Top 5 best bezochte nationale parken in de Verenigde Staten

De Yosemite Falls in het Yosemite National Park
De Yosemite Falls in het Yosemite National Park

Dat de nationale parken in Amerika een goed bezochte attractie zijn weten we al jaren. Afgelopen jaar mochten de parken echter meer bezoekers dan ooit ontvangen. De landschappen die achter de toegangspoorten van de nationale parken schuilen zijn adembenemend en in ieder nationaal park weer anders. De onderstaande vijf parken waren in 2015 het meest populair onder bezoekers. Als wij de foto's bekijken snappen we wel waarom.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

1. Great Smoky Mountains National Park

Een nummer één die je misschien niet zou verwachten maar zeker de moeite waard is: Great Smoky Mountains National Park. Met ruim 10,7 miljoen bezoekers in 2015 is dit het meest bezochte park van de States. Gelegen op de grens van de staten Tennessee en North-Carolina, dankt dit nationale park zijn populariteit voornamelijk aan de bosrijke bergen en de mysterieuze nevel die rond de toppen hangt. Tel daar de diepe valleien en verschillende watervallen bij op en het vormt een perfecte toeristische trekpleister. Een ander voordeel is dat het gebied meer dan 4.000 plantensoorten huisvest en wel 130 verschillende soorten bomen. Er leven hier zelfs meer salamandersoorten dan waar ook ter wereld. Het park kwam om al dit moois in 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

Zonsondergang bij de Newfound Gap in de Great Smoky Mountains National Park
Zonsondergang bij de Newfound Gap in de Great Smoky Mountains National Park

2. Grand Canyon National Park

Met 5,5 miljoen bezoekers per jaar staat Grand Canyon National Park in Arizona op een mooie tweede plek. Voor veel mensen die een rondreis door Amerika maken is dit natuurlijke fenomeen niet te missen. Het is tevens een van de oudste nationale parken van Amerika. Het werd in 1908 een nationaal monument en in 1979 belandde het op de Werelderfgoedlijst. De Grand Canyon is een diepe en steile kloof, die uitgesneden is door de rivier de Colorado. Met dieptes die reiken tot meer dan 1.600 meter is het met recht een van de grootste natuurlijke wereldwonderen te noemen. Op verschillende plekken kan je van het mooie uitzicht genieten, bijvoorbeeld langs de South Rim, de Desert Tower of vanaf de Grand Canyon Skywalk. Dit is een zwevend platform met een glazen bodem, waarbij je tot 400 meter naar beneden kan kijken.

Grand Canyon National Park
Grand Canyon National Park

Vraag gratis een offerte aan

3. Rocky Mountain National Park

De majestueuze berglandschappen van het Rocky Mountain National Park in Colorado zorgen ervoor dat jaarlijks ruim 4,1 miljoen mensen het park bezoeken. Het zeer diverse park met gevarieerde klimaten, bossen, bergtoendra en besneeuwde bergtoppen doen je van de ene in de andere verbazing vallen. De hoogste piek van het park is maar liefst 4.345 meter hoog. De oostkant van het park is bijvoorbeeld relatief droog en heeft uitgesleten dalen en hoge besneeuwde bergtoppen. Het westen bestaat weer uit groene en natte graslanden en de mooiste wouden. Sportief bezig zijn kan je hier als de beste, denk aan mountainbiken, paardrijden en wandelen, en ook loopt er een prachtige route door het park, namelijk de Trail Ridge Road. Hierbij worden Grand Lake in het westen en Estes in het oosten met elkaar verbonden en zie je al het moois en de diversiteit van het park. De uitzichten zijn spectaculair te noemen. Pas wel op, de route is door zware sneeuwval alleen in de zomermaanden open.

Rocky Mountain National Park
Rocky Mountain National Park

4. Yosemite National Park

Yosemite National Park in Californië wordt gekenmerkt door indrukwekkende valleien, oude bossen, hoge watervallen en granieten rotsen. Met een oppervlakte van meer dan 3.000 km² hoort het park ook nog eens bij de grote jongens van de Verenigde Staten. Jaarlijks bezoeken ruim 4,1 miljoen bezoekers het park. De biologische diversiteit is er enorm, zo vind je er de reusachtige sequoiabomen. Deze bomen zijn de grootste en oudste bomen op onze aardbol, als je ervoor staat sta je versteld hoe enorm ze wel niet zijn. Daarnaast zijn de watervallen in het park, zoals de grootste van Californië: Yosemite Falls, hier te vinden met een hoogte van bijna 750 meter. Alles in dit park is groter, ouder of hoger dan waar dan ook. Bezoek het uitkijkpunt Tunnel View voor een prachtig plaatje van de hele omgeving, waar o.a. de El Captain, een van de grootste granietblokken ter wereld, de Half Dome, de steilste rots ter wereld, en de prachtige Bridalveilwaterval te zien zijn.

Yosemite National Park
Yosemite National Park

5. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligt voor het grootste deel in Wyoming en is het allereerste park van de Verenigde Staten. In 1873 werd het een nationaal park, meer dan 100 jaar later, in 1978, werd het op de Werelderfgoedlijst gezet. Het park heeft zijn naam te danken aan de gele klei op de zandbanken in het park en niet door het gele gesteente in de Yellowstone Canyon, wat veel toeristen denken. In het 8.983 km² grote park zijn meer dan 10.000 warmwaterbronnen te vinden. Ook vind je er 200 geisers en vele modderbaden. De rest van het park bestaat uit bossen, waar veel wild te vinden is als de grizzly beer, bizons, elanden en bruine beren.

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen