Blackpool

Vuurtoren Blackpool Engeland
Vuurtoren Blackpool Engeland

De stad Blackpool ligt in het westen van Engeland, in de streek Lancashire. Deze autonome kustplaats heeft meer dan 140.000 inwoners. Blackpool is een populaire vakantiebestemming, zowel onder de Britten zelf als onder buitenlandse toeristen. Al jaren is deze stad de meest populaire kustbestemming van Groot-Brittannië. Jaarlijks ontvangt Blackpool ongeveer tien miljoen toeristen per jaar. Blackpool is zeer toeristenvriendelijk voor homoseksuelen en beschikt over een aantal discotheken en pubs voor homoseksuelen. Er is veel te zien in Blackpool. De kuststad beschikt over veel bezienswaardigheden en wordt omgeven door een mooi landschap. Overdag kun je hier dus veel beleven, maar 's nachts heeft Blackpool ook nog eens een geweldig uitgaansleven.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Blackpool
Plaatsen in de buurt van Blackpool (Engeland) :
 • Liverpool (46 km)
 • Manchester (64 km)
 • Leeds (97 km)
 • York (128 km)
 • Derby (144 km)
 • Newcastle (157 km)
 • Birmingham (167 km)
 • Leicester (182 km)
 • Coventry (187 km)
 • Stratford-upon-Avon (202 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Blackpool

  Blackpool Pleasure Beach (Blackpool)

  Blackpool Pleasure Beach
  Blackpool Pleasure Beach
  Kaart met locatie Blackpool Pleasure Beach

  Blackpool Pleasure Beach is een attractiepark en telt bijna 60 attracties, waaronder enkele bijzondere en spectaculaire achtbanen. Een van de meest bijzondere achtbanen is de Pepsi Max Big One. Dit was namelijk de steilste, hoogste en snelste achtbaan ter wereld bij de opening. Je vindt er ook veel klassieke achtbanen, denk maar aan de houten achtbaan Big Dipper en de Wild Mouse, een van de laatste wildemuisachtbanen. Het is een van de best bezochte parken van Europa, met bijna zes miljoen bezoekers per jaar.

  Madame Tussauds (Blackpool)

  Madame Tussauds
  Madame Tussauds
  Kaart met locatie Madame Tussauds

  In Madame Tussauds vind je de vele galerijen met wassen beelden. Je komt oog in oog te staan met vele beroemde en beruchte mensen. Hier zie je sterren uit de toneel-, film- en voetbalwereld; allemaal in hun eigen ‘Hall of Fame’. In de kerker kun je alle slechteriken zien en diverse martelkamers. Ook is het mogelijk om het podium op te springen en een act op te voeren met de grootste popsterren. Dit voorafgaand aan het helpen van misdaadbestrijders met het oplossen van de laatste zaak. Madame Tussauds is voor jong en oud een erg leuke bezienswaardigheid.

  Stanley Park (Blackpool)

  Stanley Park
  Stanley Park
  Kaart met locatie Stanley Park

  Het groene Stanley Park is een bekroonde attractie van Blackpool waar je vele dieren in het wild kan zien. Geniet van de leuke, nieuwsgierige eekhoorns, bewonder de prachtige Italiaanse tuinen of huur een bootje en dobber een zomermiddag samen met de zwanen op het meer van Stanley Park. In het midden van het park vind je een fontein met vele bloemperken en kleine beelden. Ook de twee bronzen leeuwen zijn kenmerkend voor het park en zijn replica's van die in Stowe House. Het is tevens de thuisbasis voor vele watervogels. Het bevat een muziektent, een amfitheater en een midgetgolfbaan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Blackpool International Airport ligt op slechts 4 kilometer vanaf het centrum van de stad. Vanuit heel Europa gaan er dagelijks vluchten naar dit vliegveld. In Blackpool zelf zijn er zeer veel transportmogelijkheden. In de stad kun je zeer goed reizen per bus. Als je naar een andere stad wilt, kun je ook de bus pakken. Daarnaast kun je ook reizen per trein of tram. Je kunt ook zelf een auto huren of reizen per taxi.

  Geschiedenis

  Archeologische vondsten wijzen uit dat er 12.000 jaar geleden al prehistorische mensen leefden in Blackpool. In de middeleeuwen was Blackpool een boerderijstad. Gedurende de geschiedenis heeft de stad verschillende namen gekend, maar in 1602 dook de naam 'Blackpoole' voor het eerst op. Tijdens de 18e eeuw begon de stad te groeien als toeristische trekpleister. Het was toen populair onder de rijken om te baden in het water van Blackpool, omdat dit water ziektes zou genezen. Door dit genezende water bezochten meer reizigers de stad. Toen er in 1846 een spoorweg tussen Blackpool en Poulton werd voltooid, werd het nog makkelijker voor toeristen om de stad te bezoeken. Vanaf 1870 liep Blackpool voorop op het gebied van elektriciteit. Door alle ontwikkelingen groeide de bevolking van Blackpool zeer snel tot 1951.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Blackpool