Top 5 bezienswaardigheden Corfu

De mooie zee bij Corfu
De mooie zee bij Corfu

Van de zeven Ionische eilanden van Griekenland is Corfu het meest noordelijk gelegen eiland. Corfu heeft aan toeristen veel te bieden: een prachtige natuur, een rijke cultuur, zon, zee strand en veel mooie bezienswaardigheden, zoals de Pandokrator en Angelokastro. Reisgraag.nl heeft een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden op Corfu samengesteld.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Griekenland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

5. Pandokrator

De hoogste berg op Corfu is de Pandokrator. Deze berg is 917 meter hoog en is van de Ionische eilanden de op een na hoogste berg. Op de Pandokrator staan twee tavernes, een televisie- en radiomast en Moni Pandokratoras. Moni Pandokratoras is een klooster dat bestaat sinds 1347. In het klooster zijn onder andere oude fresco's te vinden. Als je een bezoek wil brengen aan het klooster moeten blote lichaamsdelen bedekt worden. Elk jaar vindt er hier op 5 en 6 augustus een kerkwijdingsfeest plaats ter ere van de verheerlijking van Jezus. Als je de berg beklommen hebt, kun je vanaf de berg genieten van een prachtig uitzicht op Albanië en een deel van Griekenland.

Klooster op de Pandokrator berg
Klooster op de Pandokrator berg

4. Angelokastro

Angelokastro is een van de belangrijkste Byzantijnse forten van Corfu en Griekenland. Het fort is gebouwd op een van de hoogste punten aan de noordwestkust van het eiland, langs de kustlijn. In de 12e eeuw werd dit fort gebouwd. De eerste officiële bewoners van het fort waren De Angevins van Napels. Het Byzantijnse fort kwam in handen van de Venetianen in 1386 en was erg waardevol in de strijd tegen piraten. In augustus 1571 probeerden de Turken zowel het fort als het eiland Corfu te veroveren, maar dit mislukte. Angelokastro wordt sinds 1997 gerestaureerd en is gratis te bezichtigen op dinsdag tot en met zondag.

Fort Angelokastro
Fort Angelokastro

3. Paleokastritsa

Paleokastritsa is een mooie badplaats op het eiland Corfu en heeft ongeveer zeshonderd inwoners. Deze badplaats ligt op 25 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Corfu, Kerkya (Corfu-stad). Paleokastritsa heeft twee schitterende baaien die door een schiereiland met een klooster gescheiden worden. In de zomermaanden wordt Paleokastritsa druk bezocht door toeristen.

Strand van Paleokastritsa
Strand van Paleokastritsa


In de populaire badplaats ligt ook het Panagia Theotokos tis Paleokastristas-klooster. Dit klooster is gebouwd in 1228, werd in 1403 vernield en in 1468 weer herbouwd. In 1537 werd het klooster tijdens de oorlog met de Turken opnieuw vernietigd. De ingang aan de noordzijde is in 1722 gerestaureerd. In het klooster zijn mooie beschilderingen te zien van oude religieuze iconen en het klooster heeft een behaaglijk binnenplaatsje. Hier ligt ook nog een museum.

2. Achilleion

Het Achilleion, of Achillion, wordt ook wel het paleis van Sissi genoemd. In 1888 besloot de Oostenrijkse keizerin Elizabeth (bijnaam Sissi) een villa te kopen en die om te laten bouwen tot het paleis Achilleion, omdat ze verliefd was geworden op Corfu. De bouw van het Achilleion begon in 1889 en werd afgerond in 1892. Sissi gebruikte het paleis als haar zomerverblijf. Het Achilleion heeft een prachtige tuin en ligt naast het dorp Gastouri, in de buurt van Kerkyra. Het paleis werd door de Napolitaanse architect Rafaele Carito ontworpen en van binnen en buiten versierd met neo-klassieke beelden. Sissi heeft slechts zes jaar kunnen genieten van het paleis, want in 1898 werd ze vermoord.

Voorkant van het Achilleion
Voorkant van het Achilleion

1. Kerkyra

Aan de oostkust van Corfu ligt Kerkyra, ook wel Corfu-stad genoemd. Dit is de hoofdstad van havenstad Corfu. Kerkyra heeft 50.000 inwoners. In Kerkyra liggen veel bezienswaardigheden, zoals de neoklassieke villa 'Mon Repos', de stedelijke kunstgalerie van Dimotiki Pinakothiki in het paleis van St. Michael en St. George, Liston en de Panagia Antivouniotissa kerk. Kerkyra wordt gekenmerkt door smalle en sfeervolle straatjes, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. In 2007 is Kerkyra door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

De kust van Corfu
De kust van CorfuHeb je interesse in een reis naar Griekenland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Griekenland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen