De highlights van BraziliŽ

de highlights van BraziliŽ
de highlights van BraziliŽ

Brazilië staat vooral bekend om zijn voetbal. Wereldwijd heeft Brazilië een angstaanjagende naam opgebouwd en is het land bij Europese- en Wereldkampioenschappen vaak de favoriet voor de titel. Toch heeft Brazilië naast het voetbal nog veel meer highlights die je zeker gezien moet hebben!

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Carnaval
Een van de bekendste carnavalsfeesten vindt plaats in Brazilië. Samen met de sambamuziek, schaars geklede mensen en kleurrijke optochten is dit het feest van het jaar. Net zoals in Nederland wordt de Carnaval gevierd in februari/maart, maar in Brazilië is het dan zomer. Vele mensen gaan speciaal naar Brazilië om helemaal uit hun dak te gaan tijdens dit jaarlijkse feest!

Rio de Janeiro

De Cariocas beweren dat God de stad Rio de Janeiro zelf heeft geschapen. Deze stad staat vooral bekend om de vele feesten die er georganiseerd worden. Een van de grootste feesten is toch wel de Carnaval. Naast deze feesten zijn er nog meer diverse spots die gezien moeten worden zoals de stranden, musea, kerken, markten en parken. Een van de bekendste spots is toch wel de 'Suikerbroodberg', een hoge rots die in het midden van de baai staat. Om bij deze rots te komen kun je met een kabelbaan naar boven. Daarnaast is de berg Corcovado erg bekend omdat het Christusbeeld hier op staat. Deze berg is vanaf iedere plek in de stad te zien.

Vraag gratis een offerte aan

Watervallen van Foz de Iguaçu

Op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay bevinden zich 275 watervallen van wel 3 kilometer breed. Deze Foz de Iguaçu watervallen zijn een van de breedste ter wereld en vallen wel 80 meter naar beneden. De watervallen worden onderbroken door eilanden van rotsen die dicht begroeid zijn. De spectaculairste en beroemdste waterval is de Duivelskeel die 150 meter breed is en een kloof heeft van 700 meter lang waar het water, na 700 meter, in valt.

Foz de Iguaçu
Foz de Iguaçu

São Paulo

Het inwonersaantal van alleen São Paulo kun je vergelijken met het inwonersaantal van heel Nederland. De inwoners zijn hier een stuk serieuzer dan in andere delen van Brazilië, omdat zij meer bezig zijn met werken dan met feesten. In deze stad kun je genieten van musea, theaters en filmhuizen.

Het moerasgebied van de Pantanal

Dit gebied is net zo groot als heel Frankrijk en bestaat uit Savanne en moerassen. Er leven hier 100 vogelsoorten, vissen, apen, slangen, capibara's, alligators en jaguars. Wanneer je graag wildlife wilt spotten, moet je zeker naar dit gebied komen. In het natte seizoen lopen de graslanden, door de Paraguay-rivier, over.

Amazonegebied

Op de evenaar ligt het grootste oerwoud ter wereld en heeft als bijnaam 'De longen van de aarde'. Het bedekt 40% van Brazilië en heeft als inwoners 1.800 vogelsoorten en 250 soorten zoogdieren. Dit oerwoud zorgt voor 50% van de zuurstofproductie ter wereld. Het gebied trekt vooral veel bekijks bij fotografen, wetenschappers en vissers. Door het Amazonegebied lopen 10 rivieren die behoren tot de 20 grootste rivieren ter wereld. Het is zelfs mogelijk om er te overnachten in een van de lodges. Je kunt alleen bij deze lodges komen per boot.

Amazonegebied
Amazonegebied

Belo Horizonte

Belo Horizonte heeft vele bezichtigingen die een toerist zeker gezien moet hebben. Deze stad heeft een bruisend centrum waar alle brede straten en lanen bijeenkomen. Er zijn veel cafés en film- en theaterfestivals te vinden in deze stad. Bij deze festivals worden er veelal optredens en workshops gegeven. Vele bekende bands uit Brazilië komen uit Belo Horizonte zoals de metalband Sepultura.

Belo Horizonte
Belo Horizonte

Salvador de Bahia

De bevolking van deze stad bestaat veelal nog uit de Afrikaanse slaven. De oude gebruiken en religies worden nog steeds toegepast in het dagelijkse leven van deze mensen. Deze levenswijze is kleurrijk en gastvrij. Wanneer je respect hebt voor de religie en gebruiken kun je zelfs bijeenkomsten bijwonen. Ookal wordt er gezegd dat Rio de Janeiro de beste carnaval heeft, de kenners vieren dit het liefste in Salvador de Bahia.

Salvador
Salvador

Chapada Diamantina

Dit natuurpark stond vroeger bekend als het centrum van de Braziliaanse diamantindustrie. In Lençóis was de industrie hiervoor gevestigd, maar tegenwoordig is het er erg rustig. Wel kan je er nog genieten van de rijke cultuur en van vroeger. Daarnaast kun je genieten van een heuvelachtig gebied met riviertjes en watervalletjes, waarin je kunt zwemmen. Een gids zorgt ervoor dat je de mooiste plekjes van dit park kunt bezichtigen.

Chapada Diamantina
Chapada Diamantina


In dit filmpje zie je de top 10 nog eens op een rijtje: 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen