Vakantie op de Griekse Eilanden

Laatste update: 30 juni 2015 ( Geschreven op 21 maart 2010 door Redactie )

Corfu, Grieks eiland, zee en rots
Corfu, Grieks eiland, zee en rots

Griekenland is al jaren een favoriete vakantiebestemming. En terecht! Het is een veelzijdig en zonnig land. Griekenland bestaat uit zo`n 1500 eilandjes en natuurlijk het vasteland waar de hoofdstad Athene zich bevindt. De bekendste eilanden zijn Corfu, Kos, Kreta en Rhodos. Maar ook de minder bekende eilanden zoals Naxos en Paros zijn het bezoeken waard. De meeste toeristen komen voor zon, zee & strand maar het is juist de cultuur en natuur die Griekenland zo aantrekkelijk maakt.

Reisaanbod Griekenland
Bekende plaatsen
Bekende gebieden
 • Kreta (401)
 • Rhodos (146)
 • Kos (126)
 • Corfu (120)
 • Santorini (81)
 • Zakynthos (80)
 • Halkidiki (67)
 • >> Alle gebieden
 • Corfu

  Corfu is het noordelijkste eiland van de Ionische eilanden in de Ionische Zee. De zon schijnt er geregeld en vooral in het voorjaar kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. De bloemen en planten staan in bloei en de jonge geitjes staan in de wei. Corfu is vroeger in handen geweest van de Venetianen en dat hoor je vandaag de dag nog terug in de muziek. Opera en andere traditionele muzikale gezelschappen zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven op het eiland.

  Kos

  Op Kos vind je cultuur, natuur, zon, zee & strand. Voor iedere vakantieganger wat wils dus. Kos-stad is vooral bekend om de heerlijke restaurants, terrasjes en het uitstekende nachtleven. In de omgeving van Kos-stad vind je opgravingen zoals het Asklepion, een van de belangrijkste vindplaatsen uit de Griekse Oudheid. Om Kos te verkennen kun je het beste gebruik maken van de fiets. Het eiland is namelijk vrij vlak en zo compenseer je de avonden vol lekker eten en drinken.

  Kreta

  Kreta is een echte toeristische bestemming met veel hotels en een bruisend nachtleven. Veel jongeren luieren in de zomer op Starbeach in Chersonissos of op de vele stranden die het eiland rijk is. Maar Kreta heeft meer te bieden dan alleen zon, zee, strand & stappen. In het binnenland staan mooie olijfgaarden en vooral in het voorjaar bloeien er prachtige wilde bloemen langs de kust. Verder wordt het eiland gedomineerd door ruige bergen.

  Rhodos

  Rhodos is altijd een belangrijk centrum geweest in de geschiedenis. Dat zie je nog terug in de vele bezienswaardigheden in de ommuurde stad van de ridders. Naast veel cultuur en natuur is ook Rhodos een goede zon, zee, strand & stap bestemming. Vooral Rhodos-stad heeft een bruisend nachtleven. Vanuit Rhodos vaar je in 2 uurtjes naar Marmaris in Turkije waar je o.a. de Grote Bazaar kunt bezoeken.

  Naxos

  Naxos is niet een van de bekendste Griekse Eilanden maar het is wel het grootste eiland van de Cycladen. Op Naxos vind je veel cultuur zoals de Portara-poort van de onvoltooide tempel van Apollo. Veel uitgaansgelegenheden heeft Naxos niet, je komt er vooral om tot rust te komen.

  Paros

  Paros is vooral bekend bij eilandhoppers en surfers. Het eiland is vooral bekend om zijn tijm en marmer. Overal op Paros ruik je tijm. En vanaf de Griekse Oudheid tot de Romeinse tijd was marmer een bron van welvaart. Tegenwoordig is toerisme de grootste industrie van het eiland. De havenstad Paroikia is een gezellige drukke badplaats met veel terrasjes.

  Wil je een persoonlijk reisvoorstel op maat voor een vakantie naar Griekenland? Vraag dan een gratis offerte aan

  Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

  Gerelateerde artikelen