In BraziliŽ zijn ze gek op sport, vooral voetbal

In BraziliŽ zijn ze gek op sport, vooral voetbal
In BraziliŽ zijn ze gek op sport, vooral voetbal

Vaak zie je Brazilianen bezig zijn met sport, ze zijn er gek op. Voetbal is de belangrijkste sport in Brazilië, gevolgd door joggen en autoraces. Als je op vakantie bent in Brazilië zul je de Brazilianen vaak in beweging zien. Zijn ze niet aan het dansen, dan wel aan het voetballen, volleyballen of joggen. Ook het beoefenen van Capoeira is populair. Sport is een belangrijk onderdeel van het leven in Brazilië.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Capoeira

Capoeira is een dans en vechtsport die al sinds de 17e eeuw wordt uitgevoerd. Na voetbal is dit de meest beoefende sport in Brazilië. De sport is dan ook overal in het dagelijks leven terug te zien, zowel in shows als op straat en op het strand. De sport is ooit ontstaan op de slavenplantages. De slavenarbeiders wilden, zonder dat de baas hier achter kwam, zich kunnen verweren tegen de bazen. Op deze mnaier ontstond een soort vechtsport en op het moment dat de baas kwam, begonnen ze te dansen. 

Capoeira Brazilië
Capoeira Brazilië

Voetbal

Iedereen trapt wel eens een balletje in Brazilië, zowel mannen als vrouwen. het is eigenlijk een soort volksreligie geworden en heel bepalend voor de cultuur van het land. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg goed in de sport. Tot nu toe wonnen ze vijf keer het wereldkampioenschap voetbal, waarmee ze het vaakst het WK hebben gewonnen. Ze wonnen het WK onder andere in 1970, 1994 en voor het laatst in 2002. Oefenen doen de Brazilianen in de vele voetbalstadions, er is in elke grote stad wel een stadion te vinden. De meeste grote steden hebben twee ploege, waarbij dus ook twee stadions horen.  Vraag gratis een offerte aan

Wereldkampioenschap voetbal 2014

In 2014 wordt het FIFA Wereldkampioenschap voetbal voor de 20e keer gehouden en Brazilië is dan gastland. Er zal in 12 steden, in 12 verschillende staten worden gevoetbald. Dat is natuurlijk een leuke gelegenheid voor een vakantie in Brazilië. Maar ook de Braziliaanse voetballiefhebbers zijn er erg blij mee.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen