Ontdek Oregon, de groene staat

Natuurpark Oregon
Natuurpark Oregon

Als je van natuur houdt dan is de staat Oregon, in de Verenigde Staten, de plek waar je moet zijn. De Beaver State staat niet alleen bekend om zijn natuurschoon, maar ook om zijn milieubewuste inwoners. De Oregonians zijn namelijk enkele van de meest milieuvriendelijke Amerikanen.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Algemeen

Het in het noordwesten gelegen Oregon is zes keer zo groot als Nederland en de helft daarvan is bebost. Er wonen maar 3,7 miljoen mensen, waarvan de helft in de stad Portland. De staat heeft meer dan 5.900 geregistreerde kampeerplekken, 230 state parks, 13 nationale bossen en een nationaal park. Als je wilt hoef je dus amper tijd door te brengen in de stad en breng je de hele vakantie door in Oregon's wilde natuur. Wat we niet aanraden, want Portland is een stad die je niet wilt missen.

Amerika's jongste wijnregio

Hoewel in Oregon sinds de 19e eeuw al wijn wordt verbouwd, groeide het pas in de laatste vier decennia uit tot een moderne industrie. De vruchtbare Willamettevalei, ten zuiden van Portland, huisvest 309 van de 419 wijngaarden die de staat rijk is. Dankzij haar Pinot noir werd Oregon wereldwijd bekend, maar het diverse klimaat zorgt ervoor dat in de staat verschillende soorten wijnen worden gemaakt, van Chardonnay tot Riesling. Een andere interessante wijnregio is de Columbia Gorge. Op de grens met de staat Washington. Op de oever van de Columbiarivier vind je dankzij de verschillende bodemsoorten binnen 60 km een 'wereld van wijn'. De uitzichten vanaf de hoge rivierkloof maken de ervaring compleet.

Wijngaard Willamette Valley
Wijngaard Willamette Valley

Oregon on the road

Zoals in heel de Verenigde Staten moet je ook Oregon on the road ervaren. De staat heeft honderden kilometers aan scenic byways en tour routes die je langs het mooiste wat de Beaver State heeft te bieden voert. Vier van deze wegen zijn zelfs aangemerkt als All-American Roads. Die eer is alleen weggelegd voor de mooiste en meest unieke routes in de Verenigde Staten.

Zo neemt de Hells Canyon Scenic Byway je mee langs de Hells Canyon, met een diepte van 2,4 km de diepste rivierkloof van Noord-Amerika (de Grand Canyon is maar 1,8 km diep). Daarna loopt hij langs de voet van het Wallowagebergte – dat doet denken aan de Zwitserse Alpen – en eindigt in de Grande Rondevallei, een rustplaats langs de historische Oregon Trail.

De Historic Columbia River Highway ligt ook op de voormalige Oregon Trail, de route die ontdekkingsreizigers Lewis en Clark, en later goudzoekers en kolonisten, namen naar de Pacifische kust. De Highway voert je langs de steile oevers van de Columbiarivier, de Cascades Rapids (stroomversnellingen) en de Bonneville Dam.

De Volcanic Legacy Scenic Byway voert je langs Crater Lake, met 665 m het diepste meer van de V.S., verschillende uitgedoofde vulkanen en Klamath Lake, waar tijdens het migratieseizoen miljoenen vogels neerstrijken. De Pacific Coast Scenic Byway loopt over de kustweg langs de Stille Oceaan. Rotskliffen, vuurtorens en walvissen spotten zijn wat deze weg zo uniek maakt.

Crater Lake Nationaal Park
Crater Lake Nationaal Park
Vraag gratis een offerte aan

Avontuurlijk Oregon

Dankzij het gevarieerde terrein biedt Oregon alle ruimte om allerlei sporten te beoefenen. Door de staat lopen honderden hiking trails over zowel bergen als vlaktes, die zowel te voet als per mountainbike zijn te bereizen. De staat heeft honderden kilometers aan kustlijn en rivieren dus ook de watersport liefhebber komt hier aan zijn trekken. Het dorp Hood River staat bekend als de 'windsurfhoofdstad van de wereld', dankzij de gunstige winden op dat deel van de Columbiarivier. De vele (woeste) rivieren zijn aantrekkelijk voor kajakkers, kanoërs en rafters. De 4.000 meter hoge pieken van Cascadegebergte zijn weer zeer geschikt voor wintersport. De Mt. Hood Skibowl is het grootste nachtskigebied van het land. Het Timberline Ski Area heeft het langste skiseizoen in de V.S. Andere skigebieden zijn Mt. Bend en Willamette Pass Resort.

Eco-vriendelijk Oregon

De Oregonians zorgen goed voor hun natuur. Oregon staat steevast in de top vijf van meest milieuvriendelijke staten en de grootste stad, Portland, staat vrijwel altijd bovenaan de lijstjes van groenste steden in de V.S. De Oregonians zijn over het algemeen een vrijdenkend volkje en al sinds de jaren '70 voert men er een groen beleid. Portland heeft een van de beste parksystemen van de grote Amerikaanse steden. Zijn parken niet je ding, dan ben je binnen een half uur de stad uit en sta je middenin de natuur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen