Reisadvies: Is BraziliŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies BraziliŽ
Reisadvies BraziliŽ

Wil je weten hoe veilig BraziliŽ is als vakantieland? Lees hier alles over het reisadvies voor BraziliŽ. Wat zijn de onveilige gebieden? Hoe zit het met de criminaliteit? Met welke zaken moet je als reiziger rekening houden? Op al deze antwoorden geven wij het antwoord.

Brazilië is een enorm land dat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent beslaat. Brazilië is dan ook het vijfde grootste land ter wereld. We kennen Brazilië allemaal van de carnaval, het bijzondere Amazonegebied, de bekende voetballers, de Metropool van de Samba Rio de Janeiro en het indrukwekkende beeld van Christus de Verlosser. Brazilië staat daarom bij velen op de bucketlist. Maar hoe veilig is Brazilië eigenlijk? Kan je er als reiziger zonder zorgen naar op vakantie? Het reisadvies voor Brazilië is geel. Je kan dus zeker op een veilige manier naar Brazilië reizen, toch zijn er een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat wij in Nederland zijn gewend.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Brazilië

Het reisadvies voor Brazilië is geel. Er kan naar Brazilië gereisd worden, maar er gelden momenteel nog wel inreisbeperkingen voor Brazilië. Alle reizigers moeten bij een vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Beschik je niet over een vaccinatiebewijs? Dan mag je het land niet inreizen.
Reisadvies Brazilië

Onveilige gebieden in Brazilië

Er zijn geen gebieden in Brazilië die als onveilig worden gemarkeerd. Het wordt afgeraden de favela's in Rio de Janeiro en São Paulo te bezoeken. Dit zijn de achterbuurten en hier vinden regelmatig schietpartijen plaats. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Brazilië

In heel Brazilië komt criminaliteit voor. Met name in de grote steden, zoals de hoofdstad Brasilia, Säo Paulo, Rio de Janeiro, Recife en Fortaleza. Criminaliteit kan in allerlei vormen voorkomen, denk aan berovingen, overvallen en (auto)diefstal. De kans bestaat dat er hierbij geweld wordt gebruikt of dat er gedreigd wordt met vuurwapens en/of steekwapens. Criminaliteit komt het hele jaar door voor, maar ben extra alert in het toeristische hoogseizoen. In Brazilië komt ook zware criminaliteit voor. Dit heeft vaak te maken met drugs en is niet direct gericht op toeristen. Bendes vechten vaak onderling ruzies uit of nemen wraak op de politie. Hierbij vallen vaak doden. Vermijd de achterbuurten van de steden, want ook iemand die toevallig langsloopt kan een slachtoffer worden. 

Zonsondergang op Copacabana Beach
Zonsondergang op Copacabana Beach

Houd ook hier rekening mee:

  • Voor reizen naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig. Deze dient tot 6 maanden na vertrek uit het land geldig te zijn.
  • In de steden en met name Rio de Janeiro en São Paulo kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen leiden tot geweld. Vermijd daarom alle demonstraties.
  • In heel Brazilië komen verschillende vormen van natuurgeweld voor. Zo is er in het regenseizoen kans op overstromingen en aardverschuivingen door de hevige regenbuien. Dit komt vooral voor in de armere stedelijke gebieden. In de droge en warme periodes kunnen er bosbranden voorkomen. Soms door blikseminslag maar ook vaak doordat boeren deze branden aansteken om de landbouwgrond klaar te maken voor nieuwe oogst.
  • In het verleden zijn er dammen van mijnbouwprojecten doorgebroken. Dit heeft voor veel dodelijke slachtoffers gezorgd. In Brazilië zijn er honderden van dit soort dammen, wees daarom extra alert in deze gebieden. Deze dammen kunnen onveilig zijn.
  • Het bezitten, handelen en gebruiken van drugs is illegaal in Brazilië en hier kunnen hoge straffen voor gegeven worden. Dit geldt ook voor softdrugs.
  • LHBTIQ+'s is niet strafbaar maar wordt niet overal door iedereen geaccepteerd in Brazilië.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Brazilië.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

27 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen