Ontdek Miami, The Magic City

Stadswijk Coral Gables in Miami
Stadswijk Coral Gables in Miami

Al heel wat jaren is de warme stad Miami in Florida een ware toeristentrekpleister.33travel/"> Miami is een betrekkelijk jonge stad met een zwoele uitstraling. ‘The Magic City’ wordt gezien als een Amerikaanse relaxstad met toch een hoop levendigheid en hierdoor heeft Miami voor ieder wat wils: de zinderende drukte van een grote stad met op elke hoek van de straat leuke bezienswaardigheden, een skyline met aan het ene uiteinde shoppingmalls en aan het andere prachtige stranden, sensationele citypanorama’s en natuurlijk culinaire hoogstandjes voor iedere fijnproever.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Hoogtepunten & bezienswaardigheden

Miami is een ideale bestemming voor vakantiegangers die een relaxte strandvakantie graag willen combineren met culturele uitstapjes, shoppen en belevenissen in de natuur.

* Stranden van Miami

Het hart van het stadsdeel Miami Beach is zonder twijfel South Beach. Hier vind je prachtige hagelwitte en brede zandstranden die voor bezoekers toch wel de grootste attractie van de stad zijn. In het centrum ligt het Art Deco District waar huizen en hotels gebouwd zijn in de kenmerkende Art Deco stijl. Een andere highlight van South Beach is de wereldberoemde strandboulevard Ocean Drive, waar mensen kijken een sport is.
Vraag gratis een offerte aan

* Little Havana

De Cubanen die zijn gevlucht voor het communistische regime van Fidel Castro, belandden voornamelijk in een oude wijk in het centrum van Miami, die al snel de naam Little Havana kreeg. Het is een wijk met een uitgesproken Cubaanse sfeer en de belangrijkste straat van deze buurt is Calle Ocho (8th Street). In deze straat liggen veel typisch Cubaanse winkels en ook vind je er vele restaurantjes waar je kunt genieten van een overheerlijk Cubaans gerecht. Wel is het handig als je Spaans spreekt, want dat is in deze buurt de voertaal.

* Shoppingmalls

The Falls, Bayside Marketplace, Ball Harbour Shops, Sawgrass Mills, Aventura Mall en Dadeland Mall: dit is een greep uit de vele shoppingmalls die het hart van een winkelliefhebber sneller laten kloppen. Shoppen in Miami is bij uitstek de manier om je portemonnee te plunderen en met tientallen tassen om je armen huiswaarts te keren!

* Coral Gables

Dit is een deftige stadswijk in het zuiden van Miami met enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Venetian Pool, het grootste zoetwaterbad van Amerika. Dit openbare zwembad is ontstaan door een oude steengroeve om te bouwen en het vol te laten lopen met water uit een zoetwaterbron. Ook leuk is een rondleiding door het luxe Biltmore Hotel, zodat je de schitterende marmeren vloeren, Spaanse tegeltjes en beschilderde zolderingen eens van dichtbij kunt bewonderen.

* Coconut Grove

‘The Grove’ is een andere luxe woonwijk in het zuiden van Miami en is tevens het oudste woongebied van de stad. Zeker een bezoek waard is het Vizcaya Museum, dat gevestigd is in de Italiaanse renaissancestijl gebouwde Villa Vizcaya uit het jaar 1916. Dit paleis is één van de mooiste gebouwen van Miami en de 70 vertrekken, die rondom een schitterende binnenplaats liggen, zijn ingericht met antiquiteiten uit de 15de tot 19de eeuw en kunstwerken uit de hele wereld. De CocoWalk is een leuke plek om uit te gaan eten of te winkelen.

* Natuurparken

Rondom Miami liggen een aantal schitterende natuurparken waar je het (eventuele) actieve deel van de vakantie kunt uitvoeren. Zo zijn de talloze koraalriffen in het Biscayne National Park een perfecte plek om eens een duiktocht te maken en in het Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis van Amerika, kun je alligators en krokodillen bewonderen. 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen