Reisadvies: is Amerika een veilig vakantieland?

Reisadvies Verenigde Staten van Amerika
Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Van een stedentrip tot aan een rondreis langs de nationale parken, Amerika is geschikt voor verschillende soorten reizen. Voordat je naar de Verenigde Staten van Amerika reist, is het belangrijk om te weten wat het reisadvies voor Amerika is. Alles over het reisadvies lees je in onderstaand artikel.

De Verenigde Staten van Amerika zijn enorm veelzijdig en daarom erg populair als vakantiebestemming. Van het levendige Las Vegas tot het indrukwekkende New York. En van de geweldige nationale parken tot de leuke amusementsparken. Amerika is de ideale bestemming voor een rondreis en heeft voor elk wat wils. Maar hoe veilig is Amerika als vakantieland? De Verenigde Staten van Amerika zijn over het algemeen veilig en goed te bereizen. Je dient als reiziger natuurlijk wel alert te blijven en er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Meer informatie over het reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika vind je in dit artikel.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika

Het reisadvies voor Amerika is groen. Amerika laat weer toeristen uit Nederland toe, maar er gelden voorwaarden waar je aan moet voldoen. Alle reizigers van 18 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn. Ben je niet volledig gevaccineerd dan mag je niet naar Amerika reizen. Volledig gevaccineerd ben je 14 dagen na je tweede prik, of bij het Jansen-vaccin na je eerste prik. Daarnaast moeten alle reizigers vanaf 2 jaar een attestformulier invullen. Het wordt aangeraden voor de zekerheid je vaccinatiebewijs uit te printen en mee te nemen. Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Coronavirus in de Verenigde Staten van Amerika

Per Amerikaanse staat worden verschillende maatregelen genomen, meer informatie vind je op de website van Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De coronamaatregelen die er zijn kunnen altijd veranderen. Het is daarom goed om het advies van de lokale overheid in de gaten te houden. De grensovergang tussen Amerika en Canada en Amerika en Mexico zijn nog gesloten voor niet-noodzakelijk grensverkeer. Reizigers die volledig zijn gevaccineerd mogen onder voorwaarden de grens met Canada over. Informeer hiervoor het reisadvies voor Canada.

Chigago met Lake Michigan
Chigago met Lake Michigan
Vraag gratis een offerte aan

Onveilige gebieden in de Verenigde Staten van Amerika

In heel de Verenigde Staten kunnen aardbevingen voorkomen. In geval van een aardbeving is het belangrijk om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen en de lokale media in de gaten te houden. In de droge gebieden van Amerika, met name aan de Westkust in de staat Californië, is er een risico op bosbranden. Deze bosbranden kunnen onverwachts en heftig zijn, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. De rook van de bosbranden kan tot slechte luchtkwaliteit leiden, zelfs op plekken ver weg van de brand. Het is belangrijk om bij lange droge periodes alert te zijn en berichten in de lokale media te volgen. Aan de zuidkust, oostkust en op Hawaï kunnen van juni tot en met november orkanen voorkomen. Deze zien ze vaak op tijd aankomen, dus wil je in die periode reizen? Check dan even de berichten in de media. Van maart tot juni kunnen tornado's voorkomen. Deze komen vooral voor in het midden en zuiden van de Verenigde Staten. Tot slot kunnen er in de wintersportgebieden lawines voorkomen.

Hollywood Sign met op de achtergrond Los Angeles
Hollywood Sign met op de achtergrond Los Angeles

Veiligheid in de Verenigde Staten van Amerika

Grotendeels van de bevolking in Amerika bezit een vuurwapen. Het is zelfs in de meeste staten toegestaan om deze in het openbaar te dragen. Geweld door vuurwapens komt dan ook in het hele land voor. Massale schietpartijen zijn incidentele gevallen en niet gericht op toeristen. In de staten die grenzen aan Mexico (Arizona, Californië, New Mexico en Texas) is drugshandel een groot probleem. In deze staten zijn drugsbendes actief die geweld kunnen gebruiken. Dit is meestal niet op toeristen gericht, maar het is goed om hiervan bewust te zijn als je in deze gebieden reist. Amerika heeft een groot aantal grote steden. Sommige delen van deze steden zijn gevaarlijk en kan je als toerist beter vermijden. Zowel elke stad heeft te maken met zakkenrollers. Let daarom altijd goed op je persoonlijke eigendommen, met name in het openbaar vervoer, grote winkelcentra, pretparken en op stranden.

Las Vegas Strip
Las Vegas Strip

Houd hier ook rekening mee:

  • Iedere reiziger, ongeacht de leeftijd, dient in het bezit te zijn van een paspoort om de Verenigde Staten van Amerika in te kunnen reizen. 
  • Naast een paspoort dienen reizigers voor Amerika ook een ESTA aan te vragen.
  • Let op: Nederlandse reizigers die na 11 januari 2021 naar Cuba zijn geweest, kunnen niet meer met een ESTA reizen. In plaats van een ESTA moet je een visum aanvragen bij een Amerikaanse ambassade of consulaat. Dit geldt ook voor transitvluchten en cruises.
  • De Verenigde Staten heeft een zeer diverse samenleving en de houding van de bevolking tegenover LHBTIQ verschilt per staat. 
  • De lokale wetgeving rond alcoholgebruik is in Amerika zeer streng. Iedereen onder dan 21 jaar mag geen alcohol gebruiken of kopen. Daarnaast worden rijden onder invloed streng bestraft (innemen van rijbewijs, hoge boetes en eventueel gevangenisstraf).
  • Maak geen foto's bij militaire legerinstallaties of militaire basissen. Dit kan namelijk streng bestraft worden.
  • In veel grote steden in Amerika kunnen demonstraties tegen racisme en politiegeweld voorkomen. Vermijd deze demonstraties omdat er soms geweld wordt gebruikt.
  • Het gebruiken, bezitten en handelen van verdovende middelen is verboden en wordt streng bestraft in Amerika. Ook als je verdacht wordt van betrokkenheid bij drugshandel buiten Amerika kan je opgepakt worden.
  • In de Verenigde Staten gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Ga je met een huurauto op pad? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de verkeersregels. Daarnaast treed de politie in sommige gevallen strenger op dan je waarschijnlijk gewend bent. Blijf kalm en beleefd en ga vooral niet in discussie. Houd er rekening mee dat jouw handen en die van jouw passagiers zichtbaar zijn.

Link

Voor het actuele reisadvies verwijzen wij door naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen