Reisadvies: Is BraziliŽ een veilig vakantieland?

Voor BrasŪlia geldt geen negatief reisadvies
Voor BrasŪlia geldt geen negatief reisadvies

Voor Brazilië geldt een negatief reisadvies vanwege het coronavirus. In dit reisadvies zal je lezen wat de onveilige gebieden in Brazilië zijn, wat de veiligheid in de hoofdstad van Brazilië, Brasília, op het moment is en waar je nog meer rekening mee kan houden als je naar Brazilië wilt reizen.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies

Op onderstaande kaart zie je dat heel Brazilië oranje gekleurd is. Dat wil zeggen dat er een negatief reisadvies is en alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Daarnaast geldt er een vliegverbod voor passagiersvluchten die vanaf Brazilië komen vanaf 23 januari. Je kunt daarom niet meer rechtstreeks naar Nederland vliegen. 

Daarnaast is er de kans op berovingen waar geweld bij voor kan komen in de grote steden zoals São Paulo en Rio de Janeiro en op de stranden, met name in het toeristenseizoen. Ook is het raadzaam om demonstraties en stakingen in de steden te vermijden. Waar en wanneer deze demonstraties plaatsvinden kun je volgen via de lokale media.

Reisadvies Brazilië
Reisadvies Brazilië

Onveilige gebieden

In Brazilië is er veel criminaliteit. Vooral in de grote steden komen er na zonsondergang berovingen voor, hierbij kan geweld worden gebruikt. Het is daarom verstandig om niet te reizen na zonsondergang. Ook op de stranden vinden er in het toeristenseizoen berovingen plaats.

Steden in het noordoosten
In de grote steden die gelegen zijn in het noordoosten van Brazilië en in de hoofdstad Brasília is er veel criminaliteit. Wees hier extra waakzaam voor. De criminaliteit gaat om autodiefstal, straatroof en zelfs automobilisten die kort worden ontvoerd. De automobilisten worden bij een ontvoering gedwongen om geld te pinnen bij een pinautomaat. 

São Paulo en Rio de Janeiro
In de steden São Paulo en Rio de Janeiro is er een hoog risico op inbraak en straatroof. Hierbij worden vaak pistolen gebruikt. Dit is vooral in de achterbuurten (favela’s), maar het kan ook op andere plaatsen in deze steden voorkomen.

Galeão Airport
Op weg naar Galeão Airport, het internationale vliegveld van Rio de Janeiro, komen gewelddadige overvallen voor. Hier hebben de autoriteiten daarom extra veiligheidsmaatregelen genomen zoals meer veiligheidscontroles, waardoor er wegblokkades zijn en je reistijd langer kan worden.

Veiligheid Brasília

Er geldt voor reizen in en naar de hoofdstad van Brazilië, Brasília een negatief reisadvies. Ook zijn er enkele risico’s wat betreft de veiligheid. Deze risico’s hebben te maken met de criminaliteit. Wees dus altijd waakzaam op je spullen als je in Brasília bent.

Houd ook hier rekening mee

Voorzorgsmaatregelen
- Vermijd de achterbuurten (favela’s);
- Wees op je hoede in het openbaar vervoer, in een taxi en op straat;
- Reis niet als de zon is ondergegaan, dan is er de kans op gewapende overvallen;
- Zorg dat je geen opvallende sieraden, handtassen of horloges draagt;
- Let op met het gebruik van je mobiele telefoon op het strand, op straat en in het openbaar vervoer;
- Geld en creditcards kun je het beste op je lichaam dragen. Zorg daarbij dat je portemonnee en geldriem niet zichtbaar zijn;
- Als je je paspoort, geld en vliegticket niet direct nodig hebt, bewaar ze dan op een veilige plek;
- Als je overvallen of beroofd wordt, biedt dan geen verzet. Dit kan leiden tot (meer) geweld, met mogelijk een dodelijke afloop;
- Vermijd in grote steden stadsbussen, deze worden regelmatig beroofd, gekaapt of ze crashen. Bij de bussen die rijden tussen de steden gebeurt dit minder tot niet.

Drugshandel

In Brazilië is er zware criminaliteit die in het teken staat van drugshandel. Deze zware criminaliteit is niet gericht op toeristen. Toch zet het Braziliaanse jongeren aan tot drugsgebruik en het handelen in drugs, wat kan leiden tot kinderprostitutie en straatroof.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

19 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,1

Gerelateerde artikelen