Menado

Menado in IndonesiŽ
Menado in IndonesiŽ

Menado is de hoofdstad van de provincie Sulawesi Utara (Noord-Celebes). In Menado vind je diverse bezienswaardigheden die verband houden met het verleden. Sommige zijn er om de heldendaden van de Indonesische verzetsstrijders te eren en anderen zijn gewijd aan de verschillende religies. Er worden vanuit Menado specerijen, hout en koffie verhandeld.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Menado
Plaatsen in de buurt van Menado (IndonesiŽ) :
 • Molukken (340 km)
 • Sulawesi (498 km)
 • Rantepao (741 km)
 • Samarinda (883 km)
 • Makassar (954 km)
 • Kalimantan (1167 km)
 • Bali (1548 km)
 • Denpasar (1552 km)
 • Sanur (1553 km)
 • Tanjung Benoa (1560 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Menado

  Ban Hin Kiong temple (Menado)

  De boeddhistische Ban Hin Kiong temple is in 1819 gebouwd door volgelingen van Kong Hu Chu. De kleurrijke tempel staat in de Chinese wijk van Menado in de Jalan Panjaitan straat. Het is een van de oudste Chinese tempels van Indonesië. Voor de ingang van de tempel staan twee Nederlandse kanonnen die stammen uit de koloniale tijd. Binnen in de tempel zijn verschillende oude Portugese voorwerpen tentoongesteld.

  Museum Negeri Sulawesi Utara (Menado)

  Als je een bezoek brengt aan het Provinciemuseum van Noord-Sulawesi, ook wel Museum Negeri Sulawesi Utara genoemd, kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de regio van Menado. In het Provinciemuseum vind je o.a. regionale kunst en kleding. Er worden diverse oude voorwerpen tentoongesteld, zoals kleine kanonnen, wapens en koperen blaasinstrumenten.

  Taman Anggrek Clara Bundt (Menado)

  Taman Anggrek Clara Bundt
  Taman Anggrek Clara Bundt
  Kaart met locatie Taman Anggrek Clara Bundt

  Op tien kilometer afstand van Menado bevindt zich het dorp Kairagi. Kairagi staat bekend om zijn in 1988 opgerichte orchideeëntuin. De kleurrijke tuin, Taman Anggrek Clara Bundt, is in het regenseizoen van september tot april het mooist. In deze tijd bloeien er meer dan tachtig orchideeën waaronder de zeldzame zwarte orchidee. Sommige orchideeën worden zelfs vijf meter hoog. In de andere maanden heeft het weinig zin om de tuin te bezoeken, aangezien er dan weinig kleur te vinden is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

  Vervoer

  In Menado kun je goed met een taxi reizen. De taxi's zijn betrouwbaar en ze zijn bijna allemaal voorzien van een meter. Je kunt ook kiezen om te reizen met de oplets of mikrolets. Dit zijn busjes die een vaste route rijden door de stad. Je kunt voor een vaste prijs meerijden. De oplets hebben een achteringang en de mikrolets een zij-ingang, deze zijn ook iets groter. Bij de markten en havens kun je gebruik maken van de bendi's (paardenwagens). Met max. 2 personen kun je meerijden. Spreek wel van tevoren een prijs af.

  Geschiedenis

  Voordat de Spanjaarden aankwamen in deze regio bestond er een nederzetting (Wenang). In 1617 bouwden de Spanjaarden er een fort en in 1623 werd de naam veranderd in Menado. Dit is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het woord 'Manarowe'. Manarowe betekent verenigen. De lokale leiders waren het niet eens met de vele bekeringspogingen v/d Spanjaarden en in 1643 vroegen ze aan de Nederlanders in Ternate of ze wilden helpen om daar iets tegen te doen. In samenwerking met de Nederlanders werden de Spanjaarden verjaagd. Als dank mochten de Nederlanders in 1658 een fort bouwen, dat werd fort Amsterdam in Menado. Tijdens de totale koloniale periode bleef Menado een belangrijke centrum voor de Nederlanders. Ze slaagden erin om diverse stammen te verenigen. In 1845 werd Menado voor een groot gedeelte vernietigd door een vulkaanuitbarsting. Vervolgens hebben de Nederlanders de stad naar eigen voorkeur weer opgebouwd. Tijdens WOII wordt Menado zwaar beschadigde door bombardementen van de Japanners en geallieerden. In 1958 werd de stad nogmaals platgebombardeerd als een lokale bevolkingsgroep in opstand probeert te komen tegen de centrale regering van Java.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Menado