Santa Luzia

Een strand op het eiland Santa Luzia
Een strand op het eiland Santa Luzia

Santa Luzia is een eiland in Kaapverdië en ligt tussen São Vicente en São Nicolau. Het eiland wordt gezien als een natuurreservaat en heeft een totaaloppervlakte van 35 km². Omdat Santa Luzia onbewoond is, is het over het algemeen alleen geschikt voor een dagtocht. Het is een perfect eiland voor de echte natuurliefhebbers. Hierdoor wordt Santa Luzia ook wel als bezienswaardigheid gezien. Het is de ideale plek voor vissers, maar ook voor vogelspotters en biologen. Ook is het leuk om de Monte Grande berg te beklimmen van 395 meter hoog.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar KaapverdiŽ. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar KaapverdiŽ, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Landkaart Santa Luzia

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Luzia

Dagtocht naar Santa Luzia
Dagtocht naar Santa Luzia

Ondanks dat er geen faciliteiten zijn op Santa Luzia, is het wel mogelijk om een dagtocht te maken vanaf de andere eilanden. Verschillende tourbedrijven bieden standaard excursies aan naar Santa Luzia, vanaf bijvoorbeeld São Vicente. Eenmaal aangekomen op het eiland ga je wandelen, genieten van de natuur en de vele vergezichten en zwemmen in het enorm helderblauwe water. Aan het eind van de middag vertrek je weer vanaf het eiland.

Zeilen
Zeilen

Santa Luzia is een eiland waaromheen veel gezeild wordt. De wind staat hier goed en bovendien is het er heerlijk rustig. Dit wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het eiland zelf. De stranden op Santa Luzia zijn bij veel zeilers geliefd. De twee brede en verlaten stranden die er zijn, zijn alleen toegankelijk voor particuliere boten vanuit Calhau of Mindelo. Naast dat je hier dus goed kunt zonnen, is het ook een geliefde plaats om te vissen. Er leeft namelijk enorm veel vis in de zee rondom Santa Luzia. Op het eiland is zelfs een klein gedenkteken te vinden, die de vissers herdenkt die op zee zijn omgekomen tijdens het vissen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

Vervoer

Met het vliegtuig land je op de luchthaven Francisco Mendes Airport of Boa Vista. De enige manier om het eiland Santa Luzia te bereiken is door middel van een georganiseerde dagtocht of door het regelen van een vissersboot. Santa Luzia is onbewoond en op het eiland zelf is er geen enkele vorm van openbaar vervoer aan te treffen. Je zult dan ook te voet het eiland moeten verkennen. Ook accommodaties zijn er niet te vinden dus verstandig is om dezelfde dag nog het eiland te verlaten.

Geschiedenis

In de 18e eeuw werd het Kaapverdische eiland Santa Luzia enkel bewoond door mensen die konden leven met een tekort aan water en die tegen de ernstige droogte konden. Doordat het eiland steeds meer een woestijn werd zijn alle mensen vertrokken. Na het vertrek van de mensen werd het eiland juridisch gezien een natuurreservaat. De oprichting ervan was bedoeld om het vulkanische eiland te beschermen als een gemeenschappelijk erfgoed en om de natuurlijke processen te behouden in de dorre streek. Later werd het eiland ook gebruikt voor kluizenaars en in de 20e eeuw werd er een meteorologisch station gebouwd.

Heb je interesse in een reis naar Santa Luzia? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Santa Luzia, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Santa Luzia