Beste reistijd BraziliŽ: vliegtijd en beste maand

Strand van Fortaleza, BraziliŽ
Strand van Fortaleza, BraziliŽ

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en beslaat ongeveer de helft van de totale landoppervlakte van het continent. Door de omvang en ligging van het land is er veel variatie te vinden. Dat geldt zeker ook op het gebied van klimaat. Om je te helpen bij het plannen van jouw reis, zochten wij voor je uit welke weersomstandigheden je in welke reisperiode kunt verwachten, zodat jij weet wat de beste periode voor jouw reis naar Brazilië is. Ook lees je meer over hoe lang het vliegen is vanaf Amsterdam naar Brazilië. 

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd Brazilië

Hoe lang het vanaf Nederland vliegen is naar Brazilië hangt er van af of je naar het noorden of het zuiden van het land vliegt. Je bent in ieder geval minstens 9 uur en 35 minuten onderweg naar Fortaleza, gelegen op 7.400 kilometer van Amsterdam. Niet alleen naar Fortaleza maar ook naar Sao Paulo (12 uur) en Rio de Janeiro (11 uur en 50 minuten) worden directe vluchten vanaf Amsterdam aangeboden. Deze rechtstreekse vluchten worden uitgevoerd door KLM, andere luchtvaartmaatschappijen bieden alleen vluchten met een of meerdere tussenstops aan. Vanaf Amsterdam vertrekken wekelijks ook meerdere vluchten met tussenstop naar Belo Horizonte (14 uur en 45 minuten), Brasilia (13 uur en 30 minuten), Porto Alegre (15 uur en 55 minuten) en Salvador (13 uur en 30 minuten). Brazilië valt in vier verschillende tijdzones. Het tijdsverschil tussen Nederland en Brazilië hangt er dus van af in welke tijdzone je bent. In de wintertijd is het in Brazilië drie tot zes uur vroeger dan in Nederland, in de zomertijd is het vier tot zeven uur vroeger.

Vliegtuig
Vliegtuig

Klimaat en temperaturen Brazilië

Brazilië kent verschillende klimaten die allemaal warm en tropisch of subtropisch zijn, gezien de ligging van het land. Over het algemeen geldt dat de Braziliaanse winter van juni t/m september duurt en de zomer van december t/m maart. De verschillen tussen deze jaargetijden zijn zeer klein: de gemiddelde temperatuur ligt gemiddeld het hele jaar door tussen de 23 en 27 graden. In de zomer kan dit tot 30 graden oplopen, in de winter kan de temperatuur tot 22 graden dalen. Ook kunnen het hele jaar door overal in het land vaak (korte) regenbuien vallen. In het noordoosten valt er vooral in de Braziliaanse winter veel neerslag, wat het een mindere periode maakt om te reizen. In het noorden is er minder verschil tussen zomer en winter, hoe verder je naar het zuiden gaat hoe groter deze temperatuurverschillen worden. In de regenwoudgebieden Pantanal en de Amazone is het het hele jaar warm en vochtig en lopen vooral in de Braziliaanse zomer de temperaturen hoog op.

Brazilië
Brazilië
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Brazilië

Zoals je eerder in dit artikel al kon lezen, is Brazilië zeer uitgestrekt. Dat brengt onder andere met zich mee dat er meerdere klimaten zijn en dus ook meerdere beste reistijden, afhankelijk van aan welk deel van het land je een bezoek wilt brengen. Goed nieuws: een groot deel van het land is het hele jaar door prima te bezoeken. In Rio de Janeiro ligt de temperatuur altijd tussen de 25 tot 30 graden. Voor een echte citytrip zijn mei, juni, juli, augustus en september aan te raden omdat het dan wat koeler is dan in de Braziliaanse zomer. Over het algemeen is van mei tot juli de beste periode om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten. Dit gebied kun je beter bezoeken tussen augustus en december. 

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro


Ga jij naar Brazilië voor de prachtige natuur? De beste tijd voor een bezoek aan de Amazone is tussen mei en augustus. Wie de Pantanal wil bezoeken, kan dit het beste in het droge seizoen van april tot september doen. In de Braziliaanse zomer (november tot februari) is het er namelijk erg warm en in deze droge winterperiode zakt de temperatuur zelden onder de 20 graden.
Amazone regenwoud
Amazone regenwoud

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen