Reisadvies: Is Griekenland een veilig vakantieland?

Navagio Beach, Zakynthos
Navagio Beach, Zakynthos

Griekenland is een geliefde vakantiebestemming en vooral de Griekse eilanden zijn populair. De afgelopen tijd is Griekenland echter veel in het nieuws geweest vanwege de vluchtelingenstroom waarmee het land kampt. Veel vluchtelingen en migranten proberen via de Griekse eilanden door te reizen naar het vaste land van Griekenland. Een groot aantal van deze vluchtelingen bevinden aan de Grieks-Macedonische grens bij Eidomeni en op een aantal eilanden. Dit heeft echter geen drastische gevolgen voor de bezoekende toeristen. Een vakantie boeken naar Griekenland wordt over het algemeen dan ook niet afgeraden. Er zijn echter verschillende dingen waar rekening mee gehouden moet worden zoals het verbod op foto's maken van militaire objecten en demonstraties.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Griekenland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

SENSIMAR Palazzo del Mare * * * * *
Kos / Marmari
9,4 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Griekenland
Kalidon Panorama * * * *
Samos / Kokkari
9,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Griekenland
La Marquise * * * * *
Rhodos / Faliraki
9,1 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Griekenland
Pilot's Villas * * * *
Kreta / Koutouloufari
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Griekenland
Kalloni Village * * * * *
Lesbos / Skala Kallonis
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Griekenland
Amalthia * * * *
Kreta / Agia Marina
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Griekenland

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Er gelden momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Griekenland. Het is dus veilig om naar Griekenland te reizen.

Veiligheid Athene

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is momenteel veilig. Houd er wel rekening mee dat je in een grote toeristische stad als Athene wel moet uitkijken voor zakkenrollers.

Houd ook hier rekening mee

Verbod foto's maken militaire objecten
Het is in Griekenland niet toegestaan om foto's te maken van militaire objecten. 

Demonstraties
Het is in het algemeen verstandig is om demonstraties te mijden. Deze kunnen namelijk leiden tot geweld. Daarnaast is het mogelijk dat er wegen of grenzen in het land geblokkeerd worden door demonstrerende landbouwers.

Natuurgeweld 
Vooral in de zomermaanden komen er veel bosbranden voor. Daarnaast kunnen er soms lichte aardbevingen voorkomen op het Griekse vasteland en de eilanden.

Vluchtelingen 
De meeste vluchtelingen bereiken de Griekse eilanden Lesbos, Kos, Samos en Chios vanuit Turkije. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk kan worden op deze Griekse eilanden. De meeste vluchtelingen zitten namelijk in een vluchtelingenkamp en wachten totdat ze mogen doorreizen. Daarnaast kunnen er kleine opstootjes voorkomen op de vluchtelingenkampen. Wie tijdens zijn of haar vakantie liever niet geconfronteerd wilt worden met vluchtelingen kan ervoor kiezen om voor een eiland te bezoeken die niet op de route ligt van de vluchtelingen.

Vluchtelingen op Kos
Vluchtelingen op Kos


Houd voor de laatste ontwikkelingen de website van Rijksoverheid in de gaten.

Heeft u interesse in een reis naar Griekenland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

19 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen