Santa Luzia

Een strand op het eiland Santa Luzia
Een strand op het eiland Santa Luzia

Santa Luzia is een eiland in Kaapverdië en ligt tussen São Vicente en São Nicolau. Het eiland wordt gezien als een natuurreservaat en heeft een totaaloppervlakte van 35 km². Omdat Santa Luzia onbewoond is, is het over het algemeen alleen geschikt voor een dagtocht. Het is een perfect eiland voor de echte natuurliefhebbers. Hierdoor wordt Santa Luzia ook wel als bezienswaardigheid gezien. Het is de ideale plek voor vissers, maar ook voor vogelspotters en biologen. Ook is het leuk om de Monte Grande berg te beklimmen van 395 meter hoog.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Santa Luzia
Plaatsen in de buurt van Santa Luzia (KaapverdiŽ) :
  • S„o Vicente (9 km)
  • Mindelo (25 km)
  • S„o Nicolau (53 km)
  • Santo Ant„o (54 km)
  • Sal (193 km)
  • Santa Maria (197 km)
  • Sal Rei (207 km)
  • Fogo (208 km)
  • Brava (209 km)
  • Boa Vista (220 km)
  • Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Luzia

    Dagtocht naar Santa Luzia (Santa Luzia)

    Dagtocht naar Santa Luzia
    Dagtocht naar Santa Luzia
    Kaart met locatie Dagtocht naar Santa Luzia

    Ondanks dat er geen faciliteiten zijn op Santa Luzia, is het wel mogelijk om een dagtocht te maken vanaf de andere eilanden. Verschillende tourbedrijven bieden standaard excursies aan naar Santa Luzia, vanaf bijvoorbeeld São Vicente. Eenmaal aangekomen op het eiland ga je wandelen, genieten van de natuur en de vele vergezichten en zwemmen in het enorm helderblauwe water. Aan het eind van de middag vertrek je weer vanaf het eiland.

    Zeilen (Santa Luzia)

    Zeilen
    Zeilen
    Kaart met locatie Zeilen

    Santa Luzia is een eiland waaromheen veel gezeild wordt. De wind staat hier goed en bovendien is het er heerlijk rustig. Dit wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het eiland zelf. De stranden op Santa Luzia zijn bij veel zeilers geliefd. De twee brede en verlaten stranden die er zijn, zijn alleen toegankelijk voor particuliere boten vanuit Calhau of Mindelo. Naast dat je hier dus goed kunt zonnen, is het ook een geliefde plaats om te vissen. Er leeft namelijk enorm veel vis in de zee rondom Santa Luzia. Op het eiland is zelfs een klein gedenkteken te vinden, die de vissers herdenkt die op zee zijn omgekomen tijdens het vissen.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

    Vervoer

    Met het vliegtuig land je op de luchthaven Francisco Mendes Airport of Boa Vista. De enige manier om het eiland Santa Luzia te bereiken is door middel van een georganiseerde dagtocht of door het regelen van een vissersboot. Santa Luzia is onbewoond en op het eiland zelf is er geen enkele vorm van openbaar vervoer aan te treffen. Je zult dan ook te voet het eiland moeten verkennen. Ook accommodaties zijn er niet te vinden dus verstandig is om dezelfde dag nog het eiland te verlaten.

    Geschiedenis

    In de 18e eeuw werd het Kaapverdische eiland Santa Luzia enkel bewoond door mensen die konden leven met een tekort aan water en die tegen de ernstige droogte konden. Doordat het eiland steeds meer een woestijn werd zijn alle mensen vertrokken. Na het vertrek van de mensen werd het eiland juridisch gezien een natuurreservaat. De oprichting ervan was bedoeld om het vulkanische eiland te beschermen als een gemeenschappelijk erfgoed en om de natuurlijke processen te behouden in de dorre streek. Later werd het eiland ook gebruikt voor kluizenaars en in de 20e eeuw werd er een meteorologisch station gebouwd.

    Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Ontvang gratis een reischeque
     Flexibele voorwaarden
     ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santa Luzia