Beste reistijd Griekenland: vliegtijd & beste maand

Zonsondergang in Santorini, Griekenland
Zonsondergang in Santorini, Griekenland

Griekenland staat voornamelijk bekend om de heerlijke zonvakanties aan de kust van het vasteland en op de vele prachtige eilanden. Een stedentrip is de perfecte manier om je te verdiepen in de Griekse cultuur en historie. En vergeet de wintersport niet. Hoewel dit iets minder bekend is, kan je ook dit in Griekenland doen. Wat voor een vakantie je ook wilt, wij zochten voor jou uit wat de beste vliegtijd en maand voor jouw vakantie in Griekenland is. 

Patricia '', Patricia - reisexpert Rhodos gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

Vanaf Schiphol kun je naar 14 verschillende luchthavens in Griekenland vliegen. Vanuit Eindhoven vlieg je daarnaast naar de populairste bestemmingen: Athene, Chania, Corfu, Heraklion, Kos, Rhodos en Zakynthos. De vluchten duren tussen de 3 en 3,5 uur. De prijs van een vlucht hangt sterk af van de bestemming die je kiest, de tijd van het jaar waarin je reist en met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. In april, augustus en oktober zijn de tickets over het algemeen het duurst. Als je toch in deze maanden naar Griekenland op vakantie wilt, is het aan te raden om de tickets een half jaar van te voren al te boeken.

Klimaat en temperaturen

In het grootste deel van Griekenland is sprake van een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de winters zacht zijn en de zomers juist lekker warm. De temperaturen liggen in de winter rond 12℃ en in de zomer rond 32℃. Voornamelijk op de eilanden in de Egeïsche zee kunnen de temperaturen nog verder oplopen tot wel 40℃. Ideaal voor een zon- en strandvakantie dus. Griekenland heeft veel bergen waar het weer net wat anders is. In de berggebieden in het binnenland zijn de winters nat en een stuk kouder. Hoewel de temperaturen op de stranden in het voor- en najaar nog heerlijk zijn is er wel meer kans op neerslag, dus voor een zonvakantie moet je hier wel rekening mee houden. 

Zomers strand op Ithaka, Griekenland
Zomers strand op Ithaka, Griekenland
Vraag gratis een offerte aan

Wintersport

Vaak denkt men bij Griekenland aan de mooie stranden en het lekkere, zonnige weer. Maar ook een wintersportvakantie is mogelijk in Griekenland. Op de vele bergen in Griekenland is het een stuk kouder en gedurende de winter valt er ook sneeuw. Er zijn verschillende skigebieden, waarvan Seli in Noord-Griekenland het bekendst is. De pistes zijn minder lang dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, dus meer geschikt voor beginners. Het winterseizoen in de bergen begint in half december en duurt tot begin april. 

Stedentrip 

Een stedentrip naar een van de Griekse steden kan eigenlijk gedurende het hele jaar, hoewel er wel het een en ander is om rekening mee te houden. In de zomer kan het in een aantal steden té warm zijn om iets te ondernemen gedurende de middag en de vliegtickets zijn dan duurder. Van november tot en met februari is er meer neerslag in het binnenland. Gedurende het najaar kan het weer snel omslaan van lekker zonnig en warm naar nat weer met een sterke wind. Het najaar is voor een stedentrip optimaal, omdat de temperaturen in deze tijd ideaal zijn voor uitstapjes en de natuur in bloei staat. In mei en juni zijn de vliegtickets bovendien betaalbaar en is het toerisme nog niet op zijn drukst.

Beste reistijd

De beste tijd om naar Griekenland op vakantie te gaan hangt sterk af van het doel van je vakantie. Voor een zon- en strandvakantie kan je het best tussen mei en oktober gaan. Het zomerseizoen op de Ionische eilanden is wel iets korter, van eind mei tot begin oktober. Hou er wel rekening mee dat tijdens de zomermaanden de stranden ook een stuk drukker en de vliegtickets een stuk duurder zijn. Als je liever een stedentrip maakt om de cultuur en historie beter te leren kennen, is het juist aan te raden om in het najaar naar de Griekse steden te gaan. In deze periode is de natuur op zijn mooist, de temperaturen het gunstigst en de vliegtickets het voordeligst. De kans op neerslag is wel iets hoger, maar hier heb je voornamelijk op de eilanden het meeste last van. Voor een wintersportvakantie moet je uiteraard in de winter, van december tot april, naar Griekenland gaan.

Klik HIER voor de mooiste eilanden van Griekenland ! En klik HIER voor accommodaties in Griekenland!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen