Braziliaans fruit

Braziliaans fruit
Braziliaans fruit

Het fruit is in Brazilië een stuk lekkerder dan bij ons in Nederland. Maar hoe komt dat? Zou het zijn omdat ze daar dichter bij de zon groeien of gewoon omdat de zon er meer schijnt? Mocht je in de gelegenheid komen om in Brazilië een fruitmarkt te bezoeken, doe dat dan zeker! Het is echt een plaatje om al dat gekleurde fruit bij elkaar te zien. En de vruchten smaken (bijna) allemaal even lekker.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Papaya

Zo heb je bijvoorbeeld de papaya. In Brazilië beter bekend als mamao. De papaya groeit aan de papayaboom, die wel tot 6 meter hoog kan worden. De vruchten van de papaya groeien langs de stam, waardoor het veel weg heeft de kokosnoot. Het vruchtvlees heeft een zachte smaak. Als je de zaadjes droogt kun je ze als peper gebruiken bij bepaalde gerechten.

Papaya
Papaya

Açaíbesjes

Açaíbesjes zijn donker paarse besjes die in de toppen van de Açaí-palmbomen groeien. Ze komen voornamelijk in het Amazonegebied voor. De Açaí bevat het hoogste niveau natuurlijke anti-oxidanten wat ooit gevonden is in fruit (anti-oxidanten gaan het verouderingsproces tegen en vechten tegen de aanval van vrije radicalen in het lichaam). Daarnaast bevat Açaí een hoog gehalte ijzer, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen.

Verse açaíbesjes
Verse açaíbesjes
Vraag gratis een offerte aan

Cajú

De Cajú is een zeer populaire vrucht om sapjes mee te maken. Want behalve dat je de vruchten kunt eten worden ze in Brazilië ook gebruikt om te verwerken in de lekkerste fruitcocktails. Cajú is de vrucht waarop de cashewnoot groeit. De Cajú is rijk aan vitamine C en meerdere vitamine B complexen.

caju
caju

Groene kokosnoot

De groene kokosnoot wordt vaak gebruikt als dorstlesser. Er wordt een gaatje in geslagen en dan kun je er met een rietje uit drinken. Het kokoswater is heerlijk fris en schijnt beter door je lichaam opgenomen te worden dan gewoon (mineraal)water.

Groene kokosnoot als drankje
Groene kokosnoot als drankje

Pinha

De pinha (Annona squamosa) is mijn favoriet. Het is een kleine, zoete vrucht met veel pitten, dus geen ananas. De vrucht groeit in veel landen en heeft ook veel verschillende namen, zo wordt hij o.a. sugar apple, sweetsop, sita fruit en ata genoemd. Van oorsprong komt de pinha uit Jamaica. In de pinha zitten veel calorieën, maar het is ook een goede bron van ijzer.

Pinha, kleine zoete vrucht
Pinha, kleine zoete vrucht

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,8

Gerelateerde artikelen