Mooiste eilanden van Griekenland

Laatste update: 17 januari 2018 ( Geschreven op 17 januari 2018 door Paula )

Het rode strand van Santorini
Het rode strand van Santorini

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Vooral de Griekse eilanden doen het erg goed bij de toeristen. De Griekse stijl, het heerlijke eten, de temperatuur en de prachtige stranden maken de Griekse eilanden perfecte bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie. Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste eilanden van Griekenland!

Reisaanbod Griekenland
Bekende plaatsen
Bekende gebieden
 • Kreta (401)
 • Rhodos (146)
 • Kos (126)
 • Corfu (120)
 • Santorini (81)
 • Zakynthos (80)
 • Halkidiki (67)
 • >> Alle gebieden
 • Santorini

  Santorini is het meest bijzondere en tevens meest gefotografeerde eiland van de Griekse eilanden. Het heeft de vorm van een halve maan en is gevormd door vulkaanuitbarstingen. Dit eiland staat bekend om de prachtige dorpjes die gebouwd zijn op de rotsen. De dorpjes hebben typische witte huisjes met blauwe koepels die zorgen voor een prachtig beeld. De steile kust in het westen van Santorini loopt over in prachtige zandstranden aan de oostkant van het eiland.

  De typische witte huisjes op Santorini
  De typische witte huisjes op Santorini

  Lefkas

  Lefkas is een groen eiland dat hoort bij de Ionische Eilanden. Aan de westkust van het eiland vind je prachtige rotswanden. Hier liggen tevens de mooiste stranden. Nidri is de belangrijkste badplaats van Lefkas en ligt aan de oostkust van het eiland. Hier vind je gezellige cafés, restaurantjes en een leuke winkelstraat. Daarnaast is het binnenland van Lefkas een perfecte bestemming voor een prachtige wandelvakantie.

  Agios Nikitas op Lefkas
  Agios Nikitas op Lefkas

  Mykonos

  Het eiland Mykonos hoort bij de eilandengroep de Cycladen en is een echt partyeiland. De stad Mykonos zelf wordt ook wel Klein Venetië genoemd. Het is een pittoresk stadje met witte kerken en huizen en smalle, sfeervolle steegjes. Ook de stranden die te vinden zijn op het eiland zijn prachtig. Vanaf de middag wordt in de strandbarretjes vaak al flink gefeest.

  De kustlijn van Mykonos
  De kustlijn van Mykonos

  Kefalonia

  Kefalonia behoort tot de Ionische Eilanden en is het grootste eiland van deze eilandengroep. Het eiland biedt onder andere prachtige stranden, indrukwekkende bergen en unieke natuurverschijnselen. Daarnaast vind je in Argostoli, de hoofdstad van het eiland, gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurants. De populairste kustenplaatsen van Kefalonia zijn Fiskardo en Sami. Het beroemdste strand van het eiland is Myrtos en wordt ook wel het paradijs van Kefalonia genoemd.

  Myrtos Beach op Kefalonia
  Myrtos Beach op Kefalonia

  Zakynthos

  Ook Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden. Het eiland heeft mooie baaitjes, steile rotswanden en een bergachtig groen landschap. In de hoofdstad van het eiland, Zakynthos-Stad, vind je vele Italiaanse invloeden terug. Verder kun je op het eiland prachtig snorkelen. De onderwaterwereld bestaat uit mooie planten, anemonen, vissen en schildpadden. Een van de bezienswaardigheden is Navagio Beach, een prachtig wit strand met daarop een oud scheepswrak.

  Navagio Beach op Zakynthos
  Navagio Beach op Zakynthos

  Milos

  Het Griekse eiland Milos hoort bij de eilandengroep de Cycladen en grote delen van het eiland kennen nog weinig toerisme. Het eiland heeft prachtige zandstranden en een gastvrije bevolking. De hoofdstad van Milos is Plaka. Deze stad is hoger gelegen waardoor je vanaf hier prachtige uitzichten hebt over het eiland. Ook vind je hier mooie witte huisjes en gezellige steegjes.

  Uitzicht over Milos
  Uitzicht over Milos

  Elafonisos

  Op het eiland Elafonisos ligt een van de mooiste stranden van Griekenland, namelijk Simos Beach. Toch is het hier vaak in de zomer erg rustig. De meeste toeristen die op vakantie gaan naar dit eiland kiezen voor Elafonisos vanwege de rustige stranden. Daarnaast is de gelijknamige hoofdstad prachtig. Zo vind je hier onder andere een haventje met vissersboten, gezellige terrasjes en prachtige witte huisjes.

  Simos Beach op Elafonisos
  Simos Beach op Elafonisos

  Wil je een persoonlijk reisvoorstel op maat voor een vakantie naar Griekenland? Vraag dan een gratis offerte aan

  Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

  Gerelateerde artikelen