Duiken in Chersonissos

Laatste update: 30 juni 2015 ( Geschreven op 18 februari 2011 door Redactie )

Duiken, zee Kreta, Chersonissos
Duiken, zee Kreta, Chersonissos

Chersonissos is een “dorp” gelegen aan de Noordkust van Kreta. Het dorp staat bekend om de vele jongeren die er komen om te feesten. Maar naast feesten is er nog veel meer te doen. Een activiteit die zeker aan te raden is, is duiken. Door o.a. de vele vissen en het koraal is de onderwaterwereld van Kreta prachtig om te zien. Door een duik in de zee van Kreta ben je echt een ervaring rijker.

Reisaanbod Griekenland
Bekende plaatsen
Bekende gebieden
 • Kreta (264)
 • Rhodos (119)
 • Corfu (100)
 • Kos (94)
 • Samos (54)
 • Zakynthos (52)
 • Halkidiki (51)
 • >> Alle gebieden
 • Scuba Diving

  Bij Scuba diving in Chersonissos kunnen veel verschillende soorten duiken gemaakt worden. Het is een ervaren duikschool voor beginners en gevorderden. Er zijn begeleiders bij die de Nederlandse taal spreken. Doordat de begeleiders veel ervaring hebben met het maken van duiken, kunnen ze je meenemen naar de mooiste plekken in de zee. De duik die je maakt zal zeker een unieke ervaring zijn. Op verschillende dieptes kan er worden gedoken. Dit kan variëren van 3 meter tot op de bodem van de zee. Tevens is het mogelijk om een duikbrevet te halen.

  Aankomst

  Bij aankomst bij de Scuba diving, wordt er een overeenkomst ingevuld. Hierin staan vragen over o.a. de gezondheid, zodat ze kunnen zien of iemand wel geschikt is om een duik te maken. Nadat dit formulier is ingevuld word er een film gekeken. Zo leert men de gebaren die gebruikt moeten worden als er iets mis is. Ook krijgt men te zien wat ze te wachten staat.

  Uitrusting

  Voor de duik heb je de juiste uitrusting nodig. Eerst wordt er een duikpak uitgezocht. Deze wordt over de zwemkleding aangetrokken. Ook krijgt men een snorkel, flippers, een duikbril en een zuurstoffles. De zuurstoffles moet nog afgesteld worden. Samen met een van de begeleiders van Scuba diving wordt ervoor gezorgd dat je veilig een duik kunt gaan maken.

  Snorkelen

  Met het duikpak, flippers en snorkel gaat men richting de zee. Hier word geleerd hoe het is om met een duikpak in het water te zwemmen en hoe men moet ademhalen door een kleine buis. Hier kunnen al kleine vissen gespot worden. Voor het snorkelen wordt ongeveer een half uur de tijd gegeven. Er wordt gesnorkeld in het gebied waar andere ook zwemmen. De zee mag je nog niet op.

  Proefduik

  Nadat er geleerd is hoe er omgegaan moet worden met de uitrusting gaat men het zwembad in. Hier leren ze hoe het is om door een zuurstoffles te ademen. Ook moet er aangetoond kunnen worden dat de oren open kunnen onder water. Er kan een enorme druk op de oren komen te staan wanneer dit niet lukt. Wanneer een van de oefeningen niet lukt, kan de duik afgekeurd worden. Het is dan te gevaarlijk om de zee in te gaan.

  De duik

  Wanneer alles in orde is, is men klaar voor een echte duik. Samen met een begeleider duik je de zee in voor ongeveer een half uur. Onderweg kom je schitterende vissen tegen. Er wordt vlak boven het koraal gezwommen, zodat het mogelijk is om alles goed te bekijken. Wanneer er een indruk is gemaakt van de onderwaterwereld van Chersonissos, zwemt je terug naar het strand.

  Duur van de duikexcursie

  Een dagje duiken neemt veel tijd in beslag. Er is ca. 5 uur nodig om te snorkelen, alles goed te oefenen en om uiteindelijk de duik te gaan nemen. Deze tijd is nodig om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Wanneer dit niet goed gecontroleerd zou worden, zou dit grote gevolgen kunnen hebben. Neem de tijd en geniet van de mooie onderwaterwereld van Kreta. Laat je verrassen door het mooie koraal en de vissen.

  Wil je een persoonlijk reisvoorstel op maat voor een vakantie naar Griekenland? Vraag dan een gratis offerte aan

  Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

  Gerelateerde artikelen