Santa Luzia

Een strand op het eiland Santa Luzia
Een strand op het eiland Santa Luzia

Santa Luzia is een eiland in Kaapverdië en ligt tussen São Vicente en São Nicolau. Het eiland wordt gezien als een natuurreservaat en heeft een totaaloppervlakte van 35 km². Omdat Santa Luzia onbewoond is, is het over het algemeen alleen geschikt voor een dagtocht. Het is een perfect eiland voor de echte natuurliefhebbers. Hierdoor wordt Santa Luzia ook wel als bezienswaardigheid gezien. Het is de ideale plek voor vissers, maar ook voor vogelspotters en biologen. Ook is het leuk om de Monte Grande berg te beklimmen van 395 meter hoog.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Santa Luzia
Plaatsen in de buurt van Santa Luzia (KaapverdiŽ) :
 • S„o Vicente (9 km)
 • Mindelo (25 km)
 • S„o Nicolau (53 km)
 • Santo Ant„o (54 km)
 • Sal (193 km)
 • Santa Maria (197 km)
 • Sal Rei (207 km)
 • Fogo (208 km)
 • Brava (209 km)
 • Boa Vista (220 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Luzia

  Dagtocht naar Santa Luzia (Santa Luzia)

  Dagtocht naar Santa Luzia
  Dagtocht naar Santa Luzia
  Kaart met locatie Dagtocht naar Santa Luzia

  Ondanks dat er geen faciliteiten zijn op Santa Luzia, is het wel mogelijk om een dagtocht te maken vanaf de andere eilanden. Verschillende tourbedrijven bieden standaard excursies aan naar Santa Luzia, vanaf bijvoorbeeld São Vicente. Eenmaal aangekomen op het eiland ga je wandelen, genieten van de natuur en de vele vergezichten en zwemmen in het enorm helderblauwe water. Aan het eind van de middag vertrek je weer vanaf het eiland.

  Zeilen (Santa Luzia)

  Zeilen
  Zeilen
  Kaart met locatie Zeilen

  Santa Luzia is een eiland waaromheen veel gezeild wordt. De wind staat hier goed en bovendien is het er heerlijk rustig. Dit wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het eiland zelf. De stranden op Santa Luzia zijn bij veel zeilers geliefd. De twee brede en verlaten stranden die er zijn, zijn alleen toegankelijk voor particuliere boten vanuit Calhau of Mindelo. Naast dat je hier dus goed kunt zonnen, is het ook een geliefde plaats om te vissen. Er leeft namelijk enorm veel vis in de zee rondom Santa Luzia. Op het eiland is zelfs een klein gedenkteken te vinden, die de vissers herdenkt die op zee zijn omgekomen tijdens het vissen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  Met het vliegtuig land je op de luchthaven Francisco Mendes Airport of Boa Vista. De enige manier om het eiland Santa Luzia te bereiken is door middel van een georganiseerde dagtocht of door het regelen van een vissersboot. Santa Luzia is onbewoond en op het eiland zelf is er geen enkele vorm van openbaar vervoer aan te treffen. Je zult dan ook te voet het eiland moeten verkennen. Ook accommodaties zijn er niet te vinden dus verstandig is om dezelfde dag nog het eiland te verlaten.

  Geschiedenis

  In de 18e eeuw werd het Kaapverdische eiland Santa Luzia enkel bewoond door mensen die konden leven met een tekort aan water en die tegen de ernstige droogte konden. Doordat het eiland steeds meer een woestijn werd zijn alle mensen vertrokken. Na het vertrek van de mensen werd het eiland juridisch gezien een natuurreservaat. De oprichting ervan was bedoeld om het vulkanische eiland te beschermen als een gemeenschappelijk erfgoed en om de natuurlijke processen te behouden in de dorre streek. Later werd het eiland ook gebruikt voor kluizenaars en in de 20e eeuw werd er een meteorologisch station gebouwd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santa Luzia