Oregon bier special

Ambachtelijk bier uit Oregon
Ambachtelijk bier uit Oregon

De staat Oregon in de Verenigde Staten is een mekka voor de bierliefhebber. De staat heeft honderden grote en kleine brouwerijen, die samen duizenden verschillende bieren maken. De Oregonians zijn eigenlijk al zolang er Oregonians bestaan verzot op het spul.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Een korte biergeschiedenis

De biergeschiedenis begon in 1852 toen Henry Sax de Liberty Brewery oprichtte in de hoofdstad Portland, toen een stadje van nog geen tweeduizend zielen. Oregon was op dat moment nog niet eens toegelaten als staat. In de halve eeuw daarna werden nog vele brouwerijen opgericht en vele liters bier gedronken. In 1914 verbood de staat, opgezweept door de onthoudingsbeweging, echter de productie en verkoop van alcohol. Dit duurde tot 1933 toen het verbod nationaal werd opgeheven. Sindsdien hebben de Oregonians het bierglas niet meer losgelaten.

Opmerkelijke bieren

De brouwers van Oregon zijn kleinschaliger dan de bekende Amerikaanse massaproducenten en staan bekend om het brouwen van speciaal en uniek bier. Zo is er de Hair of the Dog Brewing Company die bekend staat om zijn 'Dave' bier. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 29%. Er zijn maar enkele liters van gebrouwen en is daarom heel exclusief. Bij een veiling voor het goede doel brachten vijf flessen van 0,35 liter meer dan 2.800 dollar op. 'Dave' is niet het enige opmerkelijke bier van Hair of the Dog. Het naar de Nederlandse eigenaar van het Seattle Brouwers Cafe genoemde 'Matt' heeft een volle smaak en wordt gerijpt in Bourbon whiskey. Het bier 'Cascade Sang Royal' van Cascade Brewing wordt gerijpt in een eiken vat met Cabernet Souvignon wijn.
Vraag gratis een offerte aan

Biobier: nieuwe trend

De Oregonians zijn echte trendsetters in de Verenigde Staten. Ze zijn zijn heel erg bezig met 'groen' denken. Sinds het United States Department of Agriculture hun 'Organic Standards' beleid in 2002 invoerde is het dan ook niet verwonderlijk dat in Oregon biologisch bier aan een opmars begon. In de staat vind je verschillende biologische bierbrouwers zoals de Hopworks Urban Brewery en Peak Organic Beer. Er zijn ook verschillende festivals die biologisch bier als thema hebben. De grootste is de North American Organic Brewers Festival in juni, waar meer dan 50 verschillende Amerikaanse biologische bieren te proeven zijn. Dit doe je dan natuurlijk met een biologisch afbreekbare beker.

In Oregon houdt men ook van een andere groene bezigheid: fietsen. In Portland combineert men dit met bier. Daar kun je bij verschillende bedrijven een bierfiets huren. Met een groep fiets je dan Portland rond terwijl je geniet van lekker bier en leuke muziek.

De bierfestivals van Oregon

Het North American Organic Brewers Festival is niet het enige bierfestival in Oregon. In juli is er het 3-daagse Portland International Beerfest met maar liefst 150 verschillende bieren uit 16 landen. Eind juli wordt dit opgevolgd door het Oregon Brewers Festival, de grootste bijeenkomst van onafhankelijke bierbrouwers in de Verenigde Staten. Op het festival vind je ongeveer 85 soorten bier en mag je samen met 80.000 andere bezoekers genieten van het lekkere bier, de live muziek en tientallen biergerelateerde stands. Heb je na dit drukke zomerseizoen nog niet genoeg bier geproefd, dan is er in oktober het Great American Distillers Festival en in december het winterse Holiday Ale Fest.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen