuke opties. Voor wie ook wil genieten van de Amerikaanse kust, kan Venice Beach en de Santa Monica Pier met een bezoek vereren.

Tenslotte zullen kinderen gegarandeerd plezier hebben tijdens een bezoek aan Disney World, waar ze hun favoriete Disneyfiguren kunnen zien. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen