Dwars door de VS: from LA to Miami

Skyline Los Angeles
Skyline Los Angeles

De Verenigde Staten zijn een populaire vakantiebestemming, maar omdat het land zo gigantisch groot is, kun je het land op allerlei manieren verkennen. Één van die manieren is door een treinreis te maken van de westkust naar de oostkust van Amerika. Met 'The Sunset Limited', een trein van spoorwegmaatschappij Amtrak, reis je van Los Angeles naar Miami en leg je een afstand van ongeveer 3800 kilometer af. Je kunt deze reis het beste maken in het voor- of najaar, omdat het dan niet zo druk is in de trein en de temperaturen ook aangenamer zijn dan in de zomer.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereiding

Allereerst zul je een vliegticket moeten kopen om in Los Angeles te komen en ook kun je alvast een ticket kopen om vanuit Miami terug naar Nederland te vliegen. De prijs van de vliegtickets is afhankelijk van wanneer je gaat en met welke maatschappij je wilt vliegen.

Ook is het verstandig om van te voren al het ticket voor de treinreis bij een gespecialiseerd (trein)reisbureau te boeken. Vaak heb je dan alleen een treinkaartje voor een stoel in de Coach Class, maar het is aan te raden er een slaapaccomodatie bij te boeken. Je betaalt hier per traject wel een toeslag voor, maar daar staat tegenover dat je overdag je eigen compartiment hebt en 's nachts een goed bed en daarnaast zijn alle maaltijden bij die prijs inbegrepen. Een 'Amtrak Pass' voor een bepaalde periode en voor een bepaald deel van Amerika kan soms voordeliger zijn.

De trip

De reis begint op het treinstation van Los Angeles, waarna je drie volle dagen in de trein voor de boeg hebt, met station Miami als eindbestemming. In die drie dagen zal je bewegingsruimte zich beperken tot het op en neer lopen tussen de wagons en heel soms heb je de gelegenheid om even de benen te strekken op het perron, maar verder zul je de trein niet verlaten. Je kunt er ook voor kiezen om bij iedere stop uit te stappen en een paar dagen in die plaats te verblijven, voordat je je reis voortzet.
Vraag gratis een offerte aan

Palm Springs

Na vertrek in Los Angeles laat je binnen no-time de enorme buitenwijken van deze stad achter je en reis je door een schitterend heuvellandschap. Al een paar uur later maak je een stop op het station van Palm Springs. Deze stad ligt tussen het San Jacintogebergte en de Coloradowoestijn en is al jarenlang de favoriete vakantiebestemming van veel Amerikanen. In Palm Springs kun je onder andere met de Aerial Tramway naar de top van de berg San Jacinto of een bezoek brengen aan het beroemde Joshua Tree National Park.

Vanuit Palm Springs verlaat je de staat Carlifornië als de trein langzaam afbuigt naar het zuiden, in de richting van de grensplaats Yuma in de staat Arizona. Vanaf daar gaat de trein in oostelijke richting en is Tucson de volgende stop.

Tucson

Dit is een stad gelegen middenin 'the American Southwest', het gebied waar woestijnen met brede canyons, gigantische kliffen en enorme cactussen centraal staan.

El Paso

De volgende plaats die je na Tucson passeert, ligt in de droge, dorre staat Texas en is de stad El Paso. In de trein is er ook een panoramarijtuig aanwezig en hierbij moet je je een soort huiskamer in de trein voorstellen met grote glazen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het landschap. Na het passeren van deze stad zit de eerste dag van de treinreis er al op.

Houston

De eerste stop van dag twee is de op vier na grootste stad van Amerika, namelijk Houston. Als je hier besluit de trein te verlaten, kun je op je gemak de stad verkennen en het NASA Johnson Space Centre, de Galveston stranden en de tientallen musea bezoeken die de moeite waard zijn. Na Houston verlaat je de staat Texas weer om door de reizen naar Louisiana.

Skyline Houston
Skyline Houston

New Orleans

In Louisiana maakt de trein een stop op het station van de stad New Orleans, de stad die in augustus 2005 door de alles verwoestende orkaan Katrina getroffen werd. Helaas wordt ook deze stad alweer snel verlaten, zit de tweede dag reizen er ook weer bijna op en gaat de trein door naar de eindbestemming.

Miami

De derde dag is aangebroken en de treinreis zit erop als je aankomt op het station van Miami. En na de prachtige rit van West naar Oost, is het een aanrader om nog even wat dagen in de heerlijke staat Florida door te brengen voor een goede afsluiting van een schitterende trip!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen