Mooiste roadtrip routes door Amerika

Roadtrip door Amerika
Roadtrip door Amerika

Amerika is het ideale land om te verkennen met een roadtrip. Alles is er enorm en door haar veelzijdigheid is bijna alles mogelijk. Van natuur tot cultuur, Amerika heeft het. Geniet van de indrukwekkende nationale parken of ontdek het stadsleven in de grote wereldsteden. Staat een roadtrip door Amerika ook op jouw bucketlist maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben vijf geweldige roadtrip routes voor jullie beschreven. 

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Route 66

We beginnen met de bekendste roadtrip van Amerika. Officieel bestaat de route niet meer, maar het oude traject is nog steeds te volgen en wordt dan ook nog vaak gereden voor een roadtrip. Route 66 begint in Chicago, de stad van de blues en jazz en eindigt bijna vierduizend kilometer later aan het strand van Santa Monica, Los Angeles. Onderweg doorkruis je maar liefst acht verschillende staten en kom je langs talloze landschappen. De route heeft zes absolute hoogtepunten die je niet mag missen. Maramec Cavernes, een van de bekendste en oudste bezienswaardigheden langs Route 66, zijn enorme druipsteengrotten en bestaan uit bijzondere ruimtes en rotsformaties in allerlei vormen. Midpoint Café, een typisch Amerikaanse diner precies in het midden van de route. Amarillo, met de grootste veemarkt van Texas en de Cadillac Ranch. Grand Canyon, een enorme kloof die door de Colorado River is uitgeschuurd, met adembenemende uitzichten. Calico Ghost Town, een van de bekendste spookstadjes langs de route. En tot slot Los Angeles, de stad van de engelen en tevens het eindpunt van Route 66. LA staat bekend om haar mooie stranden, de wijken Hollywood en Beverly Hills, the Getty Center en de de winkelstraat Rodeo Drive. Maar ook de passerende steden op de route zijn geweldig. Tijdens de route leer je het echte Amerika kennen.

De Grand Canyon
De Grand Canyon
Route 66, van Chicago naar LA
Route 66, van Chicago naar LA

Highway 1

De California State route wordt ook wel Highway 1 genoemd. De route is ruim 2.400 kilometer lang en brengt je van Los Angeles naar Seattle. Vergeet niet, voordat je aan de roadtrip begint, eerst te genieten van het geweldige LA. Ontdek de stad van de beroemdheden en maak een uitstapje naar San Diego. En als je er tijd voor hebt, breng een bezoek aan Santa Monica en Venice Beach, twee echte aanraders. Tijdens Highway 1 zie je de mooiste hoogtepunten van de Pacific Coast. De route is als een droom die uitkomt: prachtige stranden, sfeervolle steden, heerlijke wijnen, oeroude bossen, ruige kustlijn en besneeuwde bergtoppen. En dat allemaal in één roadtrip. Highway 1 heeft een groot aanbod aan hoogtepunten. Wij raden aan ruim de tijd te nemen voor deze route zodat je geen keuze hoeft te maken tussen al die mooie hoogtepunten. Alvast een voorproefje? Denk dan aan de gezellige steden San Francisco en Seattle, het spectaculaire Yosemite National Park, Bixby Bridge en de Golden Gate Bridge, Alcatraz en het mooiste meer van Amerika: Crater Lake. 

de Golden Gate Bridge
de Golden Gate Bridge
Highway 1, van LA naar Seattle
Highway 1, van LA naar Seattle

Vraag gratis een offerte aan

Het beste van het westen

Ontdek de geweldige steden en prachtige natuur van het westen. De roadtrip begint in Los Angeles en eindigt in San Francisco. Begin je trip met het bezoeken van de leukste bezienswaardigheden in LA. Want thuiskomen zonder mooie verhalen uit deze geweldige stad kan natuurlijk niet. Breng een bezoek aan Hollywood en Beverly Hills en spot misschien wel jouw favoriete bekendheid. Stap daarna in de auto of camper en rijd langs de hoogtepunten van het zuiden: Yoshua Tree park, Lake Havasu, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park, Las Vegas, Death Valley, Sequoia National Park, Yosemite National Park en eindig je trip met een paar dagen San Francisco. Tijdens deze roadtrip bezoek je maar liefst zes nationale parken én drie grote steden. Een perfecte combi van geweldige steden en prachtige natuur. Wat wil je nog meer tijdens een roadtrip?

Bryce Canyon
Bryce Canyon
Route van LA naar San Francisco langs de nationale parken
Route van LA naar San Francisco langs de nationale parken

Van New York naar Miami

Deze roadtrip begint en eindigt in misschien wel dé steden van Amerika. Beginnend in de wereldstad New York of wel 'de stad die nooit slaapt'. De bijnaam zegt al genoeg over deze levendige en sfeervolle stad. Geniet de eerste paar dagen van de indrukwekkende bezienswaardigheden in New York zoals Central Park, Times Square en het Vrijheidsbeeld. Stap vervolgens in de trein naar Philadelphia en bezoek de beroemde Independence Hall. De treinreis eindigt in de hoofdstad van Amerika, Washington D.C. Na deze bijzondere steden is het tijd om met de auto of camper verder te gaan. Via Shenandoah National Park, de Blue Ridge Mountains en Great Smokey Mountains kom je aan in Savannah. Savannah is een prachtige koloniale kustplaats in de staat Georgia. Daarna gaat de reis naar Florida. Rijd langs de kust naar het bruisende Miami en vergeet dan ook zeker niet een bezoek te brengen aan Orlando met haar vele pretparken. 

Broadway in New York
Broadway in New York
Route van New York naar Miami
Route van New York naar Miami

The Deep South

Maak een roadtrip door het muzikale zuidoosten van Amerika. Begin je reis in Atlanta, de hoofdstad van Georgia en tevens een belangrijk knooppunt in de regio, en eindig je reis in New Orleans, de stad van de jazz. Vanuit Atlanta rijd je via het schitterende Great Smokey Mountains National Park naar Nashville, gelegen in de staat Tennessee. In Nashville ligt de oorsprong van de country muziek. Vervolgens rijd je naar Memphis en Tupelo, een must voor alle fans van Elvis Presley. Daarna kom je nog langs Natchez, het hart van de blues en gelegen aan de Mississippi rivier en Henderson, vanuit hier kun je de moerasgebieden van Louisiana bezoeken. Een echte aanrader hierbij is de airboat. Tot slot eindig je de route in het spectaculaire New Orleans. New Orleans staat niet alleen bekend om de jazz maar ook om het beroemde Mardi Gras carnaval.

New Orleans
New Orleans
The Deep South, van Atlanta naar New Orleans
The Deep South, van Atlanta naar New Orleans


Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen