Culturele festivals in Griekenland

cultuur in Griekenland
cultuur in Griekenland

Het hele jaar door worden er verschillende culturele festivals georganiseerd in Griekenland. Vooral tijdens de zomer zijn er veel muziek, dans en theatervoorstellingen te vinden in het hele land. Bijzonder is dat veel van deze festivals gehouden worden in de karakteristieke straatjes van de Griekse plaatsjes. Wij beschrijven een aantal interessante festivals voor je met een internationaal aanzien en die ontzettend leuk zijn voor toeristen.

Patricia '', Patricia - reisexpert Rhodos gratis reisvoorstel >>

Athens & Epidaurus Festival

Een van de belangrijkste festivals is het Epidaurus Festival in Athene en Epidaurus dat al voor meer dan 50 jaar gehouden wordt in de zomer. Het kunstfestival vindt meestal plaats van mei tot oktober en is een van de meest populaire festivals in Griekenland. Alle soorten kunsten komen voorbij, zoals muziek, jazz, hedendaagse kunst, theater en andere culturele evenementen. Het festival wordt voor een deel gehouden in het oude theater van Epidaurus, wat ligt in de archeologische site van het heiligdom van Asklepios. Tot 2005 werd het festival op vier verschillende locaties gehouden. In de zomer van 2006 werd dit uitgebreid met de oprichting van een nieuw theater.

Festival
Festival

Dimitria Festival

Het Dimitria (of Dhimitria) Cultural Festival wordt ieder jaar gehouden in Thessaloníki. De wortels van dit festival liggen in de 12e eeuw en is is ontstaan als eerbetoon aan de beschermer van de stad Thessaloníki, St. Dimitrios. Hier heeft het festival zijn naam dan ook aan te danken. In de vroegste vorm had het festival voornamelijk een religieuze en commerciële aard. Tegenwoordig is het een festival van een maand lang met een scala aan evenementen met muziek, dans, (straat)theater en kunst. Het festival wordt meestal gehouden in september/oktober. Iedere dag worden er diverse evenementen georganiseerd in het stadje, met in totaal meer dan 50 gebeurtenissen over de hele maand.

Thessaloníki
Thessaloníki
Vraag gratis een offerte aan

Kalamata International Dance Festival

Het Kalamata International Dance Festival is het belangrijkste evenement van het jaar voor de stad Kalamata. Het festival wordt gehouden in het International Dance Centre, dat is opgericht in 1995. Het centrum werd opgericht met het oog op het bevorderen en ondersteunen van de danskunst, het doen van onderzoek, onderwijzen en het organiseren van artistieke activiteiten. Tijdens het festival komen een aantal invloedrijke figuren die voor een deel de geschiedenis van de hedendaagse dans hebben bepaald. Naast vele dansvoorstellingen zijn workshops en lezingen, gericht op dansstudenten, ook een onderdeel. Het festival werd nu al 19 jaar georganiseerd, waarbij ieder jaar weer een breed en gevarieerd publiek enthousiast reageert op het festival.

Kassándhra Festival

In juli of augustus worden diverse theater en muzikale evenementen georganiseerd in Halkidhikí. In het Siviri theater, waar het festival ook gehouden wordt, komen diverse grote namen om de bewoners en bezoekers van het festival een unieke avond vol met kunst en cultuur te bezorgen. Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe namen op het festival, waarbij vorig jaar succesvolle theatershows werden opgevoerd.

Patras International Film Festival

Al 13 jaar wordt het succesvolle Film Festival in Patras gehouden. Het festival wordt gehouden in oktober en heeft naast een scala aan films ook andere culturele evenementen. De activiteiten bevatten namelijk ook kunst, theater, fotografie en poëzie.

Cretan Diet Festival

Jarenlang werd in Rethymnon het Rethymnon Wine Festival georganiseerd, een tweeweekse viering met wijnen uit Kreta, muziek en dans. Om onbekende reden werd het festival opeens niet meer gehouden en besloot de gemeente het festival te stoppen in 2008. In 2009 werd het festival opnieuw ingevoerd en in 2012 is de volledige identiteit van het festival veranderd, in het Cretan Diet Festival. Een week lang kunnen lokale en buitenlandse bezoekers genieten van Kretenzische wijnen, lokale producten en vele dans- en muziekvoorstellingen. De inwoners laten je graag de lokale producten uit de regio proeven en het echte Griekse leven beleven. Het festival wordt gehouden in de gemeentelijke tuin van Rethymnon.

Cretan Diet Festival
Cretan Diet Festival

Sani Festival

In Halkidhikí wordt sinds 1993 ieder jaar het Sani Festival gehouden. Het festival is bedoeld als brug tussen het toerisme en de kunst, het smeden van een band tussen de lokale en buitenlandse bezoekers, het bijdragen aan een rijke culturele sector met meer activiteiten en tot slot als een festival met een eigen karakter en identiteit. Het festival heeft een reeks van activiteiten op het programma staan waarbij muziek centraal staat. Zo is het het evenement Jazz on the Hill, Sounds of the World, concerten met Griekse muziek, Sani Classic, dansvoorstellingen en beeldende kunst evenementen.

Sani Festival
Sani Festival

Thessaloníki International Film Festival

In 2014 wordt de 55 editie van het Thessaloníki International Film Festival gehouden. Filmliefhebbers van over de hele wereld trekken naar het theater om gedurende 10 dagen films van over de hele wereld te bekijken. Daarnaast zijn er nog aanvullende activiteiten, diverse verrassingen en natuurlijk de traditionele prijsuitreiking op zaterdagavond.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen