Espirito Santo in BraziliŽ

Strand Praia da Costa, Espirito Santo
Strand Praia da Costa, Espirito Santo

De deelstaat Espirito Santo ligt in het zuidoosten van Brazilië en heeft een oppervlakte van 46.077,5 km2. Er bevinden zich 78 plaatsen (woongebieden) in de deelstaat en de hoofdstad is Vitória. Espirito Santo grenst in het noorden aan de deelstaat Estado da Bahia, in het oosten aan Oceano Atlântico, in het zuiden aan Estado do Rio de Janeiro en in het westen aan Estado de Minas Gerais.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landschap

Het grondgebied van Espirito Santo heeft twee verschillende natuurlijke gebieden: de vlakke kust over een lengte van 400 km en heuvels en plateaus. Langs de Atlantische kust is een vlakte ontstaan die 40% van het totale gebied van de staat vertegenwoordigt. In de richting van het binnenland vind je de plateaus met als voorloper een serranagebied, met superieure hoogten, die tot 1.000 meter rijken, waar het de bergketen van Caparaó van Chibata optilt. In dit gebied is één bergtop van 2.890 meter hoogte, tevens de derde hoogste van Brazilië en de hoogste van de staat.

Klimaat

Het klimaat van Espirito Santo is tropisch vochtig, met gemiddelde temperaturen van 23ºC. De meeste neerslag valt tijdens de zomer (niet van toepassing in Marataízes). Vraag gratis een offerte aan

Suikergoed-rivier

De Suikergoed-rivier, die ontspringt in de staat Minas Gerais is met een lengte van 944 km de belangrijkste rivier van de staat. Andere rivieren zijn: Mateus, Itaúnas, Itapemirim, Jucu, Mucurí en Itabapoana. In Espirito Santo vind je ook tropisch bos en kustvegetatie.

Rivier Brazilië
Rivier Brazilië

Bevolking

De bevolking bestaat uit Portugezen, Nederlanders, Duitsers en Italianen en afstammelingen van Afrikaanse afkomst. Er wonen 3.351.669 mensen in Espirito Santo. En de inwoners hebben een 4x groter gezinsinkomen naar nationale normen, maar wordt overtroffen door Santa Catarina, door het Federale District, São Paulo en Rio de Janeiro.

Toerisme

Door de variatie aan landschappen; zee en strand, 400 km kuststrook met veel toeristenplaatsen, grote steden, heuvelgebied en berggebied is Espirito Santo een interessant gebied om op vakantie te gaan. Je ziet er rivieren stromen, beekjes en watervallen, tropische bossen, kustvegetatie en agrarisch gebied met grote 'Fazenda´s' (boerderijen) die suiker, bananen en ananas teelen. De veelzijdigheid aan culturen door de vele emigranten maakt dat Espirito Santo Brazilië in het klein is. Alles en iedereen is hier aanwezig maar er is niet de grote criminaliteit van de grote steden en het noorden.

Gastronomie

De gastronomie is een andere aantrekkelijkheid met moquecas capixabas (traditioneel Braziliaans visgerecht) en vele vruchten van de zee. Espirito Santo kent vele natuurlijke schoonheden, zoals de parken van Pedra Azul en Alt Caparaó, en Italiaanse en Duitse kolonies.

Pedra Azul
Pedra Azul

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen