Camper huren in Amerika: Tips en Tricks

Camperreis door Amerika
Camperreis door Amerika

Amerika is een ideaal land om te ontdekken met een camper! In alle 50 staten kun je prima reizen met een camper. Maar je kunt helaas niet alle 50 staten 1 vakantie zien. Maak dus eerst een keuze wat je graag wilt ontdekken in dit veelzijdige land. Heb je dat eenmaal gedaan, dan helpen wij je verder met tips en tricks.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Benodigde documenten voor een camperreis 

Om het land binnen te komen, heb je ten eerste een paspoort nodig. Ook baby’s en kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Zorg ervoor dat de paspoorten tot minimaal drie maanden na terugkomst geldig zijn. Het is in Amerika verplicht om altijd een paspoort bij je te hebben. Voor een kort bezoek (maximaal negentig dagen), ben je verplicht om via het ESTA-programma reistoestemming aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen en word je geweigerd op je vlucht.

Je kunt in Amerika een camper huren en besturen als je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs (B-rijbewijs) en 21 jaar of ouder bent. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar bij calamiteiten, aanhoudingen of bij inbeslagname is het handig dat je een internationaal rijbewijs kunt overhandigen in plaats van je gewone rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je in Nederland bij de ANWB aanschaffen. In België kun je hiervoor terecht bij de gemeente van je woonplaats. Neem een recente pasfoto mee!

Ook niet geheel onbelangrijk, bij het ophalen van de camper heb je een creditcard nodig om de borg te voldoen. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan!

Aanvragen ESTA is verplicht voor Amerika
Aanvragen ESTA is verplicht voor Amerika

Keuze maken uit verschillende aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders waar je een camperreis kunt boeken. Bedenk eerst of je alleen een vliegticket en een camper wilt boeken, of dat je alles inclusief wilt. In dat geval worden ook de route en campings al voor je geboekt. Wanneer je ervoor kiest om alleen een vlucht en een camper te boeken heb je meer vrijheid. Wel is het van belang dat je in dit geval goed nadenkt over je route en waar je wilt beginnen en eindigen. Het is namelijk goedkoper om de camper op dezelfde plek in te leveren als waar je deze hebt opgehaald. (anders worden er namelijk afleverkosten in rekening gebracht, deze verschillen per bestemming).

Bij het huren van een camper is het eigenlijk altijd zo dat vroeg boeken loont! Wie vroeg in het seizoen een camper reserveert maakt gebruik van vroegboekkorting en eventuele andere acties die op dat moment gelden (zoals gratis inventaris of 50% korting op de one-way fee). Als je bij ons een gratis reisvoorstel opvraagt, kunnen wij zowel alleen de vlucht en camper voor je regelen als de complete reis inclusief overnachtingen en route.

Camperreis door Amerika
Camperreis door Amerika
Vraag gratis een offerte aan

Waar wil je overnachten?

Wildkamperen mag bijna nergens in Amerika. Zorg ervoor dat je altijd op een camping overnacht, in de zomermaanden kun je deze het beste vooraf reserveren om zeker te zijn van een plek. De prijzen van deze campings lopen ook erg uitéén. Campings in nationale parken kosten gemiddeld tussen de $15 en $30 per nacht per plaats. Hier is meestal geen hook-up (aansluiting op elektra, water) beschikbaar, maar er zijn wel toiletten, wasbakken en soms douches. Commerciële campings kosten gemiddeld tussen de $35 en $60, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen. Deze campings hebben meestal plaatsen met hook-up, douchegebouwen en vaak een zwembad.

Nationale parken in Amerika

Voor de meeste nationale parken moet je entreegeld betalen. De prijzen liggen over het algemeen tussen $10,- en $25,- voor één auto/camper met inzittenden. De entreebewijzen zijn meestal meerdere dagen geldig, en kunnen vaak ook gebruikt worden voor nabijgelegen parken. Bij sommige parken kan je bij binnenkomst direct betalen, bij andere parken moet je zelf naar een Visitor Center gaan om een entreekaartje te kopen. Als je tijdens je reis meerdere parken (meer dan 3) wilt bezoeken, is het voordeliger om een National Parks Pass (America the Beautiful pass) te kopen. De pas is online verkrijgbaar, maar je kunt het ook ter plaatse kopen. In Amerika kan dat meestal bij de ingang van elk park. De pas kost 80 dollar en geeft vanaf het moment van aankoop een jaar lang toegang tot alle nationale parken en nationale monumenten in Amerika. De pas geldt per voertuig of (in sommige gevallen) voor maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Let op: de pas geldt niet in State Parks!

Als je tijdens je reis door Amerika in een nationaal park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Dit zijn namelijk populaire campings die vrijwel altijd volgeboekt zijn.

Grand Canyon National Park
Grand Canyon National Park

Inventaris camper

Veel camperverhuurders werken met twee type inventarissen: de camperinventaris en de persoonlijke inventaris. De camperinventaris bestaat uit kook- en eetgerei en enkele spullen om schoon te maken. Zaken als een tafel en picknickstoelen kun je vaak tegen betaling extra huren. Deze zijn echter niet altijd voorradig en kunnen we meestal ook niet voor je reserveren. Wel heb je op campings vaak een picknicktafel tot je beschikking en kun je bij een plaatselijke winkel (bijvoorbeeld een Walmart) voordelig stoeltjes kopen. De persoonlijke inventarissen bestaan uit beddengoed en handdoeken. Het is altijd handig om wat extra hand-, thee- en vaatdoeken mee te nemen! Bij sommige verhuurders zijn deze inventarissen niet opgesplitst en krijg je een compleet pakket met alles wat je nodig hebt. Wat er precies in het inventaris zit, verschilt per verhuurder.

Nog een aantal tips om mee te nemen:


  • Dekbedovertrekken. De slaapzakken van camperverhuurders zijn vaak synthetisch: het is prettig om een dekbedovertrek mee te nemen om deze in te stoppen. Als het warm is, gebruik je alleen het overtrek.

  • Handdoeken. In de inventaris zitten één of twee handdoeken per persoon. Het is aan te raden om een extra handdoek mee te nemen. Hetzelfde geldt voor thee- en keukenhanddoeken.

  • Wereldstekker/omvormer. Wil je op reis je laptop, camera en telefoon tegelijk opladen? Neem dan meerdere wereldstekkers of een verdeelstekker mee.

  • Waslijn. Wanneer je een handdoek wilt ophangen na het zwemmen of wanneer je een wasje hebt gedraaid kun je deze snel even ophangen.

  • Kruiden & olijfolie. Een kleine verpakking kruiden (zoals peper/zout) en een miniflesje (olijf)olie zijn handig om mee te nemen. In de supermarkt kun je deze vaak alleen per liter of kilo kopen.

  • Maak thuis of in het vliegtuig alvast een boodschappenlijstje zodat je na het ophalen van de camper direct door kunt naar de supermarkt. Deze zijn vaak zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet, met een lijstje kun je gemakkelijk voor meerdere dagen boodschappen inslaan.

  • Misschien een iets minder leuke tip, maar denk ook aan wegwerphandschoenen! Dit is echt heel handig wanneer je het chemische toilet gaat reinigen of de rioolslang aan gaat sluiten.

Tip: controleer thuis of de oplader van je laptop in de wereldstekker past!
Ook handig: een autolader mee met USB-aansluiting, zodat je via de sigarettenaansteker telefoons en camera's kunt opladen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen