Reisadvies: Is Griekenland een veilig vakantieland?

Reisadvies Griekenland
Reisadvies Griekenland

Ga je op vakantie naar Griekenland? Dan is het goed om vooraf het reisadvies te lezen. Zijn er zaken waar je als toerist rekening mee moet houden? In onderstaand artikel geven wij meer informatie over het reisadvies voor Griekenland.

Griekenland is een erg geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders. Voornamelijk de Griekse eilanden zijn erg populair. Maar hoe veilig is Griekenland? En waar moet je rekening mee houden als je naar Griekenland reist? In dit artikel lees je het reisadvies voor Griekenland.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Rhodos gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Griekenland

Het reisadvies voor Griekenland is groen. Griekenland is een veilig land zonder bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Griekenland

Onveilige gebieden Griekenland

Er zijn geen onveilige gebieden in Griekenland. Griekenland ligt wel in een aardbevingsgevoelig gebied waardoor er zowel op het vasteland als op de eilanden zo nu en dan een lichte aardbevingen zijn. Zware aardbevingen daarentegen zijn zeldzaam op Griekenland. Verder kunnen er in de zomermaanden bosbranden voorkomen op Griekenland, vooral tijdens lange droge periodes. Dit kan wel eens voor overlast zorgen. Reis je tijdens een lange droge periode naar Griekenland? Check vooraf dan altijd de situatie.

Chiliadou Beach op Evia
Chiliadou Beach op Evia
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Griekenland

Griekenland is een veilig land en ook de hoofdstad Athene wordt gemarkeerd als veilig. De veiligheidsrisico's in Griekenland zijn vergelijkbaar met Nederland. Zo dien je op drukke toeristische plekken en in smalle drukke straatjes rekening te houden met zakkenrollers. Ook in de metro tussen de hoofdstad en het vliegveld zijn diverse zakkenrollersbendes actief. De zakkenrollers zijn voornamelijk uit op jouw geld en paspoort. Daarnaast kunnen er demonstraties, rellen en stakingen voor komen in de hoofdsteden of vliegvelden. Probeer deze te vermijden en bereid je erop voor dat sommige plekken tijdelijk niet te bereiken zijn. Verder is er geen verhoogde terroristische dreiging in Griekenland, wel zijn er extreemlinkse groepen actief die aanslagen kunnen plegen op gebouwen en goederen. Echter richten deze groepen zich niet op toeristen, maar zijn de aanslagen vooral gericht op de overheids- en financiële sector.

Parthenon tempel op de Akropolis in de hoofdstad Athene
Parthenon tempel op de Akropolis in de hoofdstad Athene

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Nederlandse toeristen is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht om Griekenland in te reizen.
  • In Griekenland wordt er voornamelijk nog met contact geld betaald. Vooral op de eilanden accepteren sommige restaurants en winkels alleen contant geld. Het is daarom aan te raden genoeg contact geld op zak te hebben en dat jouw reisverzekering contant geld verzekert. 
  • Er zijn nog steeds vluchtelingen aanwezig in Griekenland en dan voornamelijk op de eilanden rondom het vaste land van Turkije.
  • Het is in Griekenland verboden foto's te maken van militaire objecten.
  • Het is strafbaar zonder vergunning cultuurhistorische of archeologische souvenirs mee te nemen vanuit Griekenland, denk hierbij aan oude munten of stenen.

Link

Voor het meest actuele en volledige reisadvies voor Griekenland verwijzen wij je door naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

24 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen