Top 5 excursies Rhodos

Landschap van Rhodos, Griekenland
Landschap van Rhodos, Griekenland

In het oosten van Griekenland ligt een van de grootste eilanden. Rhodos heeft een mooi groen landschap en het weer is er ideaal voor een zonvakantie in de zomer. Naast het genieten van de zon op het strand kun je op Rhodos ook veel leuke dingen doen. Zo kun je vanaf Rhodos een bezoek brengen aan de omliggende eilanden van de Dodecanesos en vele historische monumenten bekijken en rondslenteren in de dorpjes en stadjes. Wat nu echt de leukste dingen om te doen zijn zochten wij voor je uit. Met deze top 5 excursies heb je de vakantie van je leven op Rhodos!

Patricia '', Patricia - reisexpert Rhodos gratis reisvoorstel >>

1. Snorkelen in de Antony Quinn Bay

Een populaire excursie op Rhodos is een boottocht naar de Antony Quinn Bay. Deze baai is vooral bekend doordat hier de film 'Guns of Navarone' is opgenomen. Eenmaal in de baai kan je er snorkelen tussen de rotsen. Het water is hier heel helder en schoon, dus ideaal als je van snorkelen houdt. Bij een aantal excursies heb je ook de mogelijkheid om een langere stop te kiezen, zodat je ook in een taverne wat kan gaan drinken. Als je met de auto naar de Antony Quinn Bay gaat moet je nog wel een stukje lopen totdat je bij het goede strand bent. Het voordeel van de boottochten is dat je geen problemen hebt met parkeren en je op meerdere plekken naar voorkeur kan stoppen.

Heldere Antony Quinn Bay, Rhodos
Heldere Antony Quinn Bay, Rhodos

2. Glass Bottom Boat naar Lindos

Als je niet zo van snorkelen houdt maar toch de onderwaterwereld wilt zien is een excursie met een Glass Bottom Boat wellicht iets voor jou. De boottochten met deze boten vertrekken voornamelijk vanuit Pefkos naar Lindos. Lindos ligt aan de oostkust en is een van de typische witte dorpjes. Het ligt aan een prachtige baai en boven op de heuvel in Lindos zie je de tempel van Athena Lindia al vanaf het water liggen. Bij enkele excursies zijn ook drankjes inbegrepen en soms is het voordeliger om je kaartje bij de boot zelf te kopen in plaats van in het dorp. 

Haven en Akropolis van Lindos
Haven en Akropolis van Lindos
Vraag gratis een offerte aan

Tip: Klik HIER voor de meest populaire hotels op Rhodos. 

3. Vulkaaneiland Nissyros

Iets wat zeker niet mag ontbreken in de top 5 excursies op Rhodos is een bezoek aan het vulkaaneiland Nissyros. Dit is een klein eiland, maar het heeft wel 28 kilometer aan strand. Naast dat het heerlijk is om hier aan het strand van de zon te genieten kun je op dit eiland iets speciaals doen. De meeste bezoekers komen hierheen voor een wandeling door de 5 vulkaankraters op het plateau van Lakki.

Dodekanesos vulkaankrater op Nissyros
Dodekanesos vulkaankrater op Nissyros

4. Kámiros en vlindervallei

Een populaire excursie op Rhodos zelf is het bekijken van de Kámiros opgravingen. Dit zijn de opgegraven overblijfselen van een hele oude nederzetting op Rhodos. In 226 v.C. werd het grotendeels verwoest door een aardbeving, maar een groot deel is weer herbouwd. Helaas hadden de bewoners weinig geluk en het plaatsje werd in 142 n.C. opnieuw getroffen door een aardbeving. De overblijfselen die je nu kan zien zijn van de tweede versie van de nederzetting. Een bezoek aan de opgravingen wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de vlindervallei. In de Petaloudes vallei leeft in de zomer een bijzondere vlindersoort. Je kunt er enorm veel zien tijdens een wandeling door de groene vallei.

Vlindervallei op Rhodos
Vlindervallei op Rhodos

5. Zeven bronnen

Veel toeristen maken een wandeling langs de 7 bronnen van Epta Piges. In dit natuurgebied komen 7 bronnen samen in beekjes en een meertje. Veel mensen willen het heldere bronwater van alle 7 bronnen proeven. De route is goed de bewandelen, ook voor kinderen, en de 7 bronnen zijn duidelijk aangegeven. Voor de echt nieuwsgierige bezoeker is er ook een wandeling door een tunnel die maar 75 centimeter breed is. Op sommige stukken kan je er ook niet rechtop staan. Deze laatste van de top 5 excursies op Rhodos mag je echt niet overslaan tijdens je vakantie!

Epta Piges, 7 bronnen, Rhodos
Epta Piges, 7 bronnen, Rhodos

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,8

Gerelateerde artikelen