De leukste amusementsparken van Florida

Entree Walt Disney World
Entree Walt Disney World

De Amerikaanse staat Florida is de trotse eigenaar van wellicht de grootste verzameling van vrijetijds- en amusementsparken. Tussen de steden Orlando in het noorden van Florida en Kissimmee in het zuiden liggen namelijk meer dan 80 ‘fun zones’, waar jong en oud even de tijd kunnen vergeten en zich lekker kunnen uitleven. Van themaparken met spectaculaire achtbanen, waterparken met spetterende waterglijbanen tot filmstudio’s met back-stage rondleidingen en prachtige dierentuinen en aquaria: puur entertainment en voor ieder wat wils. Have fun in the Sun!

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Walt Disney World

De ultieme droom van Walt Disney was om een plek te creëren waar jong en oud veel plezier konden beleven en waar de Disneyfiguren uit zijn films tot leven zouden komen. En wie wil nou niet Micky en Minnie ontmoeten? Stap deze prachtige sprookjeswereld binnen en laat je betoveren! Walt Disney World bestaat eigenlijk uit vier pretparken:

- Magic Kingdom is het meest bekende en bezochte park van heel Walt Disney World. Het middelpunt van dit park is het schitterende Cinderella Castle en daar omheen liggen Frontierland, Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland, Mickey’s Starland en Liberty Square.
- In de Disney-MGM Studios word je rondgeleid door de filmcoulissen en studio’s van vele bekende Disneyfilms en hierdoor krijgen filmfanaten en bioscoopgangers een goed beeld van het filmbedrijf. Neem ook eens deel aan de spannende Back-Stage-Tour.


- Een overdreven grote golfbal van aluminium is hét herkenningspunt van het EPCOT (Experimental Prototype Community of Tomorrow) Center. In Spaceship World worden bezoekers door de duizenden jaren oude geschiedenis van de communicatie gevoerd en nemen ze een multimediaal kijkje in de toekomst.
- Het themapark Animal Kingdom is de jongste telg uit de Disneyfamilie en heeft al een belangrijke plek bij het publiek verovert. Het middelpunt van dit koninkrijk der dieren is de Tree of Life. Door de hele dierentuin lopen verschillende wandelpaden, die je langs verschillende landschappen met de daarbij horende dieren leiden. Hoogtepunt en echte toeristentrekpleister van het park is de avontuurlijke Kilimanjaro Safari.

Universal Studios

In dit themapark staan de succesvolle films van Universal Studios centraal. De schitterende attracties, shows en filmcoulissen in de zes thematische gebieden laten je midden in een film belanden en zorgen ervoor dat jij de sterspeler wordt van de beste films.

Het park Islands of Adventure is een onderdeel van Universal Studios en bestaat uit vijf eilanden met elk hun eigen thema. De attracties en shows van ieder thema brengen je favoriete verhalen, mythes en stripfiguren tot leven. In ‘The Wizarding World of Harry Potter’ stap je de betoverende fantasiewereld van Harry Potter binnen en kun je een bezoek brengen aan de Wegisweg en Zweinstein. Vraag gratis een offerte aan

Splendid China

In dit themapark maak je een reis door China en Tibet en kom je onderweg langs de grootste bezienswaardigheden van deze landen, hoewel ze in miniatuur zijn uitgebeeld. Zo zie je de Grote Muur en de Verboden Stad, ga je via het Keizerpaleis in Peking en het Potala Paleis in Lhasa naar het Versteende Woud. Ook zijn er verschillende vecht- en acrobatenshows en kun je genieten van heerlijke Chinese gerechten.

SeaWorld

Dit indrukwekkende park, gelegen rondom een helderblauwe lagune, voegt ontspanning en plezier samen met de beleving van de schitterende onderwaterwereld, want SeaWorld is onderverdeeld in een pretpark en een dierenpark. Zo word je meegenomen op ontdekkingsreis om de wonderen van de oceaan te leren kennen. De show ‘Shamu Rocks’, waarin orka Shamu en zijn familie een letterlijk spetterend optreden geven, is een aanrader!

Tot slot noemen we nog Disneyland in Anaheim, California. Als je naar Los Angeles gaat kun je dit park natuurlijk niet overslaan! In dit filmpje laten we je een Magical day in Anaheim zien. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen