De meest prachtige stranden in Griekenland

Lagune bij Balos
Lagune bij Balos

Griekenland is al jarenlang een gewilde vakantiebestemming. Veel reizigers die willen genieten van een heerlijke zonvakantie zijn in Griekenland aan het juiste adres. Het land heeft mooie zandstranden, een helderblauwe zee en het gehele jaar door heerlijke temperaturen. In dit artikel geven wij een overzicht van een aantal prachtige stranden in Griekenland.

Patricia '', Patricia - reisexpert Rhodos gratis reisvoorstel >>

De stranden van Griekenland

Het is moeilijk om een selectie van de allermooiste stranden van Griekenland te maken. Griekenland heeft namelijk meer dan 15.000 kilometer kustlijn, mede dankzij de vele Griekse eilanden. Ieder jaar worden de Blue Flags uitgereikt, een eco-kenmerk dat aantoont dat het strand eco-vriendelijk en veilig is. Momenteel hebben 392 stranden van Griekenland het keurmerk. Voor 2016 wordt verwacht dat het aantal stranden met Blue Flags in Griekenland met ongeveer 40 stranden zal groeien. Alleen Spanje en Turkije hebben meer stranden met het keurmerk.

Balos Beach

Op het allergrootste Griekse eiland Kreta vind je een van de mooiste stranden van het land, Balos Beach. Dit mooie witte zandstrand is een populaire bestemming voor een leuke dagexcursie. De natuur rondom dit strand is mooi en ongerept. Het water bij Balos Beach is geschikt voor kinderen. Aan de rechterkant van de baai is het water namelijk ondiep, het water aan de linkerkant van de zee is dieper. Balos Beach ligt helemaal in het noordwesten van Kreta en is daarom redelijk moeilijk bereikbaar. Wil je het strand dus bezoeken, trek dan een hele middag ervoor uit. Het strand is tegenwoordig een van de meest populaire stranden onder toeristen. Houd je van meer rust, dan kun je beter een ander strand bezoeken.

Balos Beach in augustus
Balos Beach in augustus

Paradise Beach
Als je een strand zoekt met een hoop entertainment, is Paradise Beach op het eiland Mykonos de juiste keuze. Aan de zuidkant van het eiland ligt het feeststrand Paradise. Op dit strand draaien de meest bekende DJ's ter wereld. Vaak wordt er muziek gedraaid en gedanst op dit strand. In het hoogseizoen is het hierdoor vaak erg druk op het strand. Vlakbij Paradise Beach ligt een camping en een hotel, restaurant en snackbar. Bij het strand ligt een haven met luxe schepen. Op dit strand kun je misschien wel een of meerdere beroemdheden spotten. Mykonos hoort bij de Cycladen waar je ook heerlijk kunt eilandhoppen tussen Santorini, Naxos en Paros !
Paradise Beach op Kos
Paradise Beach op Kos

Strand van Agios Sostis
Voor vakantiegangers die graag Zakynthos willen bezoeken, is Agios Sostis een mooie optie. Dit strand heeft ondiep, helder water en is daarom geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand heeft goudkleurig zand en is redelijk rustig. Vanaf het strand wandel je bovendien naar de gezellige badplaats Laganas. Vlakbij Agios Sostis ligt er een broedplaats van de Caretta schildpadden. Het is daarom mogelijk dat je rondom het strand schildpadden kunt spotten tijdens je vakantie. De broedtijd van de Caretta Schildpad duurt van half mei tot en met half oktober.

Navagio Beach
Een ander bekend mooi strand op het Griekse eiland Zakynthos is Navagio Beach. Dit strand is beroemd om het scheepswrak dat er ligt. Een andere naam voor Navagio Beach is dan ook Shipwreck Beach. Het wrak dat er ligt is van het smokkelschip Panagiotis. Over het schip doen veel verhalen de ronde, maar waarschijnlijk ligt het wrak er al dertig jaar en is het nadat het op de klippen is gelopen verlaten door haar bemanning. Het verroeste wrak trekt nu jaarlijks veel toeristen die het willen zien en fotografen. Daarnaast heeft Navagio Beach prachtig wit zand en een helderblauwe zee. Tip: Zakynthos is een geweldige bestemming! Je leest er alles over in " Zien en doen" op het eiland Zakynthos, en in ons artikel over onze top van kindvriendelijke hotels. 
Navagio Beach van bovenaf
Navagio Beach van bovenaf

Strand bij Canal D'amour
Bij de kust in het noordwesten van het eiland Corfú ligt het Canal D'amour, een prachtige rotsformatie. In dit inhammen van dit mooie verschijnsel liggen verschillende kleine stranden, die natuurlijk gevormd zijn. Onder dappere jongeren zijn de rotsen zeer populair om er vanaf te springen. Vanaf het strand zijn de rotsen te betreden, die er in verschillende mooie kleurtinten zijn. Over het Canal D'amour, het kanaal van de liefde, gaat er bovendien een legende rond. Als je met je geliefde hier in de zee zou zwemmen, blijven jullie voor eeuwig samen.
Rotsen bij Canal D'Amour
Rotsen bij Canal D'Amour

Gun je zelf wat extra luxe en kies een van deze hotels met swim up kamer ! Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen