Braziliaanse cultuur

Braziliaanse cultuur
Braziliaanse cultuur

Brazilië heeft een cultuur die niet gemakkelijk te omschrijven is. De cultuur van dit land is namelijk zeer divers door de smeltkroes van verschillende achtergronden. Dit heeft zowel effect op het eten in het land, als de muziek, sport en gebruiken.

De Braziliaanse cultuur wordt bepaald door de mensen met Afrikaanse, Aziatische, Europese en Midden-Oosterse achtergrond. Ook de eerste bewoners van Brazilië, de indianen, hebben nog steeds invloed op de cultuur. Een groot deel van de gebruiken, tradities geschiedenis, muziek en dans door deze bevolkingsgroep hebben bijgedragen aan de cultuur van het huidige Brazilië. Ook de Portugezen hebben een grote stempel achtergelaten in Brazilië. Zo is Portugees de officiële taal van het land, maar zijn ook veel Portugese invloeden terug te zien in de architectuur. Ook de kunst uit de 17e eeuw is nog steeds typisch voor het land. Afrikaanse invloeden zijn merkbaar in het eten, maar ook in de muziek.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Bevolking

Zwarten, blanken en Indianen; de bevolking van Brazilië is een echte mengelmoes. Ruim 50 procent van de inwoners heeft een Zuid-Europese achtergrond. Ook is zo'n een derde vermengd met de Indianen en heeft een tiende een Afrikaanse afkomst. De Indianen zijn met nog maar heel weinig over. In de 16e eeuw waren er waarschijnlijk zo'n 1 miljoen Indianen, dat is nu afgenomen tot ongeveer 200.000. Alle immigranten in Brazilië namen hun eigen cultuur mee vanuit het thuisland, waardoor en een geheel nieuwe cultuur is ontstaan. Nergens anders ter wereld heeft zo'n samensmelting van culturen weer tot zo'n duidelijke nieuwe cultuur geleid.

mensen brazilie
mensen brazilie

Muziek

Muziek is zeer belangrijk voor de Braziliaanse cultuur. Brazilianen worden ook wel de meest muzikale mensen ter wereld genoemd. Je zal namelijk overal waar je komt in Brazilië wel muziek horen of mensen muziek zien maken. De samba is een belangrijke dans, die eigenlijk afstamt van de afrikanen. De slaven uit Afrika wilden door middel van het slaan op pannen en potten hun emoties uitten. In combinatie met de Spaanse bolero en het ritme uit Afrika is de samba ontstaan. Ook tropicalismo, een muzieksoort, komt veel voor in Brazilië. Dit is een combinatie van ballads uit Italië en Bossa Nova. Dit laatste is een muzieksoort die invloeden heeft van Noord-Amerikaanse jazzmuziek. Ook tijdens de jaarlijks carnavalsoptochten door heel het land is muziek erg belangrijk en wordt er veel gedanst.

Vraag gratis een offerte aan

Geloof

Brazilië heeft een van de grootste katholieke populaties ter wereld, het is officieel dan ook een katholiek land. Het is echter, door de enorme verscheidenheid aan culturen en samenstellingen van verschillende religies, ook redelijk onbekend welke religies er allemaal worden aangehouden.

Eten en drinken

Eten is erg belangrijk voor de Brazilianen. Er wordt twee keer per dag warm gegeten, als lunch en als diner. Ook in de Braziliaanse keukens zie je weer veel invloeden uit andere culturen terug. Ook kent het land veel regionale keukens. Zo wordt in Bahia typisch Portugees, Afrikaans en Indiaans gegeten. Hierbij zijn kokosmelk, vis en palmolie belangrijke ingrediënten. Varkensvlees, bonenpasta en kool zijn in Minas Gerais weer belangrijk. De bekende Braziliaanse hapjes zijn te verkrijgen in de lanchonetes en hebben veel tussendoortjes van aardappel, kip, vlees, kaas en vis. Qua drinken is het bakje sterke Braziliaanse koffie niet te missen, dat gedronken wordt zonder melk, maar met veel suiker. Ook zijn sappen van exotische vruchten populair, de cocktails en Vitaminas. Vitaminas is een milkshake met vruchtensap. Bier mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Sport

Sport is erg belangrijk in de Braziliaanse cultuur. Voetbal is hierbij de grootste favoriet. Een groot deel van de Brazilianen volgen de wedstrijden van hun favoriete club dan ook op de voet.

vlag brazilie
vlag brazilie

52 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen