St. Petersburg-Clearwater, Florida

St Petersburg en Clearwater
St Petersburg en Clearwater

Als je aan de Amerikaanse staat Florida denkt, dan denk je aan plaatsen als Miami, Key West, de Everglades en Orlando. Aan de westkust van de Sunshine State ligt echter het St. Petersburg-Clearwater gebied. Op nog geen veertig kilometer afstand ligt daar de op twee na grootste stad van Florida en enkele van de prachtigste en meest ongerepte stranden in de staat.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

St. Petersburg

Samen met Tampa vormt St. Petersburg de tweede metropool van Florida. Beide steden liggen aan de Tampabaai. In het door inwoners liefkozend genoemde 'St. Pete' wonen 2,8 miljoen mensen. Het subtropische klimaat van Florida zorgt voor een comfortabele temperatuur het hele jaar door. In de zomer kun je temperaturen tussen de 25-30 graden verwachten. Zelfs in de lente en de herfst is het er goed toeven. Enkel in de winter zul je af een toe een jas aan moeten.

Downtown
Downtown


St. Petersburg is een heel erg uitgespreide stad. Geen enorme wolkenkrabbers, maar voornamelijk lage bebouwing. Dit draagt bij aan de ontspannen uitstraling van de stad. In de stad is genoeg te doen. Naast lekker genieten van de zon aan de kade, in het park of op het terras kun je in St. Pete ook aan je culturele trekken komen. Zo heeft de stad verschillende musea. De bekendste daarvan is het Dalí Museum, met de grootste collectie Dalí kunstwerken ter wereld. Andere kunstmusea zijn Morean Arts Center, Museum of Fine Arts en in het noordelijke Tarpon Springs ligt het Leepa-Rattner Museum of Art met werken van o.a. Picasso.
Dali museum
Dali museum


De stad staat ook bekend om zijn lange pier. De huidige tenminste, want de pier is eind 2012 afgebroken en wordt vervangen door een nieuw, indrukwekkend ontwerp dat bekend staat als The Lens. De stad heeft ook enkele van de beste stranden van de Verenigde Staten. Check bijvoorbeeld het Fort De Soto strand. Daar kun je ook goed terecht als je wilt (water)sporten. Wil je meer zien dan alleen St. Petersburg-Clearwater, dan kan dat ook. Binnen een half uur ben je per auto in Tampa en naar Orlando duurt de reis anderhalf uur.

Clearwater

St. Petersburg-Clearwater is echter niet alleen stad. Wat het zo opmerkelijk maakt is de nabijheid van natuur bij zo'n grote stad. Het gebied heeft meer dan 50 kilometer aan witte stranden. Dit zijn zowel toeristische stranden als natuurgebieden met brede duinen. In het noorden vind je bijvoorbeeld Honeymoon Island en Caladesi Island State Parks. Ten zuiden daarvan liggen de toeristische stranden als Sand Key en Indian Rocks Beach. Helemaal in het zuiden liggen dan weer beschermde gebieden als Shell Key en Fort De Soto Park. In een straal van vijftig kilometer rondom St. Petersburg liggen nog een tiental andere State Parks.

Caledesi Island
Caledesi Island
Vraag gratis een offerte aan

Andere plaatsen

Naast St. Petersburg en Clearwater zijn er ook andere, kleinere plaatsen in het gebied te vinden, elk met een eigen charme. Dunedin, met zijn Schotse roots, organiseert ieder jaar in april de Highland Games. Tarpon Springs heeft dan weer een Griekse vibe. Gulfport is een gezellige kunstenaarsgemeenschap met in felle kleuren beschilderde huisjes en in The Redingtons vind je dan weer de 365 meter lange Redington Long Pier.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen