Stedentrip New York

Central Park New York
Central Park New York

New York is de hoofdstad van de moderne tijd. De stad lijkt een bepaalde speciale aantrekkingskracht op mensen te hebben. Als er één stad ter wereld de titel 'wereldstad' verdient dan is het wel New York. De stad staat ook bekend onder de bijnamen 'The City That Never Sleeps' en 'The Big Apple'.

New York bruist, de stad is altijd vol energie en in beweging. De inwoners van de stad zijn afkomstig uit wel 180 verschillende landen en daarom is 'The Big Apple' één grote multiculturele smeltkroes en zijn overal in New York duidelijke contrasten te zien.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toeristische trekpleisters

New York heeft meer bezienswaardigheden dan binnen een paar dagen te bezoeken valt. De belangrijkste toeristische attracties tijdens een stedentrip naar New York zijn te vinden op het eiland Manhattan. Veel van deze bezienswaardigheden zijn zo bekend van televisie dat ze bijna iedereen bekend voorkomen. Hieronder een aantal plekken die toeristen absoluut niet mogen overslaan tijdens hun bezoek aan New York.

Statue of Liberty (het Vrijheidsbeeld)
Het Vrijheidsbeeld werd door de Franse regering aan de Amerikanen geschonken op 28 oktober 1886 als kado voor het honderd jarig bestaan van de Verenigde Staten. Het ijzeren geraamte van het beeld werd ontworpen door meneer Eiffel en de beeldhouwer Bartholdy maakte het af. Dit beeld is hét symbool van New York en heet bezoekers van de stad van harte welkom. Het beeld heeft de betekenis van 'welkom', omdat het beeld vlakbij Ellis Island staat en dat is de plek waar migranten in de Verenigde Staten arriveerden.

Vrijheidsbeeld in New York
Vrijheidsbeeld in New York


Empire State Building
Het Empire State Building is het kleine mirakel van New York en het hoogste gebouw van de Verenigde Staten na de Sears Towers in Chicago. De wolkenkrabber is het resultaat van een wedstrijdje tussen de eigenaren van autofabrikanten Chrysler en de General Motors. De laatste heeft de onderlinge competitie gewonnen en het gebouw werd in 1931 afgerond. Op de 86e en 102e verdieping van het 440 meter hoge gebouw zijn panoramaterrassen van waaruit je een spectaculair uitzicht van maar liefst 70 kilometer hebt op heldere dagen.
the Yellow cab's vanaf Times square
the Yellow cab's vanaf Times square

Times Square
Het beroemdste plein ter wereld ligt in New York, dus Times Square mag zeker niet ontbreken op het lijstje met bezienswaardigheden! New Yorkers noemen het plein ook wel 'Crossroads of the World'. Typerend voor Times Square zijn de vele elektronische billboard, die het plein 's avonds een spectaculair aanzicht geven. Het plein is het culturele centrum van New York want de vele Broadway-theaters voor een leuk avondje uit liggen in de zijstraten van dit plein.

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge verbindt de wijk Brooklyn met het eiland Manhattan en is een van de belangrijkste hangbruggen ter wereld. De brug is ontworpen door de architecten John en Washington Roebling (vader en zoon) met als doel niet alleen een praktische, maar vooral ook een mooie brug te bouwen. De brug is een absoluut meesterwerk en daardoor een opvallend bouwwerk in het straatbeeld van 'The City That Never Sleeps'. Vanaf de brug heb je in ieder geval een prachtig uitzicht over de geweldige skyline van de stad.
Brooklyn bridge
Brooklyn bridge

Central Park
Midden in het grote zakelijke centrum van Manhattan ligt voor New Yorkers een zeer belangrijke plek van rust en vermaak, namelijk het grote Central Park. Omdat het park vaak voorkomt in films en televisieprogramma's, is Central Park het bekendste park van New York en misschien zelfs ook wel van de Verenigde Staten. Het park trek zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar en is daarmee het druk bezochtste park van het hele land.

Ground Zero
Een bezoek aan Ground Zero is misschien een minder 'vrolijk' uitstapje maar wel zeer indrukwekkend. Het is de plek waar de Twin Towers van het World Trade Center hebben gestaan voordat deze op 11 september 2001 zijn getroffen door terroristische aanslagen. Op deze plek komt een museum te staan dat een mooie herdenkingsplaats voor alle slachtoffers moet worden. Het is de bedoeling dat in dit indrukwekkende Memorial Museum een grote collectie aan verhalen over de slachtoffers komt. Ook komen er twee watervallen, waarin de namen van alle slachtoffers worden gezet, op de plekken waar de twee torens eerder stonden. Op dit moment wordt er nog volop gebouwd aan het '9/11 Monument'.

Stappen en Shoppen

Shop 'till you drop! Dat is het motto in New York voor de winkelliefhebbers. Voor de shopaholics is het in New York bijna onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan. Fifth Avenue, Chinatown, Greenwich Village en Soho zijn enkele mooie winkelgebieden. Het aanbod van winkels in New York is zo groot dat je na een hele week nog niet klaar bent met shoppen. De verscheidenheid in winkels is ook immens: warenhuizen, winkelcentra, boetieks en markten.

de theaters op Broadway
de theaters op Broadway

Nadat je heerlijk gegeten hebt in één van de vele hippe restaurantjes en wat hebt rondgewandeld in de door neon verlichte straten van de stad, is het een eitje om de rest van de avond met leuke bezigheden te vullen. Het is nog wel een lastige taak om een keuze te maken uit de leuke barretjes en cafeetjes van het New Yorkse uitgaansleven. Dansen tot de zon weer op komt, kan overal in New York. Wil je genieten van een prachtig theaterstuk, musical of concert dan staat Broadway garant voor een geweldige avond. Vraag gratis een offerte aan

Washington & New York in 1 trip 

Vanuit New York kun je bijna ieder uur een trein nemen naar Washington. We kunnen een leuke combinatie voor je maken waarbij je beide steden in 1 reis ziet. Ook uit te breiden met Boston en Philladelphia. 

Long Island 

Heb je meer tijd ? dan kun je New York combineren met Long Island, waar de mooiste stranden net buiten de stad te vinden zijn. In dit filmpje zie je hoe mooi het daar is !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen