MarataÔzes in Espirito Santo

MarataÔzes in Espirito Santo
MarataÔzes in Espirito Santo

Marataïzes in Espirito Santo, een prachtige vakantiebestemming in Brazilië. Eenmaal op vakantie geweest in Brazilië zul je er nog vaak terug willen. Maar je kunt er ook gewoon gaan wonen...

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Emigranten
Dat wij Nederlanders graag op vakantie gaan is algemeen bekend. Maar wist je dat er ook vele Nederlanders in het buitenland wonen. Neem bijvoorbeeld Paul (Nederlander), hij woont direct aan zee in Marataïzes, Espirito Santo in Brazilië. In noordelijke richting bevindt zich hier een gebied is van honderden kilometers met vele aantrekkelijke toeristenplaatsen. Overal Pousadas(luxe hotels in historisch gebouw) en touristenhotels en alles ligt direct aan zee.

Marataïzes in Espirito Santo

Marataïzes en omgeving is de vakantiebestemming van Brazilianen uit de grote steden zoals Belo Horizonte. Het gebied in Brazilië kent twee grote vakantiepieken vanaf de kerstdagen tot half maart en in juli. Veel leuke plekken in de directe omgeving zijn Lagoa (meer) de Siri, watervallen en veel landbouw met o.a. suikerriet en ananas. Het eten in Brazilië is hier ook héééél goedkoop zowel in de supermarkten als in de restaurants. Dikke biefstukken van de haas?! geen probleem. Vraag gratis een offerte aan

Reizen in Marataïzes

Reizen is erg goedkoop in Marataïzes, Brazilië. Taxi voor de hele dag met chauffeur kost 40,= Real. Langs de kust is het terrein totaal vlak en leent zich ook goed voor paardrijden en fietsen. Eenmaal buiten de bebouwde kom zie je de zee, glooiend door de heuvels en op de achtergrond de bergen. De rit naar Cachuero de grote stad op 40 km maak je met de bus of taxi. Het openbaar vervoer is hier echt goed te noemen.

Paul in Brazilië

Paul woont in een flat met 100 appartementen die voor het merendeel voor de verhuur zijn. Vanuit de slaapkamer zie je op 25 meter het strand en de zee. Seizoenprijs 250,- euro met de Nederlandse begeleiding van Paul. Aanvlieghaven Vitoria en taxi staat klaar! Alle dagen is het er 27ºC - 29ºC van oktober tot april en daarbuiten 23ºC - 27ºC. Lekker toch? Altijd het zeewindje die er voor zorgt dat het hier niet te heet of te koud wordt. Op zoek naar een vakantie in Brazilië, dan kan Paul je helpen!

Op grote schaal wordt de hele kuststrook van Marataïzes gerenoveerd in 4 fase.
1e. Het strand is al maanden lang in behandeling en dat heeft geleid tot 4 nieuwe pieren die een best eind in zee rijken.
2e. Het "Centrum-strand" is goed beschermd en opgehoogd.
3e. De wat slechte bestrating wordt geheel vernieuwd.
4e. Een groot aantal slechte woningen aan en langs het strand worden gesloopt en in korte tijd verreist een nieuw Marataïzes wat altijd een eenvoudige vissersplaats is geweest en nu een excellente toeristen/badplaats in Brazilië gaat worden.

Bem Vindo em Marataïzes!

Geschreven door Paul Veenstra

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen