Nederlands tintje tijdens WK Voetbal in BraziliŽ

Nederlands tintje tijdens WK Voetbal in BraziliŽ
Nederlands tintje tijdens WK Voetbal in BraziliŽ

Het Nederlands Elftal heeft zich gekwalificeerd voor het WK Voetbal 2014 in Brazilië en veel Nederlandse supporters zullen de oceaan oversteken om Oranje aan te moedigen. Velen hiervan zullen dit bezoek combineren met een vakantie in Brazilië. In een aantal speelsteden kunnen de Nederlanders dan kennismaken met het erfgoed wat hun voorouders in de Gouden Eeuw hebben nagelaten, voornamelijk in steden in het noordoosten van het land.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Recife
Een groot deel van de Braziliaanse kust in het noordoosten viel tussen 1630 en 1654 onder Nederlands gezag. Dit gezag werd door Prins Maurits van Nassau vanuit Recife uitgeoefend. De huidige hoofdstad van deelstaat Pernambuco droeg toen nog de naam Mauritsstad. Fort Frederik Hendrik, Fort Do Brum en Fort Oranje op het eiland Itamaracá zijn de tastbare herinneringen die zijn overgebleven uit deze tijd. Recife wordt niet voor niets het Venetië van Brazilië genoemd. Er zijn namelijk enorm veel bruggen in het centrum van de stad te vinden. Ook zijn er nog Nederlandse invloeden zichtbaar in Recife. De bestrating, de bruggen, de kanalen en Amsterdamse huizen doen je denken aan Nederland. Ieder jaar weer wordt in deze straatjes het Braziliaanse canraval gevierd. In Recife staan tijdens het WK Voetbal vijf wedstrijden op het programma in het stadion dat nu wordt gebouwd en plaats biedt aan 46.000 supporters.
Recife Brazilië
Recife Brazilië

Natal

In 1501 landde de expeditie van Amerigo Vespucci op Kaap São Roque. Om de belangen van zijn land te beschermen, besloot de Portugese gouverneur er in 1598 het fort Reis Magos te bouwen. Al snel vormde zich een nederzetting in de nabijheid van het vestingwerk: Natal, vandaag de dag hoofdstad van de deelstaat Rio Grande do Norte. Tussen 1633 en 1654 was Natal in Nederlandse handen. Zij doopten de stad om tot Nieuw Amsterdam en het fort tot Castello Keulen. Natal is een zeer geliefde vakantiebestemming en staat bekend als de 'Stad van de Zon', omdat de zon er meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Het stadion João Cláudio de Vasconcelos Machado is het toneel van vier wedstrijden tijdens het WK Voetbal en biedt plaats aan ruim 42.600 toeschouwers.

Natal strand
Natal strand
Vraag gratis een offerte aan

Salvador

Salvador werd opgericht in 1549 en was tot 1763 de eerste hoofdstad van Brazilië. De historische bovenstad werd in 1985 geplaatst op de lijst van UNESCO met Werelderfgoed en is in 1990 volledig gerestaureerd. De stad dankt zijn volledige naam - Salvador da Bahia of Heilige Verlosser van de Allerheiligenbaai - aan het feit dat de Portugezen de baai binnenvoeren op de Dag van Allerheiligen. De Hollanders vielen Salvador meerdere keren aan vanuit Recife. De stad werd tussen 1624-1625 en 1646-1647 kort bezet. De prachtige stranden en het historische centrum maken de Salvador erg geliefd. Trios-elétricos, praalwagens die als podium dienen voor muzikanten, rjden tijdens de carnaval door Salvador. Straatcarnaval is erg belangrijk voor de inwoners van de stad. Ook de dans en vechtsport capoeira is typisch voor Salvador. Tegenwoordig is Salvador hoofdstad van de deelstaat Bahia en na São Paulo en Rio de Janeiro de derde stad van Brazilië. Het stadion Fonte Nova is tijdens het WK het decor van zes wedstrijden: vier in de eerste ronde, één in de achtste finales en één in de kwartfinales.

Salvador
Salvador

Fortaleza

Fortaleza is een andere bijzondere historische locatie. Het is de hoofdstad van de Ceará staat en een verwijzing naar het indrukwekkende fort in de stad. Fort Schoonenborch, dat in 1649 werd gebouwd door de West Indische Compagnie, kwam in Portugeze handen in 1654. De hollanders gaven zich toen over en de Portugezen gaven het de naam Forte de Nossa Senhora de Assunção. In de eeuwen daarna werd Fortaleza een bruisende stad met een Europese seer. De stranden en de mooie kustlijn zijn een ideale uitvalsbasis voor toeristen die van water houden. Het voetbalstadion, Castelão, biedt een onderkomen aan meer dan tienduizend voetbalfans tijdens het WK.


Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre, Manaus, Brasília, Curitiba en Cuiabá zijn de andere acht speelsteden tijdens het WK 2014.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen