Bezienswaardigheden New York

Manhatten skyline
Manhatten skyline

New York, de stad die nooit slaapt. Een bruisende stad die veel te bieden heeft. New York is ook een stad met veel bezienswaardigheden, bekende en minder bekende. Bijna iedereen kent de 'standaard' bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Ground Zero of Central Park wel. Maar New York heeft voor jou als toerist nog veel en veel meer te bieden. Daarom heeft Reisgraag.nl zich verdiept in een aantal minder vaak genoemde bezienswaardigheden van New York. Hieronder een aantal tips van bijzondere, maar leuke activiteiten en bezienswaardigheden.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Bodies the exhibition

Op 11 Fulton street, bij de seaport, ligt Bodies the exhibition. Vanaf hier kun je de Brooklyn Bridge overigens mooi aanschouwen. In Bodies the exhibition worden lichamen tentoongesteld en kunnen mensen zien hoe de binnenkant van het lichaam eruit ziet. Bijzonder, maar misschien ook wel een beetje luguber, is het feit dat het echte lichamen zijn. Deze lichamen zijn van overleden mensen die hun lichaam beschikbaar hebben gesteld voor de wetenschap. Er zijn diverse lichamen te bekijken, sommigen zelfs met ziektes. Om kennis op te doen bezoeken medische studenten vaak Bodies the exhibition. Maar er komen ook redelijk veel toeristen. Behalve lichamen is er ook een speciale ruimte waar alle aderen van het lichaam tentoongesteld worden. Dus als je eens iets fascinerends wil mee maken, dan ben je bij Bodies the exhibition aan het juiste adres.

Brooklyn Botanic Gardens

Iets buiten de stad aan de 1000 Washington Avenue zijn de Brooklyn Botanic Gardens gelegen. Deze plek is prima te bereiken met de metro. De Brooklyn Botanic Gardens bestaan al sinds 1910 en heeft een totale oppervlakte van 21 hectare aan planten. In totaal zijn er meer dan 10.000 soorten planten aanwezig. De Brooklyn Botanic Gardens zijn verdeeld in een aantal tuinen en kassen. Deze hebben ieder een eigen functie en specialiteiten. In de tuinen groeien dus veel bijzondere bloemen, planten, bomen en struiken. Maar er zijn ook diverse watertjes aangelegd, waar zelfs een aantal schildpadden in leven. Via de website van de Brooklyn Botanic Gardens kun je zien welke bijzondere bloemen en planten er in welke maand bloeien. Vraag gratis een offerte aan

FAO Schwarz

FAO Schwarz is een speelgoedwinkel die zich bevindt op de hoek van 58th street met 5th avenue. FAO Schwarz is niet zo maar een speelgoedwinkel, maar de allereerste van New York. FAO Schwarz bestaat al sinds 1862 en is sinds 1986 gevestigd op de huidige locatie in New York. In de Verenigde Staten is FAO Schwarz samen met Toys'R'Us de bekendste speelgoedwinkel. Het is een gigantische winkel geheel in Amerikaanse stijl. Van alles is hier te krijgen en zelfs volwassenen worden hier weer kind. Erg leuk is dat je in de winkel een workshop 'muppets maken' kunt volgen, waarbij je een eigen muppet pop maakt! Verder beschikt de winkel over ongeveer 30 verschillende soorten monopoly, kun je er snoep kopen en bevindt zich er een grote vloer-piano. Deze piano is bekend van de film 'Big', waarin hij door Tom Hanks bespeeld werd.

de theaters op Broadway
de theaters op Broadway

Grand Central

In het midden van New York bevindt zich op 42nd street het treinstation Grand Central. Als je dit station betreed en naar boven gaat dan zie je een prachtig geschilderd plafond. Dit is het werk van de uit Frankrijk afkomstige schilder Paul Helleu. In de schildering zijn maar liefst 2500 sterren verwerkt. Als je in deze hal de hoek om gaat en vervolgens naar beneden loopt kom je in een kleine ruimte met een koepel. Wanneer je in een hoek dichtbij de muur gaat staan en aan de andere kant staat ook iemand, dan kun je erg gemakkelijk met elkaar fluisteren. In New York is dit een veel voorkomende manier om iemand ten huwelijk te vragen.

John Lennon

John Lennon was een bekende en nog steeds populaire artiest. Hij was altijd lid van The Beatles, maar besloot in 1970 alleen verder te gaan. Samen met zijn vrouw ging John Lennon in New York wonen. Hij had een appartement in het Dakota gebouw aan 72nd street. In 1980 werd hij voor dat appartement doodgeschoten en kwam er een tragisch einde aan het leven van John Lennon. In Central Park is een monument met daarop 'Imagine' ter herdenking van John Lennon.

Shoppen bij Macy's

Warenhuis Macy's bevindt zich al in New York sinds het jaar 1858. Tegenwoordig bevindt dit warenhuis zich om de hoek van het Empire State Building, op 34th street. Het warenhuis heeft 9 verdieping en nog authentieke houten roltrappen, welke er al zitten sinds 1924. Macy's is geen goedkoop warenhuis, maar het is wel betaalbaar. En ook is er voor iedereen wel wat te vinden. Zelfs op het gebied van eten en drinken, want er bevinden zich onder andere een McDonalds en een Starbucks. Volgens het Guiness Book of World Record is deze vestiging van Macy's het grootste warenhuis ter wereld.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen