Golfen in BraziliŽ

Golfen in BraziliŽ
Golfen in BraziliŽ

Brazilië is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als je op golfvakantie wilt. Maar het is het overwegen zeker waard. In Brazilië heb je het hele jaar door een uitstekend klimaat en er zijn meer dan 100 golfbanen, vaak gelegen op een prachtige locatie. Uitzicht op zee, palmbomen, zon en luxueuze accommodaties!

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Golfen in Rio de Janeiro
Eind 19e eeuw werd er in het zuidoosten van Brazilië voor het eerst golf gespeeld. In Rio de Janeiro bevinden zich de 2 mooiste golfbanen van het land, Gávea Golf & Country Club en Itanhangá Golf Club. Gávea Golf & Country Club ligt op een paar meter van het São Conrado strand. Van dinsdag t/m vrijdag kan iedereen er terecht. In het weekend is het alleen geopend voor leden. Itanhangá Golf Club is door het Amerikaanse blad Golf Digest in de top 100 beste golfbanen ter wereld geplaatst. Het is de enige 27-hole golfbaan in de staat Rio de Janeiro.

Golfen in São Paulo

In São Paulo is het ook zeker de moeite waard om een potje golf te spelen. De Búzios Golf Club is ontworpen door de legendarische Peter Dye. Hij heeft ervoor gezorgd dat de banen niet makkelijk zijn, een echte uitdaging dus voor de fanatieke golfer. Daarnaast zijn zowel Rio de Janeiro als São Paulo een bezoek meer dan waard door de cultuur en vele bezienswaardigheden. Vraag gratis een offerte aan

Golfen in de hoofdstad van Brazilië

Ondanks dat golfen pas in opkomst is in het midwesten van Brazilië zijn er al aan aantal kwalitiatief goede golfbanen in deze regio. Clube de Golfe de Brasilia ligt in Brasilia, de hoofdstad van het land. Vanaf sommige plekken op de golfbaan heb je een prachtig uitzicht op de Jascelino Kubitschek-brug.

Golfclub
Golfclub

Noordoosten van Brazilië

Het noordoosten staat bekend om zijn rijke cultuur en het uitstekende klimaat. De zon schijnt er het hele jaar door. En deze regio heeft een aantal golfbanen die voldoen aan de internationale kwaliteitseisen. In de omgeving van Salvador da Bahia, de hoofdstad van Bahia, vind je Costa do Sauípe Golf Links. Deze 18-holes golfbaan ligt op nog geen 3 km van het strand en vanuit het clubhuis heb je prachtig uitzicht over de meeste golfbanen, palmbomen en de zee. In het zuiden van Bahia ligt Comandatuba Ocean Course op een eiland tussen de Atlantische Oceaan en mangrove-bossen. Vooral aan het eind van de middag is golfen hier een unieke belevenis. Het zonlicht zorgt voor een prachtige lichtshow.

Het zuiden van Brazilië

In het zuiden van Brazilië vind je veel golfbanen. Vooral de Japanse gemeenschap heeft gezorgd voor een boost in de golfsport. In de omgeving van de steden Curitiba en Porto Alegre vind je een aantal prachtige golfbanen. Ook in Florianopolis kun je sinds 2006 golfen. Vanaf de Costão Golf Club heb je een prachtig uitzicht op de zee en de zandduinen. In het bijbehorende resort kun je genieten van een massage en een goed diner.

Golfvakanties naar Brazilië

In het all-inclusive Club Med-dorp Itaparica kun je genieten van de tropische natuur van Brazilië en kun je de hele dag sporten. `s Avonds leer je de samba dansen onder het genot van tropische muziek en drankjes. Het eiland waar het dorp zich bevindt, ligt één uur varen van Salvador de Bahia in het noordoosten van Brazilië. Uiteraard zit er een kennismakingsles golf bij! Zuidelijker ligt het all-inclusive Club Med-dorp Transoco. Een golfvakantie in Trancoso is voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer mogelijk. De golfbanen liggen aan de oceaan, dus je hebt een prachtig uitzicht. De vakantie in Trancoso is gebasserd op all-inlcusive. Je kan dus de hele dag genieten van drankjes,  snacks ev verchillende buffetten. Er geldt overigens wel een toeslag voor het golfen.

golfbal
golfbal

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen