Rondreizen in de VS

Yellowstone Nationaal Park
Yellowstone Nationaal Park

De Verenigde Staten van Amerika is een land dat gelegen is in het noorden van Amerika. Het land bestaat uit het district Columbia en 50 verschillende staten, waarvan 2 staten (Hawaï en Alaska) niet aan de anderen grenzen. De overige bekendste staten zijn Florida, Arizona, Mississippi, Indiana, Nevada, Texas, Kansas, Ohio en Oklahoma. De VS grenst aan Mexico en Canada en heeft Washington D.C als hoofdstad. Grote steden in het land zijn Los Angeles, Houston, Chicaco, New York, Atlanta, Boston, San Fransisco, Las Vegas, Detroit en Phoenix. Het land staat om verschillende dingen bekend, zoals de gele taxi's, Route 66, Wallstreet, Broadway, Central park, Coca Cola, Hollywood, legaal wapenbezit en Fastfood.

The Arches national park
The Arches national park

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij n keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Praktische informatie

Bij een rondreis door de VS is het verstandig om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Heb je hier een visum voor nodig? Welke inentingen worden aangeraden? Welke vervoersoorten zijn er in het land aanwezig? Hoe is het klimaat? Hoe is de bevolking? In dit artikel wordt antwoord gegeven op al deze vragen.

Visum & inentingen
Als je naar de Verenigde Staten reist, dien je altijd in het bezit te zijn van een eigen, geldig paspoort. Tijdens de periode dat je in het land bent mag het paspoort niet verlopen. Als je een gebruikt paspoort hebt waar stempels in staan van landen waarmee de Verenigde Staten in onvrede leeft, zoals Irak is het verstandig een nieuw paspoort aan te vragen. Bij aankomst in het land wordt er een digitale foto van je gemaakt en wordt er een vingerafdruk genomen. Ook krijg je een groen kaartje in je paspoort dat je weer moet inleveren als je vertrekt. Bij een verblijf in de VS die korter is dan 90 dagen is een visum niet nodig. Als je de Verenigde Staten van Amerika bezoekt is een vaccinatie ook niet nodig.

Vervoer
In de Verenigde Staten zijn talloze vervoersmogelijkheden. Er rijden hier veel taxi's rond, waaronder de bekende gele taxi's. Daarnaast kun je een auto huren, een bus nemen, met de trein reizen, per veerboot vervoerd worden of binnenlandse vluchten met een vliegtuig maken.

Gele taxi New York
Gele taxi New York


Klimaat
Er zijn verschillende klimaatzones te vinden in de VS. Het merendeel van het land heeft een landklimaat. Bij Alaska is er een poolklimaat, rondom Arizona een woestijnklimaat en bij Florida en Hawaï komt een tropisch klimaat voor. De temperaturen zijn dan per regio ook verschillend. In de zomermaanden liggen de temperaturen in de buurt van de hoofdstad rond de 30 graden en in de wintermaanden rond het vriespunt. In het zuidwesten kan het erg warm worden, de temperaturen lopen hier namelijk op tot 45 graden. In Alaska en aan de grens van Canada kunnen de temperaturen tot -45 graden dalen. Daarnaast komen er regelmatig tornado's voor in het land.

Bevolking
Het land heeft ongeveer 308.746.000 inwoners. Als je met inwoners in aanraking komt is het beleefd om iemands hand te schudden wanneer je deze persoon ontmoet of als je voorgesteld wordt. Een aantal zoenen op de wang ter begroeting is in tegenstelling tot Europa niet normaal in het land, het is daarom beter om op de signalen van de ander af te gaan. Verder zijn Amerikanen gevoelig voor kwesties over ras, let daarom op je woorden als je het over verschillende rassen hebt.

Voorbeelden van rondreizen

Er zijn verschillende nationale parken in het land te vinden. De bekendste hiervan zijn parken als Yosemite, Grand Canyon en het prachtige Yellowstone. Ze liggen in Californië aan de Westkant van Amerika. Dit deel is veruit het meest geboekte deel voor een auto- of camperrondreis dwars door staten als Nevada en Utah. 

Wil je eens wat andere ideeën voor een rondreis, kun je de onderstaande filmpjes bekijken. 

Yellowstone is een park dat bekend staat om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. Glacier National park in Montana is ook echt een fantastisch gebied voor een roadtrip, dat zie je in dit filmpje: 

Vraag gratis een offerte aan

Van New york naar de Niagara watervallen

Je kunt ook een rondreis maken van New York, naar Washington en eindigen in Toronto in Canada waarbij je de highlights ziet zoals de Big Apple, het Vrijheidsbeeld, het Witte Huis, Empire state building, het Pentagon, het Washington Monument en als eindpunt de Niagara watervallen in Canada. 

Portland en Oregan 

Heb je Wie is de Mol in Oregan gezien? Deze afleveringen begonnen in de stad Portland en gingen door de prachtige ruige staat Oregon. 

The Deep South

Maak een rondreis langs de Zuidelijke staten van Amerika als Alabama, Georgia, Tennessee en Mississipee. Hier kunnen we New Orleans aan toevoegen, de stad van de muziek en ook is Nashville een superleuke stop tijdens je rondreis. 

En tot slot nog een roadtrip aan de Californian coast

Met als highlights San Francisco, en de Golden Gate Bridge en de prachtige kustlijn. We kunnen onmogelijk alle rondreizen aan je laten zien, dus neem contact op voor een gratis offerte van de rondreis van jouw dromen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen