Derby

Oude brug bij Swarkestone, Derby Engeland
Oude brug bij Swarkestone, Derby Engeland

Derby ligt in de Engelse regio East Midlands in het centrum van Engeland. De stad is de hoofdzetel van Rolls Royce. Over de oorsprong van de naam van de stad wordt veel gespeculeerd maar niet een verhaal is bewezen. Derby is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel centrum voor de dove gemeenschap in Engeland. De Koninklijke School voor Doven aan Ashbourne Road verzorgt onderwijs in de Britse Gebarentaal en Engels. Van de bevolking van Derby is 16,2% ouder dan 65 jaar. Daarnaast daalde het aantal inwoners in 10 jaar tijd van 222.900 naar 221.708 inwoners. In Derby is een betaalde voetbalclub gevestigd, genaamd Derby County FC. De club speelt haar wedstrijden het Pride Park Stadium. In het jaar 1972 en 1975 behaalde de club het kampioenschap van Engeland. Tenslotte won Derby County FC de belangrijke FA Cup in 1946.

Aanbieders van vakanties naar Derby
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik

Landkaart Derby
Plaatsen in de buurt van Derby:
 • Leicester (38 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Derby

  Alton Towers Resort (Derby)

  Alton Towers Resort
  Alton Towers Resort

  Alton Towers Resort is een attractiepark in de omgeving van Derby waar het hele gezin zich een dag kan vermaken. Er is een waterpark met glijbanen en een themapark met achtbanen en andere snelle attracties. Is een hele dag niet voldoende? Je kunt er ook overnachten in een van de drie hotels. Tijdens de feestdagen, zoals Halloween, Kerstmis en Nieuwjaar, zijn er extra evenementen georganiseerd door het park.

  Darley Park (Derby)

  Darley Park
  Darley Park

  Het Darley Park is een schilderachtig park in Derby met veel verschillende tuinen en natuurgebieden. Het is aan de mensen van Derby gegeven in 1931 door de familie Evans, die bij Darley Hall woonde. Dit werd afgebroken aan het begin van de jaren '60, maar delen ervan zijn nog te zien in het park. Ook is er nog een klein café gevestigd. In Darley Park wordt jaarlijks een gratis openluchtfestival gehouden, welke een van de grootste is in zijn soort.

  Winkelen in Derby (Derby)

  Winkelen in Derby
  Winkelen in Derby

  Winkelen in Derby kun je in drie gebieden, namelijk bij Cathedral Quarter, St. Peters Quarter en het Westfield Shopping Centre. Westfield Derby is het hoofdwinkelgebied van de stad, ondanks dat het pas in 2007 werd geopend. Door de hoge huurprijzen bevinden zich er weinig kleine en onbekende winkelketens. Een van de leukste plekken om te winkelen is bij de Cathedral Quarter Market Hall. Het is een van de grootste en meest verborgen pareltjes van de stad. Je vindt er een bruisende mix van kraampjes met lokale producten als vis, vlees en groenten, maar ook vele kraampjes met mode, huishoudelijke artikelen, accessoires en ambachtelijke producten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn verschillende wegen in de regio die Derby eigenlijk met het hele land verbindt. Al sinds 1840 kun je gebruik maken van de spoorwegen in Derby. Op ongeveer 24 km afstand ligt East Midlands Airport waar voornamelijk low cost-carriers als Ryanair en BMIbaby gebruik van maken.

  Geschiedenis

  In de Romeinse tijd was er al een nederzetting genaamd 'Derventio'. Ook hebben de Vikingen en de Anglo-Saksen waarschijnlijk gewoon naast elkaar bestaan in deze omgeving. Later werd de stad een van de 5 vestingsteden van de Danelaw. In december 1745 werd Derby voor korte tijd bezet door Bonnie Prince Charlie, toen deze een greep deed naar de Engelse troon. De stad en het omliggende land waren een belangrijk centrum tijdens de Industriële Revolutie. In de stad Derby bevindt zich een 14e-eeuwse kathedraal. Hiervan is alleen nog de toren orgineel. In de 18e eeuw werd het kerkgebouw herbouwd. Tenslotte is Derby de hoofdzetel van Rolls Royce. 

  Heb je interesse in een reis naar Derby? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Derby, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Engeland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Derby