Vakantiestad van de Brazilianen: Salvador de Bahia

Vakantiestad van de Brazilianen: Salvador de Bahia
Vakantiestad van de Brazilianen: Salvador de Bahia

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Salvador de Bahia is het hart van zwart Brazilië. Daarom wordt er ook wel gezegd dat Europeanen op vakantie gaan naar Rio de Janeiro en Brazilianen naar Salvador de Bahia. De stad was meer dan driehonderd jaar lang het middelpunt van de suikerhandel en daarmee de meest invloedrijke stad van Brazilië. Salvador de Bahia heeft veel te bieden, dus de inwoners mogen met recht trots zijn op hun stad!

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Slavenhandel
De succesvolle handel in suiker bracht veel geld op en daarvan werden prachtige kerken en huizen gebouwd. Maar er zat ook een duistere kant aan deze stijgende welvaart, want Salvador de Bahia werd de toegangspoort tot de handel in slaven. Via deze stad haalden de kolonisten namelijk een heleboel Afrikanen het land binnen en de gevolgen zijn heden ten dage nog steeds te zien: de provincie Bahia heeft tegenwoordig nog steeds veel inwoners van Afrikaanse afkomst.

Muziek, dans & religie

Om deze fundamentele zaken draait het leven in Salvador de Bahia voornamelijk en de inwoners hechten hier net zoveel waarde aan als eten, drinken en slapen. Overal in de stad kom je in aanraking met deze belangrijke elementen: er klinkt altijd muziek in de kleine straatjes, er wordt iedere avond uitbundig op straat gedanst en je kunt er de meest schitterende kerken bezoeken. Onder de Bahianen is het 'candomblé', een mengsel van religies uit Afrika, de religie met de meeste aanhangers. Vier natuurelementen (het woud, de bergen, de lucht en het water) hebben ieder hun eigen god, die door een kleur wordt gerepresenteerd. Op straat worden overal felgekleurde geluksarmbandjes aangeboden en de toeristen in Salvador de Bahia krijgen vaak ook zo'n armbandje om hun pols geknoopt. Ze worden met drie knoopjes vastgemaakt, gelijktijdig mag je drie wensen doen en als je wensen uitkomen, dan valt het armbandje vanzelf af. Deze stad is bovendien de plek waar 'capoeira', de buitengewone combinatie van dans en vechtsport, is ontstaan. In de stad zijn veel scholen te vinden waar je deze schitterende vorm van kunst kunt leren en het is een prachtig gezicht om overal mensen op straat of op het strand te zien oefenen.

Capoeira
Capoeira

De volkswijk Pelourinho

Deze oude buurt is het mooiste deel van heel Salvador de Bahia, maar vroeger werd deze wijk door iedereen vermeden, behalve als je drugs in de wacht wilde slepen of zelf wilde verkopen. Pelourinho was toen de achterbuurt van de stad, waar je ook moest oppassen dat je niet zomaar neergestoken of neergeschoten werd. Er kwam een eind aan de verloedering van de stad toen de drumband Oludum besloot publieke repetities te houden op het grote plein in de wijk, genaamd Largo do Pelourinho. De belangstelling voor deze openbare proefuitvoeringen was groot en groeiden op die manier uit tot een waar evenement. Pelourinho heeft inmiddels een vernieuwingsproces ondergaan en is uitgegroeid tot een wijk waarin kunstenaars, dansgroepen en muziekbands centraal staan. De drumband Oludum geeft nog steeds twee keer per week een voorstelling op het Largo do Pelourinho. Op het plein verzamelt zich dan een grote mensenmenigte om te dansen op de aanstekelijke drums, want de trillingen van de trommels voel je door je hele lichaam. Een heerlijke mix van Afrikaanse ritmes, samba en reggae om helemaal op los te gaan!

 Largo do Pelourinho
Largo do Pelourinho
Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen