Top 5 excursies BraziliŽ

Iguazu waterval
Iguazu waterval

Brazilië beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en is het op vijf na grootste land ter wereld. Brazilië heeft dan ook veel te bieden: van tropische stranden tot indrukwekkende watervallen. Vooral op het gebied van natuur en actieve uitstapjes is er keuze genoeg tijdens een reis naar dit prachtige land. Denk bijvoorbeeld aan het fascinerende Amazone-regenwoud, de wilde beesten in het Pantanal moeras en de bijzondere Iguazu watervallen. Dit zijn de vijf leukste excursies om te doen wanneer je in Brazilië bent.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Buggytour door de duinen

Brazilië heeft een kustlijn van meer dan 8.000 kilometer lang, waar je niet alleen kunt zonnen. De echte avonturier stapt in een buggy en crosst daarmee over de standen of door de duinen. Een unieke en actieve manier om het kustlandschap te verkennen. Vooral in Genipabu is dit een populaire excursie door het indrukwekkende duinlandschap in de regio. Je huurt dan een buggy en maakt samen met een begeleider een tour in de mooie omgeving. Als je daar geen adrenalinekick van krijgt...

Buggytour in Brazilië
Buggytour in Brazilië

Iguazu watervallen

De Iguazu watervallen behoren tot de hoogtepunten van Brazilië (en Argentinië) die je zeker niet wilt missen. Meestal bestaat een excursie naar deze prachtige watervallen uit meerdere dagen, waarbij je op de eerste dag een bezoek brengt aan de Braziliaanse zijde en op de tweede dag de watervallen van de Argentijnse zijde bekijkt. Zo kun je dit natuurspektakel van alle kanten bewonderen. Het is ook mogelijk om een excursie te boeken waarbij meer vrije tijd ingepland is, zodat je zelfstandig nog op verkenning kunt gaan. In totaal zijn er maar liefst 270 watervallen over een lengte van 2,7 kilometer die zich in de Paraná-rivier storten. De watervallen liggen in een immens regenwoud, dat zeker ook het ontdekken waard is. Hier worden ook veel wilde dieren gezien, zoals vogels en slangen. Wil je de Iguazu watervallen in volle glorie zien? Breng dan in april, mei of juli een bezoek aan deze watervallen. De regen in die periode zorgt ervoor dat extra veel water naar beneden stort.

Iguazu watervallen
Iguazu watervallen
Vraag gratis een offerte aan

Tour door het Amazonegebied

Voor iedereen die avontuurlijk aangelegd is, is een bezoek aan het Amazonegebied een echte aanrader. Het Amazonegebied is verspreid over negen landen, waaronder Brazilië. Voor een tour door het bekende natuurgebied worden meestal drie tot vier dagen uitgetrokken. Je verblijft tijdens deze tour meestal in een ecolodge, waardoor je de natuur extra goed kunt beleven. Tijdens de tour maak je verschillende leuke en actieve activiteiten mee, zoals een ontdekkingstocht per kano, een wandeling door de jungle en tocht in een motorboot.

Amazone regenwoud
Amazone regenwoud

Stadswandeling door Rio

Rio de Janeiro is een kleurrijke metropool, bekend om haar prachtige stranden, het feestelijke carnaval en het indrukwekkende beeld van Christus de Verlosser. Een leuke en ook nog eens budgetvriendelijke manier om de stad te leren kennen zijn de gratis stadswandelingen die worden aangeboden door de Braziliaanse locals. Zij vertellen unieke weetjes en verhalen en laten je nog onontdekte plekken in de stad zien. Je hebt de keuze uit de volgende routes: Downtown & Lapa, Copacabana & Ipanema en Olympic Boulevard. De eerste tour duurt ongeveer drie uur en begint op Largo da Carioca en eindigt in Lapa. Onderweg loop je door de meest belangrijkste straten en stop je bij verschillende bezienswaardigheden zoals het Theatro Municipal.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Pantanal moeras

De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en ligt in het hart van Zuid-Amerika. Een klein deel van het gebied ligt in Bolivia en Paraguay. Het landschap van Pantanal wordt gevormd door rivieren, meren, uitgestrekte weides en dichtbegroeide bossen. Neem zeker een verrekijker en een goede zoomlens mee, want je kijkt hier je ogen uit. Zo kom je onder andere kaaimannen, struisvogels, anaconda's en panters tegen. Naast een bijzondere fauna is ook de flora bijzonder rijk: wetenschappers hebben meer dan 3.500 soorten bomen en plantensoorten geteld. Wil je dit gebied op een bijzondere manier verkennen? Maak dan onder begeleiding van een gids een jungletocht ter paard. 

Pantanal moeras
Pantanal moeras

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen