Surfen in BraziliŽ

Surfen in BraziliŽ
Surfen in BraziliŽ

Het grootste land van Zuid-Amerika is populair onder reizigers vanwege de prachtige natuur en het aangename klimaat, maar Brazilië heeft veel meer te bieden. Een mengelmoes aan culturen, gastvrije bevolking, een rijke geschiedenis en 7.000 kilometer strand. Langs deze prachtige stranden vind je talloze surflocaties. De variatie in strand en zee zorgen ervoor dat je voor ieder niveau een geschikte locatie kunt vinden.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Zuid-Brazilië

De beste golven vind je in het zuiden van Brazilië, waar ze hoger zijn en er meer afwisseling is dan in het noorden. Met name Santa Catarina, één van de 26 deelstaten van Brazilië, is beroemd om spots als Santinho en Mocambique. Een van de beste en meest populaire plekken om te surfen is misschien wel Fernando de Noronho. Deze noordelijk gelegen eilandengroep ligt op 345 kilometer van het vaste land en bestaat uit 21 eilanden, waarvan het grootste eiland 17 km² groot is. Niet alleen heeft het eiland meerdere geweldige surflocaties, ook de natuur is bijzonder mooi. Om dit alles te beschermen is de eilandengroep sinds 1988 een beschermd natuurgebied. Zo worden er maar 100 mensen tegelijkertijd op het eiland toegelaten. De beste stranden zijn Laje de Cacimba en Conceicao.

surfen
surfen

Winterseizoen

De beste tijd om te surfen is tijdens het Braziliaanse winterseizoen, dat loopt van eind juni tot eind september. In deze maanden heb je de hoogste golven en is het nog steeds niet echt koud, in de kustgebieden ligt de gemiddelde temperatuur op 24°C. Houd er rekening mee dat de maanden april tot en met juli erg vochtig zijn en meestal grote hoeveelheden neerslag met zich mee brengen, ook aan de kust. Vraag gratis een offerte aan

Leren surfen

Door de hoge populariteit van de surfsport, ook onder de lokale bevolking, kom je door het hele land surfscholen tegen. Deze bieden je niet alleen surflessen, maar regelen ook het verblijf en een dagelijkse maaltijd. Als je hierin geïnteresseerd bent, boek dan van te voren je plek bij een van de scholen in het gebied dat je gaat bezoeken, het kan namelijk erg druk worden. Vind je het leuk om te gaan kitesurfen in Brazilië? Fly Brazil is de specialist in vakanties naar Brazilië en biedt kitesurfles aan in Cumbuco. Met een watertemperatuur van 28°C en de constante tropische zon en wind is Cumbuco het het kitesurfersparadijs bij uitstek.

surfer Brazilie
surfer Brazilie

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen