De mooiste watervallen van BraziliŽ

De watervallen van Iguazu
De watervallen van Iguazu

Veel mensen denken bij watervallen in Zuid-Amerika aan de beroemde Angel Falls in Venezuela. Dit zijn namelijk de hoogste watervallen ter wereld. Maar Brazilië heeft ook een heel scala aan watervallen. Brazilië is natuurlijk erg groot en heeft vele nationale parken waar je deze watervallen kunt vinden. De bekendste watervallen zijn vaak goed bereikbaar, maar andere zijn vaak lastiger te bereiken omdat niet alle nationale parken in Brazilië wandelpaden en routes hebben. Wil je een van deze onbekendere watervallen bezoeken, dan is het vaak slim om een gids mee te nemen. Om je te helpen bepalen welke watervallen de moeite waard zijn om te bezoeken staan hier de mooiste watervallen van Brazilië op een rijtje.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

1. Iguaçu River Falls

De Iguaçu watervallen vormen de grootste van Zuid-Amerika. Bijzonder is dat deze watervallen niet alleen bij Brazilië horen, maar ook bij Argentinië. Ze liggen namelijk op de grens van deze twee landen. De Iguaçu watervallen bestaan eigenlijk uit 230 tot 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de Iguaçu rivier stroomt. De Iguaçu watervallen zijn in totaal 2,7 kilometer breed en zijn tot wel 82 meter hoog. De watervallen zijn onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO, wat wel aangeeft dat ze zeer bijzonder zijn en prachtig om te zien. Rondom de watervallen vind je verschillende uitkijkpunten en het is dan ook een populaire bezienswaardigheid onder toeristen.


2. Cascata do Caracol

Deze waterval bevindt zich in het Parque do Caracol en ligt op 7 kilometer van de plaats Canela. De waterval stort zich over de Basalt kliffen (een vulkanisch stollingsgesteente) in bergen van Serra Geral. De waterval stort zich 130 meter in de diepte en is dus behoorlijk hoog. Je kunt de top van de waterval bereiken door een steile trap van 927 treden te nemen. Een behoorlijke klim dus. Deze waterval is na de Iguaçu watervallen het meest populair. In de buurt van de waterval vind je ook nog een hoge observatietoren waar je een prachtig panorama uitzicht hebt over het park en de waterval. Ook kun je een kabelbaan nemen die uitzicht heeft op de waterval.

Vraag gratis een offerte aan

3. Itiquira Falls

Deze waterval bevindt zich 34 kilometer ten noorden van de plaats Formosa. De waterval is 168 meter hoog wat het de 2e hoogste waterval van Brazilië maakt. Je kunt deze hoogte vergelijken met een gebouw van 56 verdiepingen. Tevens is het de hoogst bereikbare waterval van Brazilië. Rondom de waterval is een groot natuurpark met goed begaanbare routes dus de waterval is gemakkelijk te bereiken. Mensen met een goede fysieke conditie kunnen de waterval vanaf boven gaan bekijken door een van de routes te volgen die hier naar toe lopen. Dit duurt ongeveer 2 uur maar zorgt voor een prachtig uitzicht.

4. Salto São Francisco

Dit is de hoogste waterval van Brazilië. Met een hoogte van 196 meter komt de waterval overeen met een gebouw van 60 verdiepingen. De waterval ligt op een soort 'driestedenpunt'. Hij ligt op de grens van de steden Guarapuava, Prudentópolis en Nublado. De waterval is onderdeel van het gebied Sierra de la Esperanza. Eerder was de waterval slecht te bereiken, maar onlangs hebben de gemeentes besloten om wandelpaden en een panoramisch uitkijkpunt aan te leggen. Dit om de watervallen beter bereikbaar te maken voor toeristen.

5. Cataras Orinduik

Deze watervallen liggen op de grens tussen Brazilië en Guyana. Deze waterval is niet erg hoog, 25 meter, maar loopt over vele terrassen. Wel is de waterval erg breed: 150 meter. Het gebied is erg geschikt om te zwemmen. Je vindt er namelijk een aantal natuurlijke zwembaden tussen de verschillende etappes van de waterval. De Cataras Orinduik liggen in de met gras bedekte heuvels van de Pakaraima bergen. De watervallen zijn erg populair onder toeristen en zijn goed te bereiken

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen