Bristol

Suspension Bridge Bristol
Suspension Bridge Bristol

Bristol ligt in het zuidwesten van Engeland aan de rivier de Avon. Bristol is een belangrijke internationale havenstad. De stad is bekend geworden door de bouw van de Concorde. Bristol is ook het centrum voor de wijnexport en de glasproductie. De stad heeft een oud centrum, maar wel een hele beroemde universiteit. De Clifton Suspension Bridge is in 1830 ontworpen door de beroemde ingenieur Brunel. Bristol heeft het oudste theater van Engeland het Theatre Royal uit 1766. Bristol kent op het moment ongeveer 432.500 inwoners. Tegelijk is Bristol een bestuurlijk landschap. Deze bestuursvorm is uniek in Engeland, want geen enkel andere stad in Engeland kent deze bestuursvorm. De stad is gelegen aan de monding van de Lower Avon. Bristol is dan ook een belangrijke internationale havenstad. Dat niet alleen, Bristol is het centrum van de vliegtuigindustrie, met de Bristol Aeroplane Company. Bij deze vliegtuigindustrie werd de Concorde gebouwd. Daarnaast is Bristol ook erg belangrijk vanwege de wijnexport en de productie van heteluchtballonnen.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bristol
Plaatsen in de buurt van Bristol (Engeland) :
 • Bath (18 km)
 • Oxford (98 km)
 • Stratford-upon-Avon (102 km)
 • Birmingham (123 km)
 • Coventry (129 km)
 • Leicester (165 km)
 • Londen (171 km)
 • Derby (179 km)
 • Brighton (185 km)
 • Liverpool (219 km)
 • Ervaringen

  op 2 maart 2020 plaats: Bristol, reisperiode: februari 2020

  Middelmatige stadje, niet veel te doen in deze tijd van het jaar. Mistroostig

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 19 januari 2019 plaats: Bristol, reisperiode: januari 2018

  Het hoogtepunt van de stad is een brug. Verder kun je er winkelen en zuipen als een Brit.

  • Algemeen 3
  • Cultuur 3
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 3
  • Inwoners 2
  • Ligging 4

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bristol

  Bristol Zoo Gardens (Bristol)

  Bristol Zoo Gardens
  Bristol Zoo Gardens
  Kaart met locatie Bristol Zoo Gardens

  Bristol Zoo Gardens is meer dan alleen een dierentuin. Je kunt van alles leren over de dieren in het wild en de bedreigde diersoorten. Zo is er een reptielenhuis, aquarium, gorilla-eiland, apenjungle, insectenhuis, zeewereld, giraffenverblijf, zeehond- en pinguïneiland, gibboneiland en dat is nog niet eens alles. Je zult versteld staan hoeveel dieren er zijn. In het park zelf kunnen de kinderen een grote klimroute volgen. In de tuinen kun je genieten van zeldzame bloemen en bomen. Er zijn ook verschillende leuke spellen te doen in het park.

  Clifton Suspension Bridge (Bristol)

  Clifton Suspension Bridge
  Clifton Suspension Bridge
  Kaart met locatie Clifton Suspension Bridge

  De Clifton Suspension Bridge is een belangrijke trekpleister in de stad. Het idee om een stenen brug te bouwen over de kloof van Avon, tussen Clifton Down en Leigh Woods, kwam van een lokale zakenman die in 1754 1.000 pond naliet. In zijn testament stond de instructie wat er moest gaan gebeuren. In 1820 was dit bedrag al opgelopen tot 8.000 pond, maar de kosten voor de brug waren tien keer dit bedrag. Het parlement maakte een wet, dat ze een smeedijzeren tolbrug moesten bouwen, zodat ze de kosten terug zouden verdienen. In 1829 kwam er een wedstrijd met het beste ontwerp voor de brug. Ingenieur Thomas Telford moest de ontwerpen gaan beoordelen, maar hij gooide alle plannen weg en kwam zelf met een duur ontwerp. Uiteindelijk werd het ontwerp van de beroemde ingenieur Brunel in 1830 gekozen. In 1864 ging de brug open voor het verkeer. Ondertussen is de brug nu tolvrij voor voetgangers en fietsers. Auto's moeten nog wel dertig cent betalen.

  M Shed (Bristol)

  M Shed
  M Shed
  Kaart met locatie M Shed

  M Shed is het museum over Bristol. Voor de eerste keer heeft een museum het gewaagd om de verbazingwekkende geschiedenis te vertellen over onder andere haar rol in de slavenhandel. Dit doet het M Shed door middel van de voorwerpen en verhalen van vroeger en nu. Zelf kun je ook materiaal indienen ter uitbreiding van de exposities. Daarnaast heeft Bristol een vlaggenschip, dat onderdeel van het museum is, ontworpen met het unieke karakter uit 1950. Het vlaggenschip ligt aan de historische kade. De exposities van het museum onthullen mooie verhalen over de stad en haar unieke ligging, maar ook over haar inwoners en kunst afkomstig uit Bristol. De verhalen die er worden verteld lopen uiteen van de prehistorie tot op de dag van vandaag.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Met de bus (Bristol International Flyer) kom je gemakkelijk van de luchthaven naar het treinstation van Bristol en vice versa. De rit duurt ongeveer 30 minuten.

  Geschiedenis

  Bristol is een havenstad met een rijke geschiedenis. In de 18e eeuw was Bristol één van de grootste havens van het land. De geniale Isambard Kingdom Brunel (1806-1859) drukte zijn stempel op de stad door de bouw van de magnifieke Clifton Suspensionbrug. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep de stad aanzienlijke schade op. De wederopbouw werd begeleid door de Nederlandse architect Erik de Jong. Hij was mede betrokken bij de bouw van de Amsterdamse wijk Bos & Lommer. In de 18e eeuw was Bristol de bekermat van het Methodisme. Predikanten als George Whitefield en John Wesley hielden er opwekkingsbijeenkomsten in de openlucht. Erg bijzonder was de bouw van de eerste Methodistische kapel. Dit is nog altijd de oudste Methodistenkerk ter wereld.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bristol