Deelstaten en werelderfgoed in BraziliŽ

Deelstaten en werelderfgoed in BraziliŽ
Deelstaten en werelderfgoed in BraziliŽ

Brazilië is verdeeld in 26 deelstaten en een hoofdstedelijk district. De deelstaten hebben een eigen parlement en regering en voeren een zelfstandige politiek.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

De verschillende gebieden
Toeristisch gezien wordt Brazilië in 5 verschillende gebieden verdeeld: het noorden, noordoosten, zuidoosten, midwesten en zuiden. In het noorden liggen de deelstaten Acre, Amapa, Amazonas, Para, Rondonia, Roraima en Tocantins. Het noordoosten bestaat uit de deelstaten Alagoas, Bahia, Ceara, Maranhao, Paraiba, Pernambuco, Piaui, Rio Grande do Norte en Sergipe. In het zuidoosten liggen de deelstaten Espirito Santo, Minas Gerais, Rio de Janeiro en Sao Paulo. Het midwesten bestaat uit de deelstaten Mato Grosso, Mato Grosso do Sul en Goias en in het zuiden liggen Parana, Rio Grande do Sul en Santa Catarina.
Paraiba
Paraiba

Het noorden is de dunbevolkste regio van Brazilië. Er wonen nog wel tientallen indianenstammen, vooral in en rond het Amazonegebied. Het noordoosten heeft een vruchtbare grond wat veelal in het bezit is van grootgrondbezitters (kolonels). Zij hebben het over het algemeen voor het zeggen. Inmiddels zijn er al miljoenen boeren van hun grond beroofd en dat zorgt voor de nodige ellende. Het midwesten bestaat uit dorre hooglanden aan de ene kant en moerassen, savanne en tropische wouden aan de andere kant. De hoofdstad Brasilia ligt in het midden van deze regio. Het zuidoosten bestaat maar uit 10% van het landoppervlakte van Brazilië, en toch woont hier 40% van de bevolking. Dat komt voornamelijk door de steden Rio de Janeiro en São Paulo. Het zuiden is subtropisch en wordt gekenmerkt door de Braziliaanse cowboys (gauchos) en het kwalititief goede rundvlees.

Werelderfgoed in Brazilië

Iedere deelstaat heeft wel zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden en UNESCO heeft in het land een groot aantal plekken, gebouwen of gebieden aangewezen als Werelderfgoed. Dit zijn erg leuke bezienswaardigheden om tijdens je vakantie in het Zuid-Amerikaanse land te bezoeken. De organisatie UNESCO probeert universele waarden te ontwikkelen en de leefomstandigheden van alle mensen op de wereld te verbeteren. Met het verklaren van bepaalde plekken tot Werelderfgoed probeert UNESCO ze te beschermen. In Brazilië zijn veel unieke plekken benoemd.

Werelderfgoed van UNESCO

* Historisch centrum van Ouro Preto
* Historisch centrum van Olinda
* Jezuïetenmissies van de Guaraní: San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto, Santa Maria Mayor, en de ruïnes van São Miguel das Missões (ook gedeeltelijk in Argentinië; uitgebreid in 1984)
* Historisch centrum van Salvador de Bahia
* Heiligdom van Bom Jesus do Congonhas
* Beschermd natuurgebied van Pantanal
* Nationaal park Iguaçu
* De hoofdstad Brasilia
* Nationaal park Serra da Capivara
* Historisch centrum van São Luís
* Historisch centrum van Diamantina
* Atlantische woudreservaten aan de Discovery Coast
* Zuidoostelijke Atlantische woudreservaten
* Beschermd Centraal-Amazone gebied (uitgebreid in 2003)
* Braziliaanse Atlantische eilanden: Atol das Rocas en Fernando de Noronha
* Historisch centrum van Goiás
* Beschermde gebieden van de cerrado: Chapada dos Veadeiros en Emas

Brasilia brug
Brasilia brug

Het is uiteraard de bedoeling dat je tijdens je vakantie in Brazilië rekening houdt met de natuur en cultuur van het land. Dat is ook een van de redenen waarom UNESCO zich inzet voor de cultuur en natuur van de wereld. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen